Ανάδρομος 'Aρης για το 2018

2018-06-07

Θα προσπαθήσω επιγραμματικά πρώτα να αναφερθώ στο τι είναι η ανάδρομη κίνηση των πλανητών.

Σημαντικό να θυμόμαστε ότι το φαινόμενο της ανάδρομης πορείας είναι ένα κυκλικό φαινόμενο. Θεωρητικά οι πλανήτες, όταν κινούνται πάνω στην εκλειπτική τροχιά, κάποια στιγμή φαίνονται να κινούνται προς τα πίσω. Στο Γεωκεντρικό σύστημα το οποίο βρισκόμαστε ο παρατηρητής βρίσκεται επάνω στην Γη, η οποία περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο με διαφορετική ταχύτητα από τους υπόλοιπους πλανήτες.

Η Γη γνωρίζουμε πως δεν κινείται πάντα με την ίδια ταχύτητα , όμως κινείται γρηγορότερα από όλους τους πλανήτες και έτσι φαίνεται να προλαβαίνει να προσπερνά κάποιον άλλον πλανήτη που κινείται με μικρότερη ταχύτητα από αυτήν. Αυτός ο αργότερος πλανήτης από την οπτική γωνία που βρισκόμαστε φαίνεται να πηγαίνει προς τα πίσω και όταν η ταχύτητα της γης πέσει τότε ο πλανήτης φαίνεται να πηγαίνει και πάλι εμπρός. (είναι σαν το αντίστροφο του να είσαι σταματημένος στο φανάρι και να βλέπεις ότι κινείσαι προς τα πίσω όταν ξεκινάει το διπλανό από σένα αυτοκίνητο).

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ανάδρομη κίνηση ενός ουράνιου σώματος, ενισχύει την εσωστρεφή φύση του και μειώνει τα εξωτερικά γεγονότα που προκύπτουν από την επιρροή του, συνθέτοντας ένα διαφορετικό πλαίσιο, επειδή η εκδήλωση γίνεται σε εσωτερικό επίπεδο, με υποκειμενικό υπόβαθρο και πιο αυθόρμητα για αυτό και παρουσιάζει προβλήματα συμπεριφοράς.

Συμβολισμός του Άρη

«ο έρωτας είναι πόλεμος»!

Αυτή είναι η έκφραση που αντιπροσωπεύει τον Άρη καθώς από όσο γνωρίζουμε από την μυθολογία είναι ο θεός του πολέμου, για την αστρολογία όμως είναι και ο πλανήτης της ερωτικής επιθυμίας!

Ο Άρης αντιπροσωπεύει το ένστικτο της επιβίωσης , τη μεγάλη εσωτερική διαμάχη και την αντοχή σε κακουχίες, την επιθετικότητα, τον ανταγωνισμό , τις φοβίες αλλά και συμβάλλει στην καταστροφή και αυτοκαταστροφή συμβολίζει, την τόλμη, τη δράση και την ενέργεια είτε ως δραστηριότητα, είτε με τη μορφή της λίμπιντο.

Oταν τον συναντάμε ανάδρομο σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν ακολουθεί το συνηθισμένο τρόπο έκφρασης αυτού του πλανήτη.

Ανάδρομος Άρης

Ο Άρης αναδρομεί κάθε 22 μήνες και παραμένει ανάδρομος για περίπου 11 εβδομάδες. Όταν ο διελαυνων Άρης γίνεται ανάδρομος προκαλεί καθυστερήσεις σε θέματα δραστηριοτήτων, προβλήματα με την σεξουαλικότητα, σύγχυση σχετικά με την δράση μας. Απαιτείται μεγάλη προσοχή για να αποφευχθούν τσακωμοί και καυγάδες ή οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια.

Αρης στον Υδροχόο.

Στον Υδροχόο ο Άρης εκφράζεται μέσα από μια διαρκή αμφισβήτηση των πάντων, ασυμβίβαστος και επαναστατης. Εχει δυσκολία να συμβιβαστει με κανόνες και πρέπει , περισσότερο σκέφεται και σχεδιάζει για να έχει τον έλεγχο των καταστασεων και να γνωρίζει, παρά ότι δρά, εφευρετικός και πολύ απασχοληση με τη θεωρία για να νιωθει δυνατος .

Οραματιστής με ισχυρές και καμιά φορά προκλητικές απόψεις, εμπνέεται από κοινωνικά θέματα και μάχεται για την κοινωνική αδικία και μπορεί να αγωνίζεσαι για κάποιο σκοπό, μα έχει και έντονη την αίσθηση της ατομικότητας και αυτό μπορεί να δώσει αντιπαραθέσεις με την οικογένεια ή την κοινωνία.

Σε δύσκολες όψεις ο Αρης βγαζει εντονη αντιδραστικότητα, νευρικότητα και αγενεια, γίνεται προκλητικός.

Η αναδρομή του Άρη φέτος και έκλειψη

Ο Αρης εντοπίζεται στάσιμος στην 10η μοίρα (09ο13') του Υδροχόου και θα κινηθεί ανάδρομα και εκτός ορίων συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου και φτάνει μέχρι την 29η μοίρα (28ο36') του Αιγόκερω, όπου και γυρίζει ευθύδρομος στις 27 Αυγούστου. Μεσα στην εκλειψη θα βρισκεται στην 7ο35΄ μοιρα του Υδροχόου.

Χαρακτηριστικα

Καταπιεσμένη οργη και θυμός μπορεί να βγει με ανεξελεκτο τρόπο και να προκαλέσει αντιδράσεις και καθόλου φιλικές καταστάσεις ενώ η αντιθεση με το Βορειο Δεσμό και το τετραγωνο με τον ουρανο από τον ταυρο θα δώσει ακομη πιο εντονη αναστατωση.

Η αναδρομη διέλευση του Αρη θα επαναφέρει στο προσκήνιο παλιές διαμάχες και απωθημένα που σχετίζονται με κοινωνικά θέματα και τα πεδία μαχών θα βρίσκονται σε αναβρασμό για τον επαναπροσδιορισμο υποθέσων αδιεκρινιστων θεματων που θα βρεθούν σε εξέλιξη. Καθυστερήσεις, αναποδιές, αναβολές στα θέματα που κυβερνά, θεματα που αφορούν το ευρυτερο κοινωνικο περιβαλλον και τις κυβερνησεις.

Επιρροή

Η αναδρομή του Άρη φέτος επηρεάζει κυρίως τον σταθερό σταυρό, Ταυρους/Λεοντες/Σκορπιους/Υδροχόους, αλλά και όσους έχουν γεννηθεί στις τελευταίες δύο μοίρες του παρορμητικού σταυρού. Πιο συγκεκριμένα επηρεάζονται οι γεννημένοι από 19-31/1, από 18-30/4, από 21/7-3/8 και από 21/10-3/11, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 28η μοίρα του παρορμητικού σταυρού και μετά ή στις πρώτες δέκα μοίρες του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 11-23/5 και από 13-26/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στις δύο πρώτες μοίρες των Διδύμων ή του Τοξότη ή από την 20η μέχρι την 29η μοίρα του Ταύρου ή του Σκορπιού.

Το μηνυμα

Το παραπάνω διάστημα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Άρης ως φυσικός δείκτης (ανδρικά πρόσωπα, αδελφός, όπλα, σιδερένια και αιχμηρά αντικείμενα, σεξουαλική δραστηριότητα, αίμα, μύες), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Άρης στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.

Επιρροή των Ζωδίων από την αναδρομή του 'Aρη.

Οι Κριοί θα έχουν αναστατώσεις μέσα στο κοινωνικό τους περιβάλλον και σε ομαδικές δραστηριoτητες, ενώ και ο άξονας των συναισθηματικών τους θα επηρεαστεί.

Στους Ταύρους ο άξονας οικογένεια/κοινωνική ζωή, οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον , καριέρα θα πρέπει να βρουν τρόπο ισορροπίας ενώ και ζητήματα γάμου και συνεργασιών θα επεκταθούν λόγω του τετραγώνου με τον Δια και προκαλούν φόβους και εσωστρέφεια.

Οι Διδυμοι θα αναθεωρησουν αποψεις και αποφάσεις στα ενδιαφεροντα τους , ειτε θα ασχοληθούν με ενδιαφεροντα που ειχαν αφησει πισω για καιρο. Θα έχουν καποιες καθυστερησεις σε ταξίδια και θέματα σπουδών, αλλα και θα συμπληρωσουν τις γνωσεις που πιθανον ειχαν αφήσει σε καποια θεματα.

Οι Καρκίνοι οι οποίοι είναι και στο επικεντρο της έκλειψης θα έχουν τον Αρη να κινητοποιεί την αναγκη αποδοχής που νιωθουν και να την εκφραζουν με εντονο τρόπο. Ωθουνται να ξεθαψουν σεξουαλικα απωθημένα και καταπιεσμένο θυμό, εκρηκτική οργή, σεξουαλικές αναστολές ή εκρηκτικές παρορμήσεις.

Οι Λεοντες του 1ου δεκαημέρου θα δεχθουν ξαφνικα ξεσπασματα, αντιδικίες και αντιπάθειες, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν στο προσκήνιο συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που έρχονται από το παρελθόν στις διαπροωπικές τους σχέσεις που θα πρεπει να διαχειριστούν, πιέσεις και ρήξεις. Ξαφνικοί χωρισμοί και διακοπή σχέσεων.

Οι Παρθένοι θα έχουν εργασιακά θέματα και καθημερινοτητας τα οποία θα τους πιέσουν και θεματα ταξιδιων και μετακινησεων θα τους μπλοκαρουν.

Στους Ζυγους αναστολη της δράσης της δημιουργικοτητας, ενώ μια συνεχης πάλη με τη τον εαυτο τους, αμφιβολιες σχετικα με τα συναισθηματα τους και φοβοι αναληψης ρίσκου.

Τους Σκορπιους σαν συκυβερνητης τους θα τους αναγκασει μεσα από μια εσωτερική δράση να εξερευνισουν τα εσωτερα της ψυχής τους και θα έχουν να διαχειριστούν οικογενειακές καταστάσεις και ξεσπάσματα μεσα από το οικογενειακο τους περιβαλλον

Οι Τοξοτες θα νιωθουν ότι έχουν μια έλλειψη κινήτρων για να διαπραγματευτουν θεματα και στο να επικοινωνήσουν με τους άλλους και θα πρεπει να είναι προσεκτικοι στις μετακινήσεις τους.

Στους Αιγοκερους ξεσπάσματα αυτοπεποίθησης και προσωπικών ανασφαλειων θα κινητοποιηθούν σε τον Άρη εκει.

Στους Υδροχοους ξεσπάσματα λόγω καταπιεσμενης προσωπικής δράσης και επιθυμιών για την κινητοποίηση καταστασεων που τους απασχολουν Πρεπει να δείξουν προσοχή στον τρόπο που εκφραζουν και εξωτερικευουν το θυμό τους και να συντονισουν καλυτερα την προσωπικη τους δράση.

Στους Ιχθύς ο Αρης θα έχει τάση να προκαλεί εσωστρέφεια και φόβους εκδικητικοτητα που μπορει να στραφει και στον εαυτο τους. Υποσυνείδητα νιωθουν θυμό στους άλλους , κρυφούς εχθρούς , μοναχική και παρασκηνιακή δράση που θέλει προσοχή, καθώς και εσωτερικός θυμός ο οποίος τους απομονώνει από τον εξω κόσμο .

Το Ζητουμενο

Αυτό το διαστημα, οποιαδήποτε νέα δράση θελήσουμε να ξεκινησουμε θα πρεπει να αναζητουμε αν η δράση της εξυπηρετεί τις πραγματικές μας επιθυμίες. Το ζητούμενο είναι να ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο εκφραζουμε την δύναμη της επιθυμίας και να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μην ζημιωθούμε ανεπανορθωτα.

Το Μηνυμα

Ο ανάδρομος Άρης προκαλεί τον άνθρωπο να κατανοήσει και να διαχειριστεί το θυμικό του, ένα από τα 3 μέρη της ψυχής κατά Πλάτωνα, δηλ. τον συναισθηματικό του κόσμο,την ηθική,τις ιδεολογίες,το θάρρος,την αρετή,την ελπίδα,την οργή, την ελευθερία, την δικαιοσύνη, το σθένος του ανθρώπου και να θέσει υπό έλεγχο τα ένστικτά του, συντονίζοντας την εσωτερική με την εξωτερική δράση.

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε