Άρης τετράγωνο Χείρωνας 27.4.23. «Η ευαισθησία δεν είναι αδυναμία»

2023-04-25
Φωτογραφία από valentina florez από το Pixabay
Φωτογραφία από valentina florez από το Pixabay

Άρης τετράγωνο Χείρωνας 27 Απριλίου 2023. «Η ευαισθησία δεν είναι αδυναμία»

Σήμερα ο Χείρωνας από τον Κριό συναντιέται με τον Άρη, κυβερνήτη του Κριού, και μαζί θα προσπαθήσουν να συνεννοηθούν στην «γλώσσα του Κριού». Το τετράγωνο του Άρη με το Χείρωνα είναι μια από τις πιο δύσκολες όψεις του Χείρωνα και προμηνύει μια απογοητευτική περίοδο που μπορεί όμως να γίνει πολύτιμη.

Ο Χείρωνας είναι ένας πλανητοειδής της ομάδας των Κενταύρων που περιφέρεται μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού και επομένως ο Χείρωνας είναι ένα μείγμα ενέργειας του Κρόνου και του Ουρανού. Κάποιες φορές βέβαια περιφέρεται και ανάμεσα στον Δία και στον Κρόνο.

Αυτή η συνθήκη του δίνει και την έννοια του γεφυρωτή των πραγμάτων που συνδέει την προσωπική μας εμπειρία με τη συλλογική εμπειρία. Του γεφυρωτή ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο, το παρελθόν και το μέλλον, την παράδοση και την επανάσταση.

Ο Χείρωνας συνδέεται με το αρχέτυπο του «πληγωμένου θεραπευτή» που δείχνει την πληγή που φέρουμε από τα πρώτα αποτυπώματα μας, και αναζητά αναγνώριση και θεραπεία. Είναι το σημείο που έχουμε κρύψει ένα τραύμα από ντροπή, ή μια έλλειψη.

Ο Κριός αντιπροσωπεύει την ταυτότητά μας, το πώς ενεργούμε και διεκδικούμε τον εαυτό μας. Ο Χείρωνας στον Κριό δείχνει που νιώθουμε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ο εαυτός μας, είναι η πληγή της ταυτότητας μας.

Ο Χείρωνας στο ζώδιο του Κριού είναι ο «πληγωμένος μαχητής» που πρέπει να διαχειριστούμε για να δράσουμε και να διεκδικήσουμε τον εαυτό μας και την ελευθερία μας. Στην περιοχή του Κριού μας θυμίζει τα αδύναμα σημεία μας, τα σημεία που νιώθουμε αδέξιοι ή ανεπαρκείς και βοηθά μέσα από τα μαθήματα του στην κατανόηση του προβλήματος.

Μέσα από τον Κριό, μας προκαλεί να φύγουμε από τον εγωισμό και να σκεφτούμε τον άλλο, να κατανοήσουμε τις λανθασμένες συμπεριφορές μας. Μόνο όταν αγκαλιάσουμε την ευαλωτότητα μας, μπορούμε να θεραπεύσουμε το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το τραύμα και όχι το ίδιο το τραύμα.

Το Τετράγωνο του Αρη από τον Καρκίνο αποτελεί την «Σκανδάλη» που θα «πυροδοτήσει» τον Χείρωνα. Από την μία οι πληγές μας μπορεί να ξαναβγούν απροσδόκητα στην επιφάνεια, και από την άλλη μπορεί να προβάλλουμε αντίσταση ή και ευπάθεια για να «επεξεργαστούμε» τα συναισθήματά μας και να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας.

Ο Άρης μας προτρέπει να ανακαλύψουμε το δικό μας προσωπικό θάρρος και αυτό που μας πλήγωσε στο παρελθόν, να πάψουμε να το καταπιέζουμε. Η συναισθηματική πληγή δεν θα φύγει από μόνη της. Ο καλός πολεμιστής είναι αυτός που μπορεί να ανακαλύψει την ευπάθεια του και να έρθει σε επαφή με την ευαλωτότητα που προβάλλει.

Η συναισθηματική πλευρά του Άρη στον Καρκίνο τώρα, μπορεί να γίνει μια φωνή αγανάκτησης σε μια άσχημη ανάμνηση ή άσχημα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν, πυροδοτώντας το ερώτημα «Γιατί σε μένα».

Το τετράγωνο του Άρη μας προκαλεί να πάρουμε θέση και να αλλάξουμε τις συνθήκες. Κατανοούμε καλύτερα το λόγο που πληγωνόμαστε και πως η ευπάθεια αυτή μπορεί να γίνει το κλειδί της δύναμης μας. Τώρα είναι η ώρα να βρούμε την εσωτερική μας δύναμη και να αποφασίσουμε πως δεν θέλουμε να είμαστε το θύμα, αλλά να πάρουμε θέση για το παρελθόν και να φροντίσουμε δυναμικά τον εαυτό μας για να αλλάξουμε τις σημερινές συνθήκες.

Τώρα μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε την δράση μας απέναντι στις όποιες αντίξοες συνθήκες και να ξεκινήσουμε την διαδικασία της «αυτοσυγχώρεσης» για τις ενοχές, τη λύπη και το θυμό, πρώτα για τον εαυτό μας και μετέπειτα για τις πράξεις και τις συμπεριφορές μας που έχουν πληγώσει τους άλλους .

ΚΡΙΟΣ

Σήμερα μπορεί να αισθάνεστε άβολα ψυχολογικά και ευάλωτοι μπροστά στη λήψη αποφάσεων ή την έναρξη νέων δραστηριοτήτων. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τις δικές σας ατέλειες και να τροποποιήσετε τον τρόπο που ενεργείτε μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Αυτό μπορεί να σας απελευθερώσει από προσωπικά αδιέξοδα και προβλήματα σε σχέση με τον εαυτό σας και να έρθετε πιο κοντά στο κέντρο σας και στο πονεμένο κενό που προβάλλετε στους άλλους.

ΤΑΥΡΟΣ

Με το Χείρωνα στον 12ο Οίκο, μπορεί να πυροδοτηθούν αμφιβολίες και φόβοι που σχετίζονται με κάποιους περιορισμούς στην ζωή σας. Ίσως η αφορμή δοθεί με μια συνάντηση ή ένα τηλεφώνημα μέσα από το κοντινό σας περιβάλλον ή τα αδέλφια, για κάποιο ζήτημα και θα αναστατωθείτε ή θα νιώσετε πως θέλετε να απομονωθείτε στο ρόλο του θύματος. Να θυμάστε πως παρόλο που στην απομόνωση δεν υπάρχει πόνος, δεν υπάρχει και ευχαρίστηση. Έτσι, μπορείτε να οπλιστείτε με υπομονή για να ακούσετε πιο προσεκτικά τι έχουν να σας πούνε και να δείτε αυτή τη χρονική στιγμή σαν μια πρόκληση να βγείτε από την εσωστρέφεια βρίσκοντας μέσα σας την ειρήνη.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μπορεί να βγει στη επιφάνεια σήμερα μια «έλλειψη» σχετικά με την συλλογική σας ταυτότητα και να νιώσετε πως δεν υποστηρίζονται κάποια ταλέντα και στόχοι σας. Θα πρέπει να βρείτε την εσωτερική δύναμη που διαθέτετε και να αποδείξετε την ικανότητα σας να υποστηρίξετε τις αξίες σας με αυτοπεποίθηση. Επικεντρωθείτε και αξιοποιήστε τις πηγές που διαθέτετε σε θέματα που νιώθετε αυτάρκεις και ταυτόχρονα αυτό θα λειτουργήσει μέσα σε ένα πιο συλλογικό πλαίσιο για τους στόχους και τα όνειρα σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ

Κάποιες προσωπικές μνήμες για κάτι που σας έχει απογοητεύσει στο παρελθόν, οι οποίες σχετίζονται με μια γονική φιγούρα, έρχονται στο προσκήνιο σε μια συγκυρία που πιθανόν να νιώθετε κοινωνικά άβολα, για ένα επίτευγμα που δεν πετύχατε. Εναλλακτικά, η αίσθηση πως δεν έχετε την επαγγελματική αναγνώριση που θέλετε, θα πρέπει να δείτε αν οφείλεται σε αυτή την πληγή του παρελθόντος ή αποτελεί κάποια δική σας ανεπάρκεια σε ένα συγκεκριμένο πεδίο γνώσης για να αναλάβετε μια υψηλότερη θέση.

ΛΕΟΝΤΕΣ

Κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις που θα αντιληφθείτε μπορεί να πυροδοτήσουν την αμφισβήτηση και την ελλιπή αντίληψη που έχετε για τον κόσμο. Ενδεχομένως ο τρόπος που βλέπετε τα πράγματα σας κάνει να βουλιάζετε μέσα σε συγκεκριμένες ιδεολογικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν και αισθάνεστε να δοκιμάζεται η πίστη σας στους ανθρώπους ή να χάνετε την αισιοδοξία σας για την ζωή. Ωστόσο ο καταπιεσμένος θυμός είναι αυτό που τώρα έχει ξυπνήσει την ανησυχία σας και θα πρέπει να βρείτε τρόπο να δραστηριοποιηθείτε πνευματικά και σωματικά, και να ξεκαθαρίσετε την οπτική σας σε ότι νομίζετε ότι σας πληγώνει έτσι ώστε να αντιληφθείτε τι υπάρχει πίσω από αυτό που μπορούν να δουν τα μάτια.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ

Μπορεί να μάχεστε με πάθος για τα ιδανικά σας και τις ιδεολογίες σας και ταυτόχρονα ένας ανεξιχνίαστος φόβος για να νιώσετε οικειότητα σας εμποδίζει να βρείτε ανθρώπους που να συμμερίζονται τις απόψεις και τις θεωρίες σας. Καλείστε να λειτουργήσετε με αυτοπεποίθηση χωρίς να γίνεστε ανταγωνιστικοί μέσα στο σύνολο, για να καταφέρετε να κερδίσετε την αποδοχή των ανθρώπων που έχετε γύρω σας. Επίσης μια τραυματική σεξουαλική εμπειρία ή απώλεια μπορεί να δημιουργεί μια αίσθηση δυσφορίας και να νιώσετε ευάλωτοι ψυχολογικά.

ΖΥΓΟΙ

Η ατμόσφαιρα στη σχέσης σας μπορεί να δείχνει πως η δυσαρμονία που υπάρχει σχετίζεται με τις συνθήκες ανάμεσα στους γονείς σας, με αποτέλεσμα να αναπαράγετε καταστάσεις που επικρατούσαν στην οικογένεια σας. Αυτό μπορεί να είναι ένας παράγοντας που ασυνείδητα πηγάζει από το φόβο μήπως χάσετε τον «άλλο». Ωστόσο, αν πάρετε την πρωτοβουλία να εργαστείτε άμεσα και με ειλικρίνεια, θα μπορείτε να θεραπεύσετε ο ένας τον άλλον, όταν αποδεχτείτε το μερίδιο ευθύνης που έχετε πρώτα οι ίδιοι. Δείτε τον «άλλο» ως παράγοντα θεραπείας για τον ίδιο σας τον εαυτό.

ΣΚΟΡΠΙΟΙ

Η αδυναμία της τελειότητας στη ζωή και ο φόβος μην χαθεί ο έλεγχος των καταστάσεων, μπορεί να σας αναγκάζει να αρνείστε να χαρείτε την καθημερινότητα σας. Η πρόκληση έρχεται μέσα από νέες πληροφορίες και κίνητρα, που εισέρχονται στο επίπεδο της προσωπικής σας αντίληψης, και σας πιέζουν να εγκαταλείψετε αυτή την ουτοπία της τελειότητας για να μπορείτε να χαρείτε ακόμα και με τα απρόβλεπτα της καθημερινότητας. Μην ασκείτε τόσο επιθετική κριτική στον εαυτό σας και φροντίσετε την σωματική σας ευεξία με άσκηση και διατροφή.

ΤΟΞΟΤΕΣ

Το τραυματισμένο παιδί που κρύβετε μέσα στον «πυρήνα» της ύπαρξης σας, φοβάται την έλλειψη αποδοχής του εγώ, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ψυχολογική δυσκολία. Ο Άρης από τον 8ο οίκο μπορεί να πυροδοτήσει μια υπερβολική επιθυμία να θεραπεύσει τον εαυτό σας μέσω της προέκτασης του «εγώ» ,δηλαδή των παιδιών σας. Αυτό που θα βοηθήσει όμως, είναι η σύνδεση με τον εαυτό σας και το θάρρος να εκφράσετε τα ταλέντα και αυτό που λαχταράτε και σας δίνει χαρά, χωρίς να φοβάστε πως θα εκτεθείτε, όσο άβολο και αν είναι. Όταν αφήσετε τον αληθινό σας εαυτό να λάμψει, δεν θα υπάρχει πόνος, και θα πετύχετε την αυτοπραγμάτωση.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ

Υπάρχει μια υπερευαισθησία στο εσωτερικό της ψυχής, που επηρεάζει την αντίληψη σας για την αίσθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας, ζητήματα σχετικά με την καταγωγή ή τις γονικές φιγούρες. Μια ένταση από το συντροφικό περιβάλλον επιδρά αρνητικά και είναι ικανή να πυροδοτήσει εσωτερικές πληγές και ανακινεί παιδικά τραύματα που σχετίζονται με οικογενειακά θέματα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αντιληφθείτε πως εσείς πρέπει να γίνετε οι γονείς του εαυτού σας και να συνεργαστείτε αρμονικά για τις ανάγκες και τα θέλω σας, χωρίς να κυνηγάτε φαντάσματα του παρελθόντος.

ΥΔΡΟΧΟΟΙ

Αρκετά ευαίσθητη η επικοινωνία σας και βγαίνει στην επιφάνεια η δυσκολία να εκφράσετε με λόγια αυτά που θέλετε. Η ικανότητα να εκφράσετε αυτά που σκέφτεστε σήμερα μπορεί γίνει κατανοητή με ένα νεύμα ή ακόμα και με τις κινήσεις του σώματος. Ο θυμός μπορεί να εκφραστεί με πληγωμένα λόγια σε ένα αδερφό, ένα συγγενή ή ένα στενό φίλο και να επηρεάσει την ψυχική σας κατάσταση, αυξάνοντας την πίεση και την υπερευαισθησία σε θέματα επικοινωνίας και λειτουργικότητας στην καθημερινή ζωή.

ΙΧΘΥΕΣ

Μπορεί να αισθάνεστε κάποια απογοήτευση που σχετίζεται με την οικονομική σας ασφάλεια και να αγχώνεστε για την ανεπαρκή κάλυψη των φυσικών αναγκών σας. Ίσως να νιώθετε άβολα με το ίδιο σας το σώμα και να μπλοκάρετε τον εαυτό σας για να περάσει καλά και να ευχαριστηθεί με κάποιες απολαύσεις. Ένα άγγιγμα μπορεί να ξυπνήσει τις αισθήσεις σας και να βοηθήσει να συνδεθεί η ψυχή και το σώμα σας, θεραπεύοντας αυτό που πληγώνει την αυτοπεποίθηση σας. Κατανοήσετε πως κανένα επίτευγμα, κανένα οικονομικό απόκτημα δεν μπορεί να θεραπεύσει αυτήν την πληγή, αν δεν μάθετε να αποδέχεστε τον εαυτό σας!

Facebook : @rania.markelli


https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε