2022 και Ανάδρομοι Πλανήτες

2022-01-14

Σχετικά με τους ανάδρομους(Rx) Πλανήτες.

Ανάδρομη πορεία ενός πλανήτη θεωρείται η χρονική περίοδος που φαίνεται να κινείται προς τα πίσω στο Ηλιακό σύστημα. Αυτό το φαινόμενο είναι φυσικά μια ψευδαίσθηση που σχετίζεται με την οπτική γωνία του ανθρώπου από το σημείο παρατήρησης τη Γη, η οποία περιστρέφεται και κινείται στην εκλειπτική με διαφορετική ταχύτητα από τους υπόλοιπους πλανήτες. Ενώ εμείς τους προσπερνάμε αυτοί φαίνονται ότι μένουν πίσω αλλά στην πραγματικότητα ούτε προς τα πίσω πάνε, ούτε καν επιβραδύνουν.

Αστρολογικά αυτές οι κινήσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σηματοδοτούν περιόδους περισυλλογής και επαναξιολόγησης όπου υπάρχει ανάγκη να δούμε κάτι με διαφορετική ματιά. Οι κινήσεις αυτές συμβολίζουν καθυστερήσεις, αναβολές στα θέματα που κυβερνά ο πλανήτης και ερμηνεύουν διακυμάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά του πλανήτη και της ζωδιακής περιοχής που βρίσκεται. Χωρίς να δαιμονοποιούμε την περίοδο αυτή όταν κατανοήσουμε τη χρησιμότητα της και κινηθούμε ανάλογα τότε μπορούμε να ωφεληθούμε.

Η διάρκεια της αναδρομής ενός πλανήτη εξαρτάται από την απόσταση που βρίσκεται η τροχιά του σε σχέση με την τροχιά της γης. Οι γρήγοροι πλανήτες έχουν μικρότερη διάρκεια αναδρομής, ενώ οι πιο αργοί μεγαλύτερη. Ο Ερμής, περίπου 21 ημέρες, η Αφροδίτη 41 ημέρες και ο Άρης 72 ημέρες. Ο Δίας, διάρκεια περίπου 121, ο Κρόνος 138 ημέρες, ενώ ο Ουρανός περίπου 151, Ποσειδώνας περίπου 158 και ο Πλούτωνας περίπου 182 ημέρες.

Έκφραση του ανάδρομου Πλανήτη.

Ένας ανάδρομος πλανήτης φαίνεται να περιγράφει μια συμπεριφορά εσωστρέφειας και δεν εκφράζει με άμεσο τρόπο την ενέργεια του. Δημιουργεί μια ασυνήθιστα αναχαιτισμένη στάση και επιρροή η οποία μπλοκάρει ,καθυστερεί αλλά και παροτρύνει σε εσωτερική επίγνωση και συνειδητοποιήσεις στα θέματα του πλανήτη και του ζωδίου που κινείται.

Περίοδο της «σκιάς»

Κάθε ανάδρομος πλανήτης παρόλο που ολοκληρώνει την περίοδο της αναδρομής του, εξακολουθεί να έχει επιρροή με αναταράξεις για αρκετές μέρες, μέχρι να ξεκινήσει την ελεύθερη πορεία του. Πριν και μετά την οπισθοδρόμηση ο πλανήτης περνά μια περίοδος αρκετών ημερών προσαρμογής από τη μία κατάσταση στην άλλη μια «σκιώδη φάση» στην οποία παρουσιάζονται αναταράξεις . Οι περίοδοι σκιάς είναι σημαντικές γιατί θεωρείται πως παρατείνουν τη διάρκεια και ότι αρχίζουν να εξελίσσονται τα γεγονότα μόλις περάσει τη μοίρα της σκιάς του δλδ τη μοίρα που γύρισε ανάδρομος.

Στάση ενός Πλανήτη

Ένας πλανήτης όταν πρόκειται να αλλάξει φαινομενικά την πορεία του από ανάδρομη σε ορθόδρομη ή το αντίθετο σταματά φαινομενικά την κίνηση του μέχρι να μπει επίσημα στη νέα του πορεία. Αυτό εξαρτάται από την ταχύτητα που έχει ο πλανήτης και μπορεί να διαρκέσει από δυο έως και μερικές ημέρες. 

2022 και Ανάδρομοι Πλανήτες

Μέσα στο 2022, όλοι οι πλανήτες θα έχουν από μια ανάδρομη περίοδος και αυτό σημαίνει πώς θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για ενδοσκόπηση και εσωτερικές αλλαγές και πως θα πρέπει να διερευνήσουμε με μεγάλη προσοχή πριν προχωρήσουμε σε νέα σχέδια, ενώ θα πρέπει να κάνουμε τις κινήσεις μας στα σωστά διαστήματα, για να είναι προς όφελός μας.

Γενικές πληροφορίες για τον Ερμή ανάδρομο

Ο Ερμής (κυβερνήτης των Διδύμων και της Παρθένου), είναι ο κυβερνήτης της πληροφορίας, της επικοινωνίας , των ταξιδιών και της τεχνολογίας. Ο Ερμής κυβερνά τον οίκο που αφορά τη σκέψη και μας επιτρέπει να κατανοούμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους άλλους ,αλλά και να εκφράσουμε με λέξεις τον εαυτό μας. Οι ανάδρομοι κύκλοι του Ερμή διαμορφώνουν τις πνευματικές μας διαδικασίες και τα ενδιαφέροντά μας. Όταν αυτός ο πλανήτης είναι ανάδρομος, τα σήματα που λαμβάνουμε είναι μπερδεμένα και προκαλούνται παρεξηγήσεις. Ταυτόχρονα την περίοδο αυτή έχουμε την ευκαιρία να βουτήξουμε βαθιά μέσα στη σκέψη μας και να κάνουμε ένα βαθύτερο διάλογο με τον εαυτό μας. Την περίοδο αυτή μπορεί να εμφανιστούν ξανά άνθρωποι από το παρελθόν, όπως παλιοί φίλοι, συγγενείς που έχουμε αποξενωθεί και πρώην σύντροφοι και γενικά μπορεί να απασχοληθούμε με ημιτελείς υποθέσεις. Καθώς είναι ο πλησιέστερος πλανήτης στον Ήλιο, έχει την μικρότερη περίοδο αναδρομής για περίπου τρεις εβδομάδες.

Ανάδρομος Ερμής το 2022:

Η Περίοδος της Σκιάς

Περίπου μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει η ανάδρομη περίοδος του Ερμή, προληπτικά θα σας συμβούλευα να διασφαλίσετε σημαντικά αρχεία, με αντίγραφα ασφαλείας των υπολογιστών ή οποιουδήποτε λογισμικού ή ψηφιακής συσκευής. Τακτοποιείστε οικονομικές εκκρεμότητες και λογαριασμούς και ολοκληρώστε όσες υποθέσεις ή εργασίες μπορούν να γίνουν πριν από την ανάδρομη περίοδο.

Η περίοδος της αναδρομής

Όταν ο Ερμής φαίνεται ανάδρομος πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις μας. Είναι γνωστό ότι μπορεί να οδηγήσει σε παρερμηνείες και παρεξηγήσεις σε θέματα επικοινωνίας, προβλήματα στο μεταφορικό μας μέσο και καθυστερήσεις στις μετακινήσεις.

  • ❌Δεν κλείνουμε συμφωνίες και δεν υπογράφουμε συμβόλαια καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν ανακρίβειες ,ελλιπείς ή μη διαθέσιμες πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένες κινήσεις.
  • ❌Δεν ενδείκνυται οι αγορές σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και δεν κάνουμε νέα ξεκινήματα.
  • ❌Τα τηλέφωνα και οι επικοινωνίες συχνά μπλοκάρουν, διακόπτονται και γενικά τα συστήματα δικτύου παρουσιάζουν μια δυσλειτουργία, ενώ η καθημερινή επικοινωνία μπορεί να εξελιχθεί απογοητευτική.
  • ❌Οι υποσχέσεις που δίνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι πιθανό να μην τηρηθούν και να μας απογοητεύσουν.

Το κλειδί σε αυτό το διάστημα είναι να μείνετε συντονισμένοι με τις υποθέσεις σας και να λειτουργήσετε εποικοδομητικά με επαναξιολόγηση των θεμάτων.

Να διαβάζετε τα ψιλά γράμματα και τους όρους αναλυτικά σε έγγραφα που πρέπει να υπογράψετε οπωσδήποτε. Ό,τι μπορεί να περιμένει το αφήνετε για αργότερα..
✅ Αφιερώστε χρόνο για να συλλογιστείτε, να σκεφτείτε και κάνετε εσωτερική δουλειά με τον εαυτό σας, επιβραδύνετε και επικεντρωθείτε στις προσχεδιασμένες δραστηριότητές σας.
✅ Επιδιώξτε συναντήσεις ή επικοινωνίες με ανθρώπους που έχετε χαθεί


🔰 Πρέπει να θυμόμαστε ότι κατά τη διάρκεια της ανάδρομης περιόδου του Ερμή οι άνθρωποι που έχουν στο γενέθλιο χάρτη τους ανάδρομο Ερμή, δυναμώνουν και λειτουργούν καλύτερα και η ικανότητά εστίασης και ακρίβειας είναι ιδανική.

Το 2022, οι 3 κύριες ανάδρομες φάσεις του Ερμή θα πλοηγηθούν μεταξύ των ζωδίων του αέρα και μία στο τέλος του έτους σε ζώδιο της γης, με βασική πρόκληση να καθαρίσουμε την επικοινωνία μας και να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στις δομές της ζωής μας.

Η περίοδος της αναδρομής γίνεται πιο αισθητή σε ζώδια που κυβερνά ο Ερμής - Δίδυμοι και Παρθένους, τα οποία είναι πιο ευάλωτα στις επιδράσεις με λανθασμένες επικοινωνίες και παρεξηγήσεις.

Ανάδρομοι κύκλοι του Ερμή το 2022

🛑13/1/2022 Ερμής σε στάση

15 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου: Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο (10ο 14') /Αιγόκερω (24ο 22'): Μπλοκαρίσματα σε ηλεκτρονικές συσκευές και διαδικτυακές εφαρμογές, αλλαγές σε κοινωνικές σχέσεις και φιλίες. Επανεξέταση ιδεών και αποφάσεων. Αναθεώρηση και επανεξέταση στόχων και επεξεργασία νέων κατευθύνσεων και συστήματος αξιών. Όταν ο Ερμής επανέλθει στον Αιγόκερω, η σκέψη μετατοπίζεται σε θέματα σχετικά με την επαγγελματικής κατεύθυνση ή υποθέσεις που έχετε με άτομα εξουσίας. Μια εξαιρετική περίοδος για επεξεργασία των σχεδίων για τη λήψη αποφάσεων για όταν ο Ερμής επιστρέψει σε ορθή πορεία.

  • ♒Στον Υδροχόο (έναρξη στις 13:41 μ.μ. 14 Ιανουαρίου)
  • ♑Στον Αιγόκερω (25 Ιανουαρίου)
  • 🟢 Η περίοδος σκιάς θα ολοκληρωθεί στις 24 Φεβρουαρίου

🛑10/5/2022 Ερμής σε στάση

10 Μαΐου - 3 Ιουνίου: Ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους (04ο 42') /Ταύρους(26ο 08'): Καθυστερήσεις ή ακυρώσεις σε ραντεβού και μετακινήσεις. Πολλές σκέψεις, που μπλοκάρουν τις αποφάσεις. Φήμες που μπορεί να σας επηρεάζουν και μπορεί να μετανιώσετε αργότερα αν σας επηρεάσουν. Ταξίδια αναβάλλονται ή καθυστερούν και τα λόγια συχνά παρερμηνεύονται ή επικρατεί σύγχυση σε συζητήσεις. Το μεταφορικό μέσο εμφανίζει ζημιές, όλες οι υποθέσεις που έχουν γραφειοκρατία επηρεάζονται.

  • ♊Στους Διδύμους (έναρξη 14:47 μ.μ. 10 Μαΐου)
  • ♉Στον Ταύρο ( 22 Μαΐου)
  • 🟢 Η περίοδος σκιάς θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου.

🛑10/09/2022 Ερμής σε στάση

10 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου: Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό(08ο 50') /Παρθένο(24ο 11'): Δυσλειτουργία σε κοινωνικό επίπεδο με καθυστερήσεις ακυρώσεις και επικοινωνιακές αστοχίες. Επανεξέταση σε θέματα σχέσεων ή συνεργατών και δυνατότητα γεφύρωσης σχέσεων που είχαν διακοπεί με διπλωματικό τρόπο. Αναθεώρηση σε μια υπάρχουσα σχέση η επανεμφάνιση μιας παλιάς. Καλό διάστημα για ξεκαθαρίσματα και σκέψη, για να βάλουμε σε τάξη τα συναισθήματά μας, για να κάνουμε έναν λεπτομερή απολογισμό.

  • ♎Στο Ζυγό (έναρξη 06:38 9 Σεπτεμβρίου)
  • ♍Στην Παρθένο ( 23 Σεπτεμβρίου)
  • 🟢 Η περίοδος σκιάς θα ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου

🛑28/12/2022 Ερμής σε στάση

  • ♑Στον Αιγόκερω (11:31 π.μ. 29 Δεκεμβρίου)

29 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου 2023: Ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω(24ο 14') -(08ο 11'). Δυσκολίες σε θέματα καριέρας που θα πρέπει να δείξουμε υπομονή και επιμονή και να επανεξετάσουμε τους στόχους μας. Προβληματισμοί σχετικά με επαγγελματικά σχέδια καθώς δυσκολευόμαστε να αποσαφηνίσουμε τους στόχους για την επαγγελματική μας πορεία. Ωστόσο το μυαλό μας είναι εξαιρετικά δραστήριο, και επικεντρώνεται στην αναθεώρηση των σχεδίων για να βρούμε τον τρόπο να είμαστε πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί στην εργασία μας και να οργανώσουμε τα σχέδιά που θα ξεκινήσουμε μόλις ορθοδρομήσει ο Ερμής. Ευκαιρία για απολογισμό!! Mια και κλείνει η χρονιά να επανεξετάσουμε τι πήραμε και τι χάσαμε κυρίως στο εργασιακό πλαίσιο και να γεφυρώσουμε σχέσεις με ανωτέρους και συναδέλφους.

Ανάδρομη Αφροδίτη το 2022: στον Αιγόκερω (23ο 20') - (11ο 04').

  • Η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη στον Αιγόκερω από τις 19 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 29 Ιανουαρίου 2022.
  • 🟢 Η περίοδος σκιάς θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαρτίου 2022

Γενικές πληροφορίες για την Αφροδίτη ανάδρομη

Η Αφροδίτη (κυβερνήτης του Ταύρου και του Ζυγού), είναι ο πλανήτης της αγάπης, της ομορφιάς και της πολυτέλειας. Κάθε 18 μήνες, γίνεται ανάδρομη και κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου, μπορεί να φέρει μια σημαντική αλλαγή γύρω από τις αξίες και διαφορετικές προοπτικές στα οικονομικά και την αγάπη! Το διάστημα αυτό με την αναδρομή στον Αιγόκερω ενδεχομένως να επηρεάσει ιδιαίτερα τον επαγγελματικό τομέα και οι σχέσεις με συνεργάτες και ανωτέρους να περάσουν κάποιες εντάσεις που θα χρειαστούν ψυχραιμία και προσοχή ! 

Με την Αφροδίτη ανάδρομη ..

❌Δεν είναι καλή στιγμή για να ξεκινήσουμε μια νέα δουλειά , νέες επενδύσεις ή μια νέα σχέση .  

❌Αποφεύγουμε να πάρουμε κάποιο δάνειο ή να κάνουμε νέες και μεγάλες οικονομικές συναλλαγές. 

❌Αποφεύγουμε να αλλάξουμε κάτι στην εμφάνισή μας και να αγοράσουμε νέα προϊόντα καλλωπισμού. 

❗❗Οι Ταύροι και οι Ζυγοί νιώθουν περισσότερο την επίδρασή της, οι Ταύροι περισσότερο σε χρήματα και υλικές αξίες και οι Ζυγοί στην ποιότητα των σχέσεων. 

Είναι όμως καιρός...

✅  Για ενδοσκόπηση και επαναξιολόγηση των προσωπικών αξιών , των σχέσεων και αναθεώρηση σε μοτίβα συμπεριφοράς. 

✅ Να δώστε ευκαιρία για μια επανασύνδεση αν σας ενδιαφέρει. 

✅ Είναι μια ιδανική περίοδος για να επικεντρωθείτε στην προσωπική σας ανάπτυξη και να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη αίσθηση του εαυτού σας.

✅ Να οργανώσετε τα πλάνα για να δρομολογήσετε νέες κατευθύνσεις όταν περάσει η επιρροή. 

🔰Όσοι έχουν γεννηθεί με ανάδρομη Αφροδίτη υποδηλώνει μια προδιάθεση να νιώσετε πιο βαθιά συναισθήματα και να νιώθετε πως μπορείτε τώρα κάπως να συμβαδίσετε μέσα σε κάποιες σχέσεις που συνήθως λειτουργείται διαφορετικά.

Ανάδρομος Άρης το 2022: στους Διδύμους (25ο 36') - (09ο 04').

  • Ο Άρης για το 2022 θα διανύσει την ανάδρομη πορεία του από τις 30 Οκτωβρίου 2022 - έως τις 12 Ιανουαρίου 2023.
  • 🟢Η περίοδος σκιάς είναι 12 Ιανουαρίου - 17 Μαρτίου 2023

Ο Άρης (κυβερνήτης του Κριού και παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού), είναι ο τελευταίος από τους προσωπικούς πλανήτες. Η μαχητική του φύση πολεμά και επιτίθεται για να προστατεύσει και να προστατευτεί, για να διεκδικήσει αυτά που θέλει και αυτό μπορεί να δώσει και μια εξήγηση πως η προστατευτική του στάση θέλει να θωρακίσει τους υπόλοιπους προσωπικούς πλανήτες. Κυβερνά γενικά την επιθυμία , τα κίνητρα, την ορμή και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για να αποκτήσουμε αυτά που θέλουμε! Κάθε 2 χρόνια γίνεται ανάδρομος  για 60-80 ημέρες, σε ένα ή δύο ζώδια παραμένοντας για περίπου 7 μήνες. Κατά το διάστημα που βρίσκεται στη φαινομενική ανάδρομη πορεία του παρατηρούμε να υπάρχει αυξημένη επιθετικότητα σε συλλογικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, ενώ μπορεί να επανεμφανιστούν προβλήματα και διενέξεις που θα μας εξαντλήσουν. Μπορεί να λειτουργούμε πιο διστακτικά και γινόμαστε αναβλητικοί, ενώ μπορεί να δυσκολευόμαστε στην έκφραση των αρνητικών συναισθημάτων μας και κυρίως του θυμού.

  • ❌ Δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσουμε νέα έργα ή να ξεκινήσουμε ένα νομικό αγώνα.
  • ❌ Αποφύγουμε οποιαδήποτε εγχείρηση που δεν έχει το χαρακτήρα του επείγον.
  • ❌ Αποφεύγουμε τις βιαστικές ενέργειες ιδιαίτερα όταν χειριζόμαστε μηχανήματα , αυτοκίνητα ή αιχμηρά αντικείμενα.
  • ❌ Αποφεύγουμε να ξεκινήσουμε εργασίες ανακαίνισης.
  • ❌ Αποφεύγουμε τις αποφάσεις και τη δράση εν βρασμώ.
  • ❌ Δεν ξεκινάμε ένα νέο είδους άθλημα ή δραστηριότητα ή κάποια δίαιτα.

Μπορούμε όμως..

  • ✅ Να ασχοληθούμε με εργασίες που είχαμε αφήσει στη μέση
  • ✅ Να παλέψουμε για να κλείσουμε μια παλιά διαμάχη
  • ✅ Να ασχοληθούμε με ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας.
  • ✅ Να σκεφτούμε και να πληροφορηθούμε σε βάθος για να οργανώσουμε τη στρατηγική και τα όπλα που θα επιλέξουμε για να κάνουμε κινήσεις όταν τελειώσει η ανάδρομη φάση του

Ανάδρομος Δίας το 2022: στον Κριό (08ο 43') - Ιχθύες (28ο 47').

  • 28 Ιουλίου έως 23 Νοεμβρίου: Ανάδρομος Δίας στον Κριό (μέχρι 28 Οκτωβρίου)
  • 29 Οκτωβρίου: Ανάδρομος στους Ιχθύες

Ο Δίας (κυβερνήτης του Τοξότη και παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων), είναι ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης, της προόδου, της εξέλιξης, των ευκαιριών. Κυβερνά την ανάπτυξη και τα οφέλη που μας δίνονται, καθώς και την ανώτερη εκπαίδευση , τα ταξίδια στο εξωτερικό. Συνήθως η ανάδρομη πορεία του διαρκεί περίπου ένα τετράμηνο κάθε χρόνο. Κατά την περίοδο αυτή ο κανονικός ρυθμός ανάπτυξης και επέκτασης επιβραδύνεται και μας δίνει την δυνατότητα να μπορέσουμε να ενισχύσουμε και να εδραιώσουμε τις αλλαγές και τις προεκτάσεις που έχουμε κάνει στη ζωή μας κατά τη φάση της ορθής πορείας του. Μπορεί να κληθούμε να διαχειριστούμε προβλήματα που αφορούν πνευματικά και θρησκευτικά θέματα και να αισθανθούμε μια έλλειψη ικανοποίησης σε επιλογές που φάνταζαν πιο ελκυστικές. Ωστόσο τέτοιου είδους προβληματισμοί μπορεί να μας οδηγήσουν να εξετάσουμε καλύτερα σημαντικές πτυχές της ζωής μας και να συνειδητοποιήσουμε τα οφέλη και τις προοπτικές που μας δόθηκαν! Το διάστημα αυτό μπορούμε να επικεντρωθούμε στην εσωτερική μας πνευματική ανάπτυξη!

Ανάδρομος Κρόνος το 2022: στον Υδροχόο (25ο 15') - (18ο 45').

  • Ο Κρόνος θα συνεχίσει το ταξίδι του στο ζώδιο του Υδροχόου και θα γυρίσει ανάδρομος στις 5 Ιουνίου 2022 έως 23 Οκτωβρίου 2022

Ο Κρόνος (κυβερνήτης του Αιγόκερω και παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου), είναι ο κυβερνήτης των ορίων και της πειθαρχίας. Αντιπροσωπεύει την επαγγελματική μας δομή αλλά και γενικότερα τις δομές που δημιουργούμε στην προσωπική μας ζωή και στην κοινωνία. Ο Κρόνος, ως ένας πιο αργός κοινωνικός πλανήτης διαμορφώνει μεγαλύτερες επιρροές στη ζωή μας. Παραμένει σε ένα ζώδιο από 2,5 έως 3 χρόνια και επιστρέφει στη γενέθλια θέση στο ωροσκόπιο μας περίπου κάθε 29 χρόνια διαμορφώνοντας την δομή και το σχέδιο της ζωής μας. Γυρίζει ανάδρομος κάθε χρόνο για περίπου 4,5 μήνες. Κατά την περίοδο της αναδρομής θα απαιτήσει από εμάς μεγαλύτερη υπομονή και εσωτερική πειθαρχία για να ανταποκριθούμε στα αιτήματα του ζωδίου που διελαύνει. Σε κάθε αναδρομή μπλοκάρει την πρόοδο μας και καθιστά απαραίτητο να τροποποιήσουμε τα σχέδια μας σε πιο σταθερές βάση. Καλούμαστε να κοιτάξουμε πιο βαθιά τις δομές της ζωής μας και να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε και με ποιο τρόπο αξιοποιούμε τον χρόνο μας.

Ο Κρόνος ξεκίνησε το ταξίδι του στον Υδροχόο από τις 18 Δεκεμβρίου 2020 και όσο παραμένει στο ζώδιο του Υδροχόου θα συνεχίσει να επηρεάζει την παγκόσμια συνείδηση ​​και να συνεχίζει τις τεράστιες δομικές αλλαγές ακόμα και όταν είναι ανάδρομος.

Ανάδρομοι Εξωκρόνιοι Πλανήτες το 2022

Ο Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας είναι κοσμικοί πλανήτες οπότε λειτουργούν ασυνείδητα και συχνά οι ενέργειες τους εκδηλώνονται μέσω του συλλογικού ασυνείδητου. Αυτές οι ενέργειες είναι πολύ ισχυρές όταν προσεγγίζουν στο προσωπικό μας ωροσκόπιο ένα προσωπικό μας πλανήτη, όπως είναι ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης. Όλοι οι εξωτερικοί πλανήτες, έχουν έναν ετήσιο κύκλο ανάδρομής που διαρκεί περίπου πέντε μήνες κάθε χρόνο.

  • Ο Ουρανός συνεχίζει το ταξίδι του στον Ταύρο και ξεκίνησε το 2022 ανάδρομος ενώ θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 18 Ιανουαρίου 2022 στον Ταύρο (10ο 49').
  • Ανάδρομος 24 Αυγούστου 2022 στον Ταύρο (18ο 55') - (15ο 08') - 22 Ιανουαρίου 2023 στον Ταύρο

💥Ο Ουρανός (σύγχρονος κυβερνήτης του Υδροχόου) είναι ο πλανήτης της επανάστασης και χαρακτηρίζεται ως αφυπνιστής. Είναι πλανήτης που αφορά γενεές και διαμορφώνει τη νοοτροπία μιας ολόκληρης ηλικιακής ομάδας στα 7 χρόνια που βρίσκεται σε ένα ζώδιο. Η επιρροή του είναι συνδεδεμένη με τις απροσδόκητες αλλαγές , την καινοτομία, την τεχνολογία τις αναπάντεχες και καταιγιστικές εξελίξεις. Κάνει επιτακτική την ανάγκη μας για ελευθερία και βοηθά να σπάσουμε δεσμά που μας περιορίζουν για να αναβαθμίσουμε τη ζωή μας. Η δουλειά του είναι να ξεσκεπάζει τις ατέλειες και να βγάζει ότι κρύβεται κάτω από το χαλάκι φέρνοντας το στην επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του η πρόοδος μπορεί να επιβραδυνθεί μέχρι να σταματήσει και καλούμαστε να αποδεχτούμε τις ανατροπές και τις αλλαγές που προκάλεσε και να τις ενσωματώσουμε στη ζωή μας, χωρίς να αντισταθούμε σε αυτές. Στην ανάδρομη πορεία του μας δίνει μια τελευταία ευκαιρία να αναθεωρήσουμε και να ξεφύγουμε από πεποιθήσεις και ξεπερασμένες ιδέες αλλά πάντα μέσα από προκλητικά γεγονότα.

  • 28 Ιουνίου 2022 - 3 Δεκεμβρίου 2022: Ποσειδώνας πολύ δυνατός το δικό του ζώδιο στους Ιχθύς (25ο 26') - (22ο 38').

🔱Ο Ποσειδώνας (σύγχρονος κυβερνήτης των Ιχθύων) είναι ο πλανήτης των ονείρων της εξιδανίκευσης και του παρασκηνίου. Κάθε κύκλος του Ποσειδώνα διαμορφώνει μια γενιά, επηρεάζοντας τη μουσική που μας συγκινεί και τις πνευματικές μας ιδεολογίες. Χρειάζονται κατά μέσο όρο 14-15 χρόνια σε κάθε ζώδιο. Η επιρροή του Ποσειδώνα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και ξεθωριάζει τα όρια με αποτέλεσμα να παρασυρόμαστε συχνά σε μπερδεμένες καταστάσεις και αποφάσεις. Με τον Ποσειδώνα ανάδρομο είναι σα να αντικρίζουμε ξαφνικά την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι και όχι όπως νομίζαμε ότι είναι. Αυτή η περίοδος δημιουργεί μια αβεβαιότητα και σύγχυση καθώς φεύγει το αόρατο πέπλο και μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με προδοσίες , συκοφαντίες οι παρασκηνιακές δράσεις. Την περίοδο αυτή διάφοροι ψυχαναγκασμοί και φοβίες διογκώνονται και οι ευαισθησίες και οι απογοητεύσεις είναι πιο έντονες! Είναι μια ευκαιρία να εμβαθύνουμε για την προσωπική μας αυτοβελτίωση, να ασχοληθούμε με πνευματικές δραστηριότητες, να κάνουμε γιόγκα, διαλογισμό, να προσευχηθούμε και να ξεκινήσουμε μια υγιεινή διατροφή χωρίς τοξίνες.

  • 29 Απριλίου 2022 - 8 Οκτωβρίου 2022 :  Πλούτωνας ανάδρομος στον Αιγόκερω (28ο 35') - (26ο 06')

♻Ο Πλούτωνας (σύγχρονος κυβερνήτης του Σκορπιού) παρόλο που είναι ο μικρότερος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος, είναι ένας από τους πιο έντονους και ισχυρούς πλανήτες που φέρνει μαζί του τη μεγαλύτερη ένταση. Αντιπροσωπεύει την ανάγκη για βαθύ μετασχηματισμό σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, τα μοιραία γεγονότα, τις ριζικές αλλαγές αλλά και τις απώλειες. Από το ζώδιο του Αιγόκερω επιβάλλει να γίνουν κοινωνικές και πολιτικές μεταμορφώσεις. Η δράση του Πλούτωνα σχετίζεται με τη ζωή και το θάνατο, κατά βάση το συμβολικό θάνατο που επιτρέπει την αναγέννηση. Οτιδήποτε αγγίξει πρέπει να μεταλλαχθεί και να περάσει σε μια νέα κατάσταση ζωής γιατί αλλιώς είναι καταδικασμένο να πεθάνει οριστικά. Διανύει περίπου 2-3 μοίρες κάθε χρόνο στο ζώδιο που βρίσκεται ενώ εγκαθίσταται σε αυτό για πολλά χρόνια. Στην ανάδρομη πορεία του μπορεί να επαναφέρει δυσάρεστα γεγονότα, αναταραχές και διαμάχες που αφορούν την εξουσία και την επικράτηση του δυνατού. Εντάσεις που απαιτούν ψυχραιμία και αργές κινήσεις για να μην οδηγηθούμε σε ακραίες κινήσεις φανατισμού και εκδίκησης. Κατά τη διάρκεια της αναδρομής του, θα νιώθουμε συχνά ανακούφιση από την μεγάλη ένταση του πλανήτη και καλούμαστε να κάνουμε βαθιά ενδοσκόπηση και επαναξιολόγηση στο τι ακριβώς μπορούμε να ελέγξουμε και τι πρέπει να αφήσουμε οριστικά.

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε