Αφροδίτη : Ψυχολογικές Λειτουργίες και Προσκολλήσεις

2024-02-27
Φωτογραφία από Stefan Keller από το Pixabay.jpg
Φωτογραφία από Stefan Keller από το Pixabay.jpg

Αφροδίτη : ψυχολογικές λειτουργίες και προσκολλήσεις - Αποφευκτική Διαταραχή Προσωπικότητας (AVPD)

Στον τομέα της ψυχολογικής αστρολογίας, εξετάζονται οι συμπεριφορές και η ανθρώπινη προσωπικότητα με βάση παράγοντες που αναφέρονται σε θεωρίες της προσωπικότητας. Η μελέτη αυτή από αστρολογική προσέγγιση, βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη και συστηματική προσέγγιση των αστρολογικών στοιχείων που συνθέτουν την προσωπικότητα.

Ο Ζωδιακός κύκλος συμβολίζει τη δομή και την δυναμική του ψυχισμού. Κάθε πλανήτης υποδεικνύει μια ψυχολογική λειτουργία που εκδηλώνεται ως βασική ανάγκη μέσα από τις ιδιότητες του ζωδίου, σε ένα περιβαλλοντικό πλαίσιο που ορίζουν οι οίκοι, σύμφωνα με τους εσωτερικούς διαλόγους που ορίζουν οι όψεις. Ο γενέθλιος χάρτης συμβολίζει μια εξωτερίκευση του προτύπου της ψυχής όσον αφορά την προσωπικότητα και το περιβάλλον.

Η Αφροδίτη, ως η πλανητική ενσάρκωση της ομορφιάς, της αρμονίας και της έλξης.

Η λέξη που αστρολογικά χαρακτηρίζει την Αφροδίτη είναι η Αγάπη, το μοίρασμα, η λεπτότητα, η ισορροπία. Συνδέεται με την αισθητική, την αρμονία, τις τέχνες, την κοινωνικότητα, τη διπλωματία, τις συνεργασίες. Δηλώνει την ικανότητα και τον τρόπο που αγαπάμε, την σχέση μας με το ωραίο, σχετίζεται με την φιληδονία, την καλοπέραση και την απόλαυση αλλά και με τις χρηματικές απολαβές και την ασφάλεια που αυτές μας παρέχουν μαζί με όλα τα υλικά αγαθά.

Η Αφροδίτη ως δείκτης κοινωνικής αποδοχής δείχνει το πώς φαίνομαι στην κοινωνία, πώς θα με συμπαθήσουν. Ως δείκτης προσωπικής λειτουργίας δείχνει θέματα ικανοποίησης, δείχνει πως αξιολογούμε τις καταστάσεις και πως εκφράζουμε την τρυφερότητα μας. Το αν είμαστε αρεστοί, το πώς θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την αποδοχή των άλλων. Το πώς θα αγκαλιάσει το περιβάλλον κάποιο χαρακτηριστικό μας, είναι ζήτημα της Αφροδίτης. Είναι ένας από τους πλανήτες κλειδιά στην ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Η Αφροδίτη βρίσκεται πίσω από κάθε επιθυμία, κίνητρο, αξία ή συναίσθημα, τα οποία αποτελούν παράγοντες που καθορίζουν ψυχολογικά τη συμπεριφορά στην προσωπικότητα του ανθρώπου. Αυτή η εσωτερική επιθυμία του ατόμου αποτελεί τον «σπόρο», για να ενεργήσει με συμπεριφορά που καθορίζεται από τον Αρη του για να εκφράσει τον εαυτό του.

Ως κυβερνήτης του Ταύρου, αποτελεί τον σπόρο, την ενστικτώδης δύναμη γονιμότητας και συγκεκριμενοποιεί την επιθυμία για αυτοεπέκταση. Η Αφροδίτη του Ταύρου εκπροσωπεί την ενστικτώδη αγάπη που δημιουργεί στο φυσικό επίπεδο, γόνιμη και ζεστή, που απευθύνεται στα αισθήματα και στα συναισθήματα.

Ως κυβερνήτης του Ζυγού αποτελεί την συμβολική στιγμή κατά την οποία ο ώριμος σπόρος απελευθερώνεται από το φυτό και αποκτά μια πολύ καθοριστική ενέργεια που κυριαρχεί, για καλό ή για κακό. Η Αφροδίτη του Ζυγού εκπροσωπεί την εξελιγμένη αγάπη που δημιουργεί στο πνευματικό επίπεδο, δραστήρια και αρμονική, που χαρακτηρίζεται από το μέτρο και την κατανόηση και απευθύνεται στα συναισθήματα και κυρίως στο πνεύμα.

Η Αφροδίτη είναι ο αμέσως μετά τον Ερμή σε απόσταση πλανήτης από τον Ήλιο και ο δεύτερος σε λαμπρότητα μετά τη Σελήνη και έχει σχεδόν το μέγεθος της Σελήνης. Είναι ορατή με γυμνό μάτι από τη Γη, στην Ανατολή το χάραμα και στη Δύση το σούρουπο. 'Έχει διττή υπόσταση και μπορεί να λειτουργεί σε δύο επίπεδα.

Αυτός ο δυισμός, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα που την καθιστά πρωταγωνίστρια του ουρανού σε δύο εναλλακτικούς ρόλους, ως βραδινό και ως πρωινό αστέρι και δικαιολογεί τα δύο ονόματα που είχε λάβει στην αρχαιότητα: Εωσφόρος το πρωί, αφού φέρνει την αυγή και Έσπερος το βράδυ, αφού φέρνει την Εσπέραν. «Αποσπερίτης ή Αυγερινός, Εωσφόρος ή Έσπερος ή Μεράστρι».

Η Αφροδίτη 'Εωσφόρος', ως πρωινό αστέρι δλδ που "ανατέλλει μπροστά" από τον Ήλιο, περιγράφει ένα είδος συναισθηματικής δραστηριότητας του ατόμου, που ως ποιότητα αναφέρεται σαν μια ανυπόμονη προσδοκία που δίνει η αίσθησης της εφηβείας ότι τα πάντα στην ζωή εξαρτούνται από αυτή την προσδοκία. Έτσι αν κλονιστεί αυτή η προσδοκία, τότε μετατρέπεται σε μια αίσθηση βαθιάς απογοήτευσης που οδηγεί το άτομο στο να αποσύρεται και να φορά μια μάσκα ψυχρότητας σαν ασπίδα αυτοπροστασίας.

Με ισχυρά δομημένη γενέθλια Αφροδίτη ως πρωινό αστέρι, συνήθως το άτομο επιδιώκει να προβάλει το «όραμα και τον σκοπό» του στη ζωή, για να εντυπωσιάσει την κοινωνία και συχνά αισθάνεται περήφανα για τις δημιουργίες του. Ενώ όταν η Αφροδίτη είναι αρνητικά δομημένη τότε μπορεί συναισθηματικά να επιδράσει αρνητικά στο άτομο και να επηρεαστούν αυτοί οι παράγοντες της προσωπικότητας του.

Η Αφροδίτη, ως βραδινό αστέρι, συμβολίζει το είδος του συναισθήματος που προκύπτει μετά την πράξη . Αναφέρεται σε μια θεωρητικά πιο «ώριμη» ενέργεια συναισθηματικής ωριμότητας αφού η δράση ήταν μια «δοκιμή» και μέσα του έχει μελετήσει την υπόθεση, αλλά στην πραγματικότητα αυτή είναι η στιγμή που τα συμπλέγματα ενός ατόμου τον επηρεάζουν και προκαλούν μια κρίσιμη ψυχολογική κρίση.

Η Αφροδίτη ως βραδινό αστέρι μπορεί να δείχνει άτομα εξίσου «συναισθηματικά» με αυτά που έχουν την Αφροδίτη ως πρωϊνό αστέρι, αλλά αυτή η συναισθηματικότητα δεν είναι τόσο αυθόρμητη και άμεση όσο όταν η Αφροδίτη είναι πρωινό αστέρι σε έναν γενέθλιο ωροσκόπιο και δηλώνει ίσως ένα παθιασμένο και μερικές φορές καταστροφικό είδος συναισθηματισμού, σαν αποτέλεσμα απογοητεύσεων ή φόβων.

Σε ένα γενέθλιο χάρτη το άτομο με σωστά δομημένη Αφροδίτη ως βραδινό αστέρι, είναι σε θέση να βρίσκει λύσεις να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται σωστά την ανάγκη του να ενωθεί και προβάλλει ισορροπημένα τον εαυτό του. Είναι σε θέση να αναγνωρίσει πώς να αρέσει για να προσελκύσει, να συμβιώσει..

Αντίθετα μια μη σωστά δομημένη Αφροδίτη μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα που σχετίζονται με την εικόνα που μπορεί να προβάλλει το άτομο προς τα έξω, αντικρουόμενα συναισθήματα υπερ- αξίωσης ή απαξίωσης. Μπορεί να περιγράφει άτομο με κάποιο βασικό σύμπλεγμα κατωτερότητας ή κάποιο μητρικό σύμπλεγμα, που βρίσκεται διαρκώς σε θέση άμυνας και αντιδρά με επιθετικό τρόπο ή κινείται σε ένα μοτίβο με εξαιρετικές εντάσεις.

Η Αφροδίτη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα που μπορεί να ερευνηθεί προσεκτικά στον φυσικό οργανισμό βιολογικά σαν αδενική και ορμονική δραστηριότητα και σε μια ψυχολογική μελέτη σαν μια βασική αίσθηση συναισθηματικής ανασφάλειας της συναισθηματικής ζωής.

Από ψυχολογικής πλευράς, συμβολίζει την ενστικτώδη στάση του ατόμου να δρα ενοποιητικά για να έλξει άλλα άτομα που έχουν παρόμοια στάση στα πλαίσια μιας κοινότητας. Υποδηλώνει τις συνειδητές αξίες και ως συνειδητή στάση ζωής αντιπροσωπεύει τα πράγματα που μας αρέσουν και μας ενώνουν ή δεν μας αρέσουν και μας χωρίζουν , τις προτιμήσεις και τις απαξιώσεις.

Άτομο με άσχημα τοποθετημένη Αφροδίτη μπορεί να μην είχε ή να μην ένιωσε την αγάπη ή να μην είχε όση χρειαζόταν για να καλύψει την συναισθηματική του ανασφάλεια. Αν δεν πήρε αυτό που θέλει για να καλύψει τις συναισθηματικές του ανασφάλειες, αυτό γίνεται βίωμα που συχνά οδηγεί στην εμφάνιση συμπλεγμάτων από τα παιδικά χρόνια μέχρι την ενήλικη ζωή. Στο ζώδιο της Παρθένου και του Σκορπιού για παράδειγμα, είναι περιοχές δύσκολες για την συναισθηματική ισορροπία που αναζητά η Αφροδίτη.

Οι θέσεις του Ερμή και της Αφροδίτης σε σχέση με τον Ήλιο, λόγω της κοντινής τους απόστασης, μπορεί να μας προσανατολίσουν σε ένα γενέθλιο γράφημα να εντοπίσουμε τι μπορεί να εμφανίσει στην συμπεριφορά του. Σε οποιαδήποτε ανάλυση της προσωπικότητας, είναι δύσκολο πολλές φορές να διαχωρίσουμε τι αναπτύσσεται από το μυαλό και τι από τα συναισθήματα, αλλά μελετώντας προσεκτικά θα δούμε πώς τα συναισθήματα χρησιμοποιούνται από το μυαλό ως αποτέλεσμα ενός αρνητικού μοτίβου σκέψης.

Αν η Σελήνη δηλώνει την ανάγκη να προσφέρουμε ένα ασφαλές αναπτυξιακό περιβάλλον στα παιδιά, η Αφροδίτη δηλώνει τις ουσιαστικές αξίες που μπορούμε να δώσουμε.

Το στάδιο ανάπτυξης στην περίοδο της εφηβείας κατά Erikson από 14 έως 18 ετών, σχετίζεται με την Αφροδίτη. Σε αυτό το στάδιο της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης, ο έφηβος αντιμετωπίζει την πρόκληση να αναπτύξει την αίσθηση του εαυτού του. Διαμορφώνει την ταυτότητά του εξετάζοντας τις πεποιθήσεις, τους στόχους και τις αξίες του και βιώνει μια ψυχοκοινωνική σύγκρουση, γεμάτη ερωτήματα ζωτικής σημασίας, όπως το «πώς ταιριάζω στην κοινωνία;», «ποιος είμαι;», «είμαι αρεστός;» .

Η μελέτη της Αφροδίτης σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο θα μπορούσε να μας αποκαλύψει το βαθμό κατά τον οποίο ένας άνθρωπος μπορεί να συνεργαστεί και να συνυπάρξει με τους άλλους αρμονικά σε αισθηματικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Οι όψεις που σχηματίζει με τους άλλους πλανήτες δείχνουν το πως κοινωνικοποιούμαστε, την αίσθηση της προσωπικής μας αξίας, μέσα στο σύνολο, πώς ελκύουμε το άλλο φύλο ερωτικά, π'ως φλερτάρουμε, την αυτοπεποίθηση για την εμφάνιση μας, το είδος των σχέσεων που δημιουργούμε και κατά πόσο είμαστε συνεργάσιμοι. Πως διαχειριζόμαστε τα υλικά μας αγαθά και αν και κατά πόσο θα διευκολυνθούμε σε αυτό στον οικονομικό τομέα.

Τα Δίπολα Προβολών της Αφροδίτης

Άρης - Αφροδίτη «πίσω από τη θέληση βρίσκεται η επιθυμία»

Λέγεται ότι «πίσω από τη θέληση βρίσκεται η επιθυμία». δηλ. η θέληση προϋποθέτει επιθυμία και αναδεικνύεται ως η κινητήρια δύναμη της και ο άνθρωπος μπορεί να ασκήσει τη θέλησή του μόνο ως προς αυτό που επιθυμεί. Η σύνοδος της με τον Άρη μπορεί να επηρεάσει βαθιά με έντονα πάθη τις σχέσεις, αλλά και όλους τους τομείς της ζωής.

Η Αφροδίτη και ο Άρης αποτελούν συμβολικά ένα δίπολο σημαντικό για την ανθρώπινη έκφραση που συνδέει την προβολή και τη δεκτικότητα, την διείσδυση και την ένωση, τη λίμπιντο και το συναίσθημα. Σαν αστρολογικά σύμβολα είναι η διαλεκτική σχέση δύο αντιθέτων και καθοριστικοί παράγοντες με τους οποίους λειτουργούν οι αναπαραγωγικές ενέργειες της ζωής και οι επιθυμίες της ατομικής ψυχής, αναζητώντας νόημα και ικανοποίηση για τη συναισθηματική ζωή του ανθρώπου.

Η έντονη επιθυμία για αγάπη, η σεξουαλική ορμή και η ανάγκη για στενές σχέσεις καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του χρόνου του ατόμου, προκαλώντας μερικές φορές τριβές και παθιασμένες σχέσεις με δυσλειτουργικές εμπλοκές, ενώ η ικανότητα εύρεσης συντρόφου μπορεί να είναι εύκολη μέσα στα κοινωνικά περιβάλλοντα που κινείται.

Gypsy-Rose Blanchard : Στο ωροσκόπιο της, το καθοριστικό χαρακτηριστικό στοιχείο βέβαια είναι η αντίθεση Ήλιου - Κρόνου, αλλά και η σύνοδος Αφροδίτη –Άρη –Ερμή στην Παρθένο, λειτούργησε κακοποιητικά. Η μητέρα της την κακοποιούσε για πολλά χρόνια, κατασκευάζοντας ή προκαλώντας ασθένεια στην ίδια, για να την έχει υπό την φροντίδα της. Η κατάληξη, με την συμμετοχή του φίλου της δολοφόνησε την μητέρα της, η οποία την κακοποιούσε.

Αφροδίτη –Δίας «Κρίσεις νοήματος και κρίσεις ικανοποίησης»

Ο Δίας αντιπροσωπεύει την αυθόρμητη τάση του ανθρώπου για πνευματική ενατένιση, για αναζήτηση, του κάτι παραπάνω από τη ζωή, την αναζήτηση της ψυχής. Ο Δίας μπορεί να δώσει βαθύτερο φωτισμό, συγκεντρώνει διανοητικές δυνάμεις για να υποστηρίξει σε υλικό και θρησκευτικό επίπεδο την προσπάθεια για πνευματική ενατένιση, αλλά δεν μπορεί να κάνει το άτομο να βουτήξει στον εσωτερικό του εαυτό. Αυτό είναι δουλειά της Αφροδίτης που αντανακλά στις επιθυμίες του σώματος, τις σεξουαλικές επιθυμίες, τη σωματική σχέση, την ανάγκη συμβίωσης αλλά και τις υλικο -κοινωνικές συνθήκες.

Ο Δίας σε εξωτερικό επίπεδο, αγαπά την πολυτέλεια και την πνευματική αναζήτηση, είναι γενναιόδωρος και στοργικός. Σε εσωτερικό επίπεδο όμως υπάρχει μια βαθιά αποσύνδεση με τις επιθυμίες του σώματος /νου και τις επιθυμίες της ψυχής.

Το πραγματικό πρόσωπο της Αφροδίτης είναι αυτό που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την βαθύτερη επιθυμία και να πάρουμε μέσα από αυτή το μάθημα της, να βιωθεί η πραγματικότητα της. Το μάθημα: η Αφροδίτη θα δώσει τις επιθυμίες σώματος - νου αλλά σταδιακά να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις την απατηλή φύση τους.

Αρχικά δημιουργείται στο άτομο μια λεπτή δυσαρέσκεια σωματικά /ψυχικά και περιμένει να δει αν συνειδητοποιήσει το βάθος της επιθυμίας της ψυχής και αν δεν γίνει αυτό, τότε λαμβάνει μια μικρή κλωτσιά. Στην προσπάθεια για πνευματική ενατένιση, ο Δίας αναζητεί όλο και περισσότερα, και δημιουργεί βαθιές συγκρούσεις μέσα στην ψυχή και έτσι το άτομο λαχταρά απεγνωσμένα πνευματική τροφή αλλά δεν υπάρχει σαφήνεια ποια διαδρομή να ακολουθήσει.

Αυτό προκαλεί εσωτερική αγωνία και τελικά μια βαθιά δυσαρέσκεια με τη ζωή, γιατί μπορεί να δίνει όλα τα υλικά για το μυαλό και το σώμα, αλλά η ατομική ψυχή να μην βρίσκει ικανοποίηση σε αυτά που ανήσυχα διαρκώς ψάχνει. Το άτομο αναζητεί πνευματική καθοδήγηση, ψάχνοντας συνεχώς και διαδοχικά κάποιο γκουρού.

Ο Δίας και η Αφροδίτη, είναι ευνοϊκοί πλανήτες, αλλά διδάσκουν πολύ διαφορετικά πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ο Δίας διευρύνει τις ιδιότητες της Αφροδίτης και η Αφροδίτη εκτιμά τις ιδιότητες του Δία αλλά και οι δύο μπορεί να μην μπορούν να καταλήξουν τι θέλουν να κάνουν μαζί.

Ο Δίας παρέχει το καύσιμο για να κάψει η Αφροδίτη και η Αφροδίτη θα εκτοξεύσει τον εαυτό και αν το υπόλοιπο ωροσκόπιο το επιτρέπει μπορεί το άτομο να επιτύχει υψηλό επίπεδο πνευματικής προόδου στη ζωή.

Αφροδίτη- Κρόνος: Ο καταναγκασμός της επανάληψης!

Πόσο συχνά επιθυμούμε κάτι αλλά μένουμε στην απλή διατύπωση της επιθυμίας και πόσο συχνά στεκόμαστε αβέβαιοι νιώθοντας ήδη τον πόνο της απόρριψης!

Το θέμα της Αφροδίτης –Κρόνου είναι η μεγάλη ανασφάλεια, η χαμηλή αίσθηση αυτοεκτίμησης. Το άτομο οδηγείται καταναγκαστικά να δημιουργήσει καταστάσεις στις οποίες απορρίπτεται επανειλημμένα. Εδώ το άτομο μπορεί να εκλογικεύει όλα τα εμπόδια ως προσωρινές δυσκολίες που θα ξεπεραστούν και να επιμένει σε ένα άτομο που δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμο.

Ο Κρόνος είναι αυτός που έρχεται να ελέγξει κάθε επιθυμία και γίνεται κατανοητός μέσα από την σύγκρουση της επιθυμίας και των αντικειμενικών καταστάσεων. Αυτή η εσωτερική σύγκρουση όπως αναφέρει η ψυχαναλύτρια Mary E.Harding, που αναγκάζει το άτομο να διαλέξει αν θέλει να εγκαταλειφθεί στο δισταγμό και τα αποδιοργανωτικά αποτελέσματα του, οδηγεί στην συνειδητότητα. Έτσι, «η συνειδησιακή ωρίμανση αναδύεται μόνο εξαιτίας της δυσαρέσκειας».

Ο Κρόνος δίνει μια τάση στο άτομο να περιορίζει τον εαυτό του, την εμφάνισή του και επηρεάζει τις σχέσεις του και ανάλογα το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκονται, μπορεί το άτομο να αυτοσαμποτάρει επανειλημμένα τον εαυτό του. Συγκεκριμένοι φόβοι σε θέματα της Αφροδίτης θα μπορούσαν να οδηγήσουν το άτομο σε απομόνωση στις σχέσεις του. Ο φόβος να αφεθεί, να απολαύσει τη στιγμή και να εκφράσει ανοιχτά την αγάπη είναι έντονος.

Στη παιδική ηλικία μπορεί να αισθανόταν ή να θεωρούσε τον εαυτό του σαν το ασχημόπαπο ή να αισθανόταν άβολα για κάποια χαρακτηριστικά του, ακόμη και με τις αρμονικές γωνίες. Επίσης, μπορεί να εκφράζεται με μια αίσθηση αδεξιότητας ή περιορισμού (Κρόνος) στην αίσθηση του στυλ, της εμφάνισης τους (Αφροδίτη).

Οι γονείς δεν θα πρέπει να σχολιάζουν αρνητικά την εμφάνιση των παιδιών τους ή τις ατέλειες τους αλλά να τα διδάξουν να δουν την αξία που έχουν για να αγαπήσουν τον εαυτό τους. Το τετράγωνο της Αφροδίτης - Κρόνου μπορεί να προκαλέσει ανασφάλειες για την αυτοεκτίμηση του μέσα στις σχέσεις και ο φόβος της ανεπάρκειας, μήπως δηλαδή κάποιος αναγνωρίσει ότι δεν είναι αρκετά καλός, κάνει το άτομο να δειλιάζει ή να φοβάται να μοιραστεί τον εαυτό του, μήπως πληγωθεί.

Μερικές φορές, υπάρχει κάποια μορφή στέρησης στην παιδική ηλικία, που σχετίζεται με την οικογένεια. Ενδεχομένως, μια βαθιά αίσθηση υποχρέωσης ή καθήκοντος, συνδέεται με την αγάπη δημιουργώντας μπλοκαρίσματά που στη συνέχεια θα γίνουν πηγή απογοήτευσης.

Τα άτομα με την Αφροδίτη σε σκληρή όψη με τον Κρόνο μπορεί να υποβαθμίζουν τη φυσική τους εμφάνιση και εμποδίζουν με κάποιο τρόπο την αποδοχή της αγάπης και στοργής. Βαθιά ριζωμένα συναισθήματα τους υπενθυμίζουν ότι δεν αξίζουν αγάπη, έτσι συχνά «αναμένουν» την «απόρριψη», ακόμα κι αν είναι σε θέση να δουν τα πράγματα λογικά!

Το δίπολο Αφροδίτη -Ουρανού: Μόνωση του συναισθήματος- Επαναστατώ ενάντια στην προσωπική μου τυραννία.

Στο συναισθηματικό τομέα, μπορούμε να δούμε τη σύνδεση αυτή συχνά να παράγει απρόβλεπτες συμπεριφορές, ένα άτομο ευάλωτο στον έρωτα με την πρώτη ματιά. Το δίπολο αυτό δημιουργεί ασυνήθιστες σχέσεις, έλκει περίεργες καταστάσεις καθώς οι συμβατικές καταστάσεις δεν του ταιριάζουν και βιώνει αρκετά συχνά κρίσεις και εντάσεις.

Οι πλανήτες εδώ μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό, δηλαδή τον μαγνητισμό τους. Ο Ουρανός εκπλήσσει και ελκύει με τη μοναδικότητά του. Η Αφροδίτη αιχμαλωτίζει μέσα από την αρμονία που εκπέμπει. Στην θετική του μορφή εκδηλώνει ένα συναρπαστικό μείγμα που όμως είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσει το άτομο. Στην αρνητική μορφή, οι αντιφάσεις και «κρίσεις ανεξαρτησίας» θυμίζουν περισσότερο μια υστερική προσωπικότητα. Συμβολίζει ένα μείγμα εκκεντρικής γοητείας, ατομικότητας και μαγνητισμού που καθορίζει την ανεξάρτητη προσωπικότητα κάποιου.

Elizabeth Taylor: Σύνοδο Αφροδίτης-Ουρανού, στις 17° του Κριού, σε τρίγωνο με Δία και χιαστί με Σελήνη: οκτώ γάμοι. Στο ζώδιο του Κριού είχε την προδιάθεση να ερωτεύεται άμεσα και συχνά. Η Αφροδίτη στον Κριό δεν αφιερώνει χρόνο για να συλλογιστεί, πέφτει με τα μούτρα αλλά κουράζεται γρήγορα και ο Ουρανός αυξάνει ακόμη περισσότερο αυτή την παρορμητική πλευρά.

Αφροδίτης-Ποσειδώνας- Η εμμονή της «αδελφής ψυχής»

Ενώ η όψη Αφροδίτης-Ποσειδώνα είναι μια από τις πιο αξιαγάπητες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η γοητεία που φέρνει μπορεί να έχει επίσης μια πιο άπιαστη ποιότητα, καθώςπαράγει στοιχεία όπως η εξιδανίκευση, ψευδαίσθηση, λαχτάρα, ευδαιμονία, απογοήτευση, παράδοση, απώλεια, τραγωδία, θυσία και επανένωση. Μια πρόωρη εγκατάλειψη, υποτιμήσεις, ενοχές και θλίψη, σχέσεις θύματος-σωτήρα.

Η σύνδεση μεταξύ της Αφροδίτης και του Ποσειδώνα διαλύει τα όρια. Η ιστορία μπορεί να ξεκινά με μια όμορφη ψευδαίσθηση - αυτή της αληθινής αγάπης που συνοδεύεται από μια ανεκπλήρωτη λαχτάρα για αιώνια, ιδανική, αγνή αγάπη που υπερβαίνει κάθε όριο. Εδώ υπάρχει μια διάχυτη τάση του ατόμου να διαλύσει τα προσωπικά του όρια και να ανατρέπει τις ανάγκες του επιλέγοντας παραπλανητικές καταστάσεις ή κάποιον που δεν αξίζει την εμπιστοσύνη του.

Η έλξη για άτομα με εθιστικές τάσεις, ή συναισθηματική αστάθεια, μπορεί να προκύψει από την υποσυνείδητη πεποίθηση ότι παρόλα τα εμπόδια, «είμαστε ένα», και η άνευ όρων αγάπη και αφοσίωσή μπορεί να θεραπεύσει ή να σώσει την ταραγμένη ψυχή, καθιστώντας το άτομο πρόθυμο να αναλάβει το ρόλο του διασώστη , συχνά εις βάρος της δικής του ευημερίας. Το θύμα προκαλεί αισθήματα συμπόνιας στον σωτήρα, ο οποίος πρέπει να θυσιάσει τις δικές του ανάγκες σχέσεων ανιδιοτελώς.

Παρόλα αυτά μπορεί να φαντάζεται ότι «όλα είναι τέλεια» και αυτό συνεπάγεται ότι οποιαδήποτε προσκόλληση θα αποτελεί ένα εμπόδιο που δημιουργεί μπλοκάρισμα με ένα μείγμα θλίψης, αγωνίας ή τύψεων.

Ο Ποσειδώνας υποδηλώνει μια πνευματική παρόρμηση για υπέρβαση και συγχώνευση με τον Θεό και ελλείψει θεϊκής συνειδητοποίησης όλες οι απολαύσεις και τα επιτεύγματα αποδεικνύονται μάταια και κενά. Συνωμοτεί για να επιφέρει εμπειρίες απογοήτευσης και απώλειας, ενδεχομένως και ήττας, με απώτερο σκοπό το άτομο να αναπτύξει αρετές όπως η ταπεινοφροσύνη, η παράδοση και η συμπόνια, που θα το βοηθήσουν να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί ως πνευματικό όν.

Σε σύγκρουση με αυτή την εικόνα βρίσκονται οι ανάγκες της Αφροδίτης που επιβάλλει τις δικές της απαιτήσεις. Τις ανάγκες του Ταύρου για σταθερές προσκολλήσεις με ανθρώπους ή πράγματα που παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας, ευχαρίστησης και άνεσης. Τις ανάγκες του Ζυγού για ομορφιά, οικειότητα και συντροφικότητα, που μπορεί να συγκρούονται ιδιαίτερα με την επιταγή του Ποσειδώνα για ενότητα σε όλη τη ζωή.

Το εξαιρετικά μεθυστικό τετράγωνο της Αφροδίτης- Ποσειδώνα, γοητεύει και παρασύρει σε ακαταμάχητα και συχνά απελπιστικά συναισθήματα έλξης. Ανεκπλήρωτη λαχτάρα για το ανέφικτο, το ιδανικό που δεν μπορεί να κατέχει σωματικά. Αδύναμες σχέσεις ή το άτομο κυνηγά με πάθος άτομα που δεν είναι διαθέσιμα.

Στην πρώιμη παιδική ηλικία, τα προσωπικά όρια που διδάσκονται μπορεί να είναι χωρίς δομή, πορώδη, αναπτύσσοντας προσωπικότητες με τάση υπερβολής και δυσκολία στο να πουν όχι και να θέσουν τα υγιή προσωπικά όρια όσον αφορά το σώμα και τις σχέσεις. Ένα παιδί μπορεί να βιώσει ένα άγγιγμα ως ανεπιθύμητο και ακατάλληλο, να του προκαλεί αισθήματα ενοχής και το οποίο αργότερα μπορεί να αρνηθεί μέσω ψέματος ή/και καταστολής της ίδιας της εμπειρίας.

Ένας γονέας με προβληματικό γάμο, μπορεί να οικειοποιηθεί το παιδί ως κάλυψη για μια εξωσυζυγική σχέση του, και έτσι το παιδί να παρατηρεί αυτές τις οικογενειακές υποθέσεις εξαπάτησης , ενοχής και θλίψης λαμβάνοντας αυτό το πρότυπο σχέσεων. Πολλές φορές η δημιουργική φαντασία του Ποσειδώνα χρησιμοποιείται σαν μέσο διαφυγής από μια οδυνηρή πραγματικότητα.

Αφροδίτη-Πλούτωνας: «Η Απώθηση- Ο φόβος της οικειότητας»

Τα άτομα με Αφροδίτη-Πλούτωνα συγχέουν την δύναμη, τα παιχνίδια εξουσίας , τις ζήλιες ή την εμμονή με την οικειότητα και την αγάπη. Μπορεί να υπάρχουν οι ζήλειες και ο έλεγχος, αλλά η αντοχή τους είναι πραγματικά απίστευτη, στο «για πάντα μαζί», ποντάροντας στην πεποίθηση πως στο όνομα της μοναδικής αγάπης, όλα μπορείς να τα υπομείνεις και όλα ξεπερνιούνται. Τους είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβουν τι είναι ικανοποιητικό έναντι στο τι είναι επώδυνο, καθώς μερικές φορές, η ευχαρίστηση και ο πόνος για αυτούς συνδέονται εκ φύσεως.

Οι επιθυμίες της Αφροδίτης εδώ είναι πολύ βαθιές και δυνατές, ακραίες και μεταμορφωτικές. Το άτομο είναι εύκολο να πέσει σε τοξικές σχέσεις και να οδηγηθεί σε καταστροφικές σχέσεις αν υπάρχουν και άλλα δύσκολα στοιχεία στο ωροσκόπιο του και θα μεταμορφωθεί μέσα από τις σχέσεις του.

Στην αντίθεση Αφροδίτης – Πλούτωνα , στην πραγματικότητα το άτομο συναντά τον σκιώδη εαυτό του στις σχέσεις, τις βλέπει σαν προέκταση του και έρχεται σε σύγκρουση με τους εσωτερικούς του δαίμονες. Νιώθει πως αν τύχει και «σπάσει» η σχέση, τότε όλα καταρρέουν μέσα σε μια στιγμή γιατί νιώθει ότι χάνει ένα κομμάτι του εαυτού του.

Στο τετράγωνο τους, σημαίνει ότι το άτομο είτε ελέγχει, είτε ελέγχετε και «η αγάπη πονάει» . Είναι μια όψη που δείχνει πως δεν ξέρει το άτομο πώς να ικανοποιήσει τις ανάγκες του σε μια σχέση, ενώ δημιουργεί την αίσθηση εμμονής. Η χειραγώγηση είναι ένας αμυντικός μηχανισμός για να κερδίσει το ενδιαφέρον του συντρόφου και τελικά αυτό είναι που λειτουργεί σαν ένας μηχανισμός που αυτοσαμποτάρει την οικειότητα που λαχταρά το άτομο.

Ο διχασμός μεταξύ της γλυκύτητας της Αφροδίτης και του αδικαιολόγητου φόβου ή και του ελέγχου του Πλούτωνα, δημιουργεί στην πραγματικότητα σχέσεις που είναι μαύρο ή άσπρο, αγάπης-μίσους. Κι έτσι, το άτομο αφού υποφέρει από μια αίσθηση απώλειας αναπτύσσει εμμονές ή φοβίες και βιώνει ένα εσωτερικό «θάνατο» που μπορεί να οδηγήσει σε μια μεταμόρφωση του ατόμου μέσα από τις σχέσεις του.

Διαταραχές που σχετίζονται με την Αφροδίτη.

Αποφευκτική διαταραχή της προσωπικότητας(AVPD)

Σύμφωνα με το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM-5), η αποφευκτική διαταραχή προσωπικότητας, υπάγεται στην Γ ομάδα διαταραχών προσωπικότητας. Για την διάγνωση της το άτομο πρέπει να έχει ένα επίμονο μοτίβο αποφυγής κοινωνικής επαφής, αίσθησης ανεπάρκειας και υπερευαισθησίας στην κριτική και την απόρριψη και να παρουσιάζει τουλάχιστον τέσσερα από κριτήρια που αναφέρει το DSM-5, ενώ τα συμπτώματα πρέπει να έχουν ξεκινήσει από την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Η αποφευκτική διαταραχή προσωπικότητας, είναι μια ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία τα άτομα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην απόρριψη και δυσκολεύονται να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν κοινωνικές σχέσεις. Στα άτομα αυτά συχνά υποβόσκει ένας βαθιά ριζωμένος φόβος απόρριψης που τους καθηλώνει να ζουν κοινωνικά απομονωμένα, ενώ κατά βάθος αποζητούν τη σύνδεση. Η έντονη επιθυμία για αποδοχή, η συνεχή ανάγκη για επιβεβαίωση τους βάζει σε μια κατάσταση να παλεύουν για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις λόγω του φόβου τους.

Ο συνεχής φόβος της απόρριψης τους κάνει να αποφεύγουν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν σημαντική διαπροσωπική επαφή, καθώς φοβούνται τον εξευτελισμό, την κριτική, την απόρριψη ή τη γελοιοποίηση, ταπείνωση. Συχνά υπάρχει ένα αίσθημα ανεπάρκειας ή μια αντίληψη ανικανότητας , κατωτερότητας, που κατά συνέπεια δηλώνει πως χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για την προσωπική και την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Πρόκειται για ένα εσωτερικευμένο άγχος, που προέρχεται από λανθασμένες πεποιθήσεις από την παιδική ηλικία που παγιωθήκαν. Η επαφή ή οποιαδήποτε έκθεση σε μια νέα κατάσταση ή οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση που μπορεί να έχει κάποιο ρίσκο, προκαλεί έντονο φόβος και άγχος και αισθήματα ακραίας κοινωνικής αναστολής, ανεπάρκειας και ευαισθησίας. Το άτομο αποφεύγει ουσιαστικές κοινωνικές επαφές και οτιδήποτε θα το εκθέσει σε μια οποιαδήποτε αρνητική κριτική ή απόρριψη.

Η αποφευκτική διαταραχής προσωπικότητας προκαλεί σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν την ικανότητα αλληλεπίδρασης με άλλους και τη διατήρηση σχέσεων στην καθημερινή ζωή.

Αποφευκτική διαταραχή και κοινωνικό άγχος

Συνήθως, ένα άτομο με αποφευκτική διαταραχή θα βιώσει άγχος σε όλους τους τομείς της ζωής, ενώ ένα άτομο με κοινωνικό άγχος μπορεί να έχει συγκεκριμένους φόβους μόνο για συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως είναι μια δημόσια ομιλία ή εκδήλωση. Εκτός από τη διαταραχή κοινωνικού άγχους, στα άτομα με αποφευκτική διαταραχή προσωπικότητας μπορεί να συνυπάρχουν καταστάσεις, όπως κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή ή άλλες αγχώδεις διαταραχές ή διαταραχές προσωπικότητας.

Μερικές φορές η αποφευκτική διαταραχή προσωπικότητας μπορεί να συγχέεται με κάποιες άλλες διαταραχές τις οποίες χαρακτηρίζει η κοινωνική απομόνωση. Το κύριο χαρακτηριστικό που διαχωρίζει την αποφευκτική διαταραχή είναι ότι τα άτομα θέλουν σχέσεις αλλά τείνουν να τις αποφεύγουν λόγω φόβου απόρριψης ή κριτικής.

Η διάγνωση απαιτεί ψυχολογική αξιολόγηση από επαγγελματία ψυχικής υγείας. Αυτή η αξιολόγηση θα αποκλείσει επίσης άλλες ψυχικές διαταραχές ή θα καθορίσει εάν ένα άτομο έχει περισσότερες από μία διαγνώσεις.

Η θεραπεία για την αποφευκτική διαταραχή προσωπικότητας στοχεύει στο να βοηθηθεί το άτομο να ξεπεράσει το φόβο της απόρριψης και να αναπτύξει πιο υγιής κοινωνικές δεξιότητες. Οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν συνήθως έναν συνδυασμό ψυχοθεραπείας και υποστήριξης από επαγγελματίες υγείας, ακόμα και φαρμακευτικής αγωγής

Θέματα της Αφροδίτης :

Στην αστρολογική μελέτη ενός ωροσκοπίου σαφώς θα πρέπει να εξεταστεί η συνολική εικόνα και όλοι οι δείκτες και παράμετροι για να μπορέσουν να δείξουν μια πιθανή τάση του ατόμου. Τα φώτα (Ήλιος-Σελήνη) και ο Ωροσκόπος αρχικά θα δείξουν το βασικό τρίπτυχο της προσωπικότητας.

Δεδομένου ότι τα κριτήρια αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις, τον εαυτό, την εκτίμηση, την κοινωνική ζωή, τον φόβο, τις πεποιθήσεις και την αξία εργασίας και ρουτίνας, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στην Αφροδίτη, τον Ερμή, 7ο Οίκο, 2ο οίκο, 6ο Οίκο, 9ο οίκο, 11ο και 12ο οίκο.

Η δομή και η κατάσταση της Αφροδίτης στο ωροσκόπιο θα δώσει βασικές πληροφορίες . Η Αφροδίτη σε εωσφορική θέση θα μπορούσε να βγάλει κάποιες διαταραχές. Οι δύσκολες όψεις τετράγωνο, αντίθεση, χιαστί , παραλληλίες θα δείξουν δυσκολίες. Μια παραλληλία με τον Άρη μπορεί να αναδείξει μια δυσκολία να λειτουργήσει στις σχέσεις. Σε δύσκολες γωνίες με τον Κρόνο δηλώνει επιφυλακτικότητα, μοναχικότητα, συναισθηματική απόσταση Με Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα δείχνει ένα ερωτικό προφίλ που δεν βοηθάει το άτομο να φτάσει στην ευτυχία του.

Ο άξονας του 4ου Οίκου-10ου οίκου, Καρκίνου/Αιγόκερω, ως άξονας δομής αφορά τη σχέση γονέα-παιδιού, την εξάρτηση ή την αυτάρκεια που σχετίζεται με την πολύ πρώιμη αναπτυξιακή περίοδος της προσκόλλησης.

Μέσα από το διάγραμμα LED θα συλλέξουμε σημαντικές πληροφορίες για την πραγματική ύπαρξη του ατόμου και το βαθύτερο τρόπο της ουσίας του και το πώς θα μπορέσει να φτάσει σε προσωπική ευχαρίστηση.

Στην αποφευκτική διαταραχή της προσωπικότητας, μπορεί να δούμε ένα τονισμένο Κρόνο και Ουρανό να ταλαιπωρεί και να τρομάζει δημιουργώντας προσκολλήσεις. Στο μέν Κρόνο υπάρχει το βίωμα σκληρότητας και φοβάται την συναισθηματική επαφή , ενώ με τον Ουρανό ένα βίωμα κακοποίησης τρομάζει για συναισθηματική εγγύτητα. Μελετώντας τη δομή του Ωροσκόπου θα δούμε κατά πόσο το άτομο είναι κοινωνικά αδέξιο ή ανεπαρκή, ενώ η κατάσταση του 7ου οίκου θα δείξει αν οι άλλοι είναι απέναντί μας, επικριτικοί, αδιάφοροι ή εξευτελιστικοί. Η κατάσταση του 9ου οίκου θα δείξει αν το άτομο έχει την πεποίθηση πως ο εαυτός του είναι άχρηστος ή ανάξιος να αγαπηθεί.

Σε μια Εξαρτητική προσωπικότητα ένας έντονος Ποσειδώνας μπορεί να να οδηγήσει σε τέτοιες πεποιθήσεις, Η δομή του Ωροσκόπου μπορεί να δείχνει ένα κοινωνικά αδέξιο και ανεπαρκή άτομο. Η άσχημη κατάσταση του 7ου οίκου δείχνει την ανάγκη για ένα δυνατό εξιδανικευμένο πρόσωπο φροντίδας. Το άτομο λειτουργεί καλά όταν το πρόσωπο αυτό είναι παρόν, αλλά όχι χωρίς αυτό. Ενώ η ισχυρή του πεποίθηση πως χρειάζεται τους άλλους και ειδικά ένα δυνατό άνθρωπο για να επιβιώσει θα φανεί από την κατάσταση του 9ου οίκου.

Ο έντονος Πλούτωνας δημιουργεί ανασφαλείς προσκολλήσεις, με αποτέλεσμα το άτομο να δένεται και να προσπαθεί να κρατηθεί από τις σχέσεις του με αυτοκαταστροφικό τρόπο.

Δειγματοληπτικά παραδείγματα τοποθέτησης της Αφροδίτης και τρόποι έκφρασης.

Παράδειγμα 1:

Κιμ Μπάσιντζερ- Ηθοποιός: 8 Δεκεμβρίου 1953, 11:04 π.μ, Η ίδια έχει περιγράψει τον εαυτό της, ως εξαιρετικά ντροπαλή και μοναχική κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας και έχει δηλώσει ότι αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες κατά τα σχολικά της χρόνια ως αποτέλεσμα της κριτικής φύση του πατέρα της που την επηρέασε συναισθηματικά από νεαρή ηλικία. 'Ήταν τόσο ντροπαλή που οι γονείς της έκαναν τεστ για αυτισμό. Μίλησε για τον έντονο φόβο που ένιωθε όταν της ζητούσαν να διαβάσει μπροστά στην τάξη της και πως στο γυμνάσιο πια, άρχισε να βγαίνει από το καβούκι της. Αργότερα ως μοντέλο, όταν οι άλλοι απολάμβαναν να κοιτάζουν στον καθρέφτη πριν εμφανιστεί, εκείνη το απεχθανόταν και απέφευγε τους καθρέφτες λόγω ανασφάλειας.

Μίλησε για την αποφευκτική διαταραχή προσωπικότητας και τις επιπτώσεις της και αποκάλυψε το πόσο την δυσκόλεψε όταν έπρεπε να δώσει συνεντεύξεις ιδιαίτερα όταν έλαβε το Όσκαρ για την ταινία LA Confidential και παρόλο που είχε κάνει πρόβα ομιλίας για λίγες μέρες πριν, δεν ήξερε τι να πει. Το αντιμετώπισε με θεραπεία, η οποία τη βοήθησε να αντιμετωπίζει καλύτερα την κοινωνικοποίηση της.

Η Αφροδίτη σύνοδο Ερμή στον Τοξότη τετράγωνο με Πλούτωνα δίνει τη γοητεία της υπερβολής και την οδηγεί σε ερωτικά μονοπάτια με χαρακτήρα εξάρτησης. Επιβεβαιώνει τον έντονο φόβο της να συνδεθεί. Μια βαθιά επιθυμία βασανίζει την καρδιά της να πετύχει, ενώ είναι σχεδόν επιτακτική η ανάγκη να σχετίζεται με το σημαντικό άλλο σε νοητικό ή πνευματικό επίπεδο. Πολύ ντροπαλή και συχνά ανησυχεί πολύ για τα πράγματα τα οποία φοβάται. Συναντά απογοητεύσεις γιατί περιμένει περισσότερα, ενώ δηλώνει ίσως μια δυσκολία στην εκδήλωση των συναισθημάτων. Αποφεύγει καταστάσεις που την αναγκάζουν να αποκαλύψει τα συναισθήματά της. Στη σχέση της έχει κάποιο βαθμό κτητικότητας ή ελέγχου που αργότερα επιβεβαιώνεται στο διαζύγιο της με την πίκρα που την οδήγησε σε μια την πολυετή διαμάχη. 

Παράδειγμα 2:

Μάικλ Τζάκσον: 29 Αυγούστου 1958, 12:09 μμ, In Gary, IN(US) – Ένας εξαιρετικά δημοφιλής pop star τραγουδιστής που ζούσε απομονωμένα. Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν ανέφεραν ότι ήταν οδυνηρά ντροπαλός. Μεγάλωσε απομονωμένος σαν παιδί και στην εφηβική ηλικία αλλά και αργότερα, παρόλη την εξαιρετική του φήμη και περιουσία. Είχε κατοικίες εκατομμυρίων δολαρίων σε απομονωμένα μέρη, φορούσε μάσκες και μεταμφιέσεις όταν έβγαινε δημόσια και δεν φαινόταν να απολαμβάνει την προσοχή του κοινού, όπως πολλοί σταρ. Λέγεται πως έφτιαξε ένα ιδιόκτητο λούνα παρκ για να πηγαίνει εκεί, χωρίς να έχει το φόβο να συναντήσει κόσμο όπως στα δημόσια πάρκα.

Αστρολογικά: Η αντίθεση της Σελήνης προς την σύνοδο Ήλιου - Πλούτωνα, δηλώνει μια έντονη οικογενειακή πίεση και απαίτηση για να πετύχει. Αναδεικνύουν ένα ψυχικό πόνο, εσωτερική σύγκρουση και κρίση με τον ίδιο του τον εαυτό που τον ωθεί να επιλέξει αντιδραστικά ίσως τις μεταμορφώσεις. Βλέπουμε την Αφροδίτη στον Λέοντα σε σύνοδο με τον Ουρανό, τετράγωνο με Άρη, τρίγωνο με Κρόνο, να περιγράφει το κομμάτι της παιδικής του ηλικίας που μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για τις ψυχολογικές του μεταπτώσεις, τις φοβίες και το αδιάκοπο στρες να μεταλλάσσεται και να κρύβεται.

 Παράδειγμα 3:

Ντάστιν Χόφμαν: 8 Αυγούστου 1937, 5.07 μ.μ., Λος Άντζελες

Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης με καριέρα, γνωστός για τις ευέλικτες ερμηνείες ευάλωτων χαρακτήρων. Βλέπουμε στις ταινίες του να απεικονίζει φιγούρες που είναι αποξενωμένες, απορριπτόμενες ή ξένες. Μία από τις πιο διάσημες ταινίες του είναι στο Rain Man που υποδύεται άψογα έναν αποκλεισμένο κοινωνικά λαμπρό αυτιστικό, The Graduate, που εκφράζει το αδιέξοδο και την ανασφάλεια μια γενιάς, το Kramer vs Kramer , το Tootsie .

Με τον Δία στο ASC στον Αιγόκερω, την Αφροδίτη στην Παρθένο και τον Πλούτωνα στον 7ο οίκο, στον Καρκίνο, ο Dustin Hoffman, έλκεται από ρόλους με θέματα μοναξιάς, εγκατάλειψης και αποξένωσης από την οικογένεια. Με ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου , μάλλον χρειάστηκε να ξεπεράσει τη συναισθηματική ανασφάλεια του.

Με τον Ήλιο στον Λέοντα και τον Ωροσκόπο στον Αιγόκερω έχει μια έμφυτη υπερηφάνεια. Ενισχυμένο το στοιχείο της Γης , από ένα μεγάλο τρίγωνο που συνδέει τον Ωροσκόπο και τον Δία σε σύνοδο στον Αιγόκερω , με τη Σελήνη, τον Ποσειδώνα και τον Ερμή στην Παρθένο και τον Ουρανό στον Ταύρο να συνεργάζονται με πλήρη δυναμικότητα προκειμένου να του δώσουν ίσως μια πιο εύκολη ζωή.

Πηγές:

  • ·ASTROLOGICAL STUDY of Psychological Complexes από τον Dane Rudhyar 
  •  ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ: του Paul Bennett
  • · DSM-5 Διαγνωστική Εξέταση
  • · Αστρολογία, Θεοδώρα Ντάκου
  • · Τα ψυχοκοινωνικά στάδια ανάπτυξης Erik Erikson
  • · https://www.astro.com/astro-databank/
  • · https://en.wikipedia.org/wiki
  • Από τη Ράνια Μαρκέλλη
  • Facebook : @rania.markelli
  • email: rania.markelli@gmail.com 

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε