Αστρολογικό Ημερολόγιο-Φεβρουάριος 2023

2023-01-25
Φωτογραφία από Mabel Amber από το Pixabay
Φωτογραφία από Mabel Amber από το Pixabay

Καλωσορίζουμε τον μήνα που γιορτάζεται ο έρωτας! Ο Φεβρουάριος παράγεται από το λατινικό ρήμα februare, που σημαίνει, εξαγνίζω, καθαρίζω. Στην Ελλάδα η ονομασία Φλεβάρης προέρχεται από τις «φλέβες», δηλαδή τα υπόγεια νερά που αναβλύζουν στη διάρκειά του από τις πολλές βροχές και θεωρείται μήνας μετάβασης ανάμεσα στο Χειμώνα και την Άνοιξη.

Σύμφωνα όμως με τους πιο ρομαντικούς, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των ερωτευμένων. Ο μήνας ξεκινά με τη συναισθηματική κορύφωση της Πανσελήνου και με την Αφροδίτη πλανήτη της ευχαρίστησης, της αγάπης των αξιών και των σχέσεων να βρίσκεται στην ισχυρότερη ζωδιακή θέση της. Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, από αυτή θέση ενθαρρύνει να βρούμε δημιουργικούς τρόπους να εκφράσουμε την αγάπη μας και τις επιθυμίες μας. Ιδιαίτερα θετικές ημέρες για τις αισθηματικές σχέσεις για να αναζητήσετε την αρμονία και την κατανόηση.

Μετά από ένα διάστημα ταλαιπωρίας με τις ανάδρομές των πλανητών και τις συνέπειες τους, ο Φεβρουάριος είναι ένας πιο ευνοϊκός μήνας καθώς όλοι οι πλανήτες βρίσκονται σε ορθή πορεία και θα φέρουν εξελίξεις. Είναι ένας μήνας προετοιμασίας για τα νέα ξεκινήματα του Μαρτίου. Από τις 11 Φεβρουαρίου με την είσοδο του Ερμή στον Υδροχόο, αλλάζει η επικοινωνία και τα ενδιαφέροντα, έτσι, γίνεται πιο άμεση και καθαρή η επικοινωνία και οι ιδέες πρωτοποριακές.

Πλανητικά Γεγονότα Φεβρουάριος - 2023

Ήλιο: Εισέρχεται στους Ιχθύες 19.2.23 ,00:35: Χρόνια Πολλά στους Ιχθύες!! Ο Ήλιος κλείνει και φέτος τον ετήσιο κύκλο της αστρολογικής χρονιάς μέσα από τους Ιχθύες, την τελευταία ζωδιακή περιοχή του κύκλου. Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες της εποχής των Ιχθύων, ενδείκνυται να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας και να εστιάσουμε στη μη απτή πλευρά της ζωής. Είναι μια περίοδος που μας ωθεί να ξεκουραστούμε να ονειρευτούμε και να ανακτήσουμε δυνάμεις. Να εμβαθύνουμε στις επιθυμίες και τους στόχους μας και να εξερευνήσουμε το μονοπάτι της προσωπικής εξέλιξης αλλά και των σχεδίων μας, για να κάνουμε τα νέα βήματα μας στην εποχή του Κριού με την Εαρινή Ισημερία.. Είναι η ώρα να κοιμηθεί το σώμα, να ξεκουραστεί το πνεύμα και να πάρουμε αποστάσεις από το θόρυβο της καθημερινότητας...

Οι κύριες όψεις που θα σχηματίσει ο Ήλιος.

1-Φεβ-23: Ηλιος στον Υδροχόο εξάγωνο Χείρωνας

4-Φεβ-23: Ηλιος τετράγωνο Ουρανός

16-Φεβ-23: Ηλιος σύνοδος Κρόνος

26-Φεβ-23: Ηλιος 26.2: Ηλιος εξάγωνο Β.Δ

Ερμής: Εισέρχεται στον Υδροχόο 11.2.23, 13:23:Η σκέψη γίνεται πιο φευγάτη και οι ιδέες πιο εκκεντρικές, ενώ βλέπουμε από μια διαφορετική οπτική γωνία τις καταστάσεις. Είναι πιο ξεκάθαρη και λογική περίοδος και μας έλκουν οι διανοητικές συζητήσεις και αναζητήσεις.

Οι κύριες όψεις που θα σχηματίσει ο Ερμής.

6-Φεβ-23: Ερμής εξάγωνο Ποσειδώνας

10-Φεβ-23: Ερμής σύνοδος Πλούτωνας

14-Φεβ-23: Ερμής αντίθεση Λίλιθ

16-Φεβ-23: Ερμής τετράγωνο Β.Δ

18-Φεβ-23: Ερμής εξάγωνο Δίας

20-Φεβ-23: Ερμής εξάγωνο Χείρωνας

22-Φεβ-23: Ερμής τετράγωνο Ουρανός

22-Φεβ-23: Ερμής τρίγωνο Άρης

Αφροδίτη: Εισέρχεται στον Κριό 20.2.23, 09:56: Βρίσκουμε νέα ενδιαφέροντα και επιθυμούμε πλέον να τροφοδοτήσουμε με τόλμη και θάρρος τις επιλογές μας. Είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάσουμε νέα πράγματα με ενθουσιασμό.

Οι κύριες όψεις που θα σχηματίσει η Αφροδίτη.

2-Φεβ-23 Αφροδίτη εξάγωνο Β.Δ

5-Φεβ-23: Αφροδίτη τετράγωνο Αρης

8-Φεβ-23:Αφροδίτη εξάγωνο Ουρανός

15-Φεβ-23:Αφροδίτη σύνοδος Ποσειδώνας

19-Φεβ-23: Αφροδίτη εξάγωνο Πλούτωνας

24-Φεβ-23: Αφροδίτη εξάγωνο Λίλιθ

Αρης σε ορθή πορεία όλη τη διάρκεια του μήνα από 10 °27 Διδύμων έως 19°26 Διδύμων.

Οι κύριες όψεις που θα σχηματίσει ο Άρης

11-Φεβ-23: Αρης εξάγωνο Χείρωνας

Επιπλέον...

Ο Δίας θα κινηθεί σε ορθή πορεία 06 °12 Κριού έως 12°03 Κριού.

Ο Κρόνος θα κινηθεί σε ορθή πορεία από την 25° 56 Υδροχόου έως 29°19.

Ο Ουρανός θα κινηθεί σε ορθή πορεία από την 14°58 του Ταύρου έως την 15°33.

Ο Ποσειδώνας θα κινηθεί σε ορθή πορεία από την 23° 37 Ιχθύων έως 24 °34.

Ο Πλούτωνας θα κινηθεί σε ορθή πορεία από την 28° 41 Αιγόκερω έως 29° 30.

Φεγγάρια Φεβρουαρίου 2023

05-Φεβ-23 στις 20:28 μ.μ.: Πανσέληνος 16°10 στον Λέοντα - Μια παθιασμένη Πανσέληνος που μας καλεί να βρούμε αυτό που μιλά στην καρδιά μας, αυτό που μας ενθουσιάζει και να του δώσουμε τη δημιουργική μας ενέργεια και προσοχή. Δημιουργούνται βέβαια και συναισθηματικές υπερβολές καθώς φωτίζονται κρυφές επιθυμίες. Η δημιουργικότητα και το πνεύμα γενναιοδωρίας προβάλλονται έντονα και αναζητούν την προσοχή. Η διογκωμένη έπαρση μπορεί να περιπλέξει σε ανταγωνιστικές συμπεριφορές . Η ενέργεια μας σπαταλιέται σε θέματα που σχετίζονται με τον τομέα υγείας ή εργασιακά και μπορεί να οδηγήσει σε σωματική και ψυχική εξάντληση.

Επηρεάζονται έντονα Λέοντες, Ταύροι Σκορπιοί, Υδροχόοι , οι οποίοι θα νιώσουν περισσότερο τα αποτελέσματα αυτής της Πανσελήνου.

20-Φεβ-23 στις 09:05 π.μ.: Νέα Σελήνη 1° 21 στους Ιχθύες - Καλούμαστε να βρούμε τρόπους για την εκπλήρωση των ονείρων μας και να κατανοήσουμε βαθιά πώς να συνδεόμαστε με αγάπη. Είναι μια καλή στιγμή για να έρθουμε σε επαφή με τις ευαίσθητες πτυχές του εαυτού μας, να ασχοληθούμε με πνευματικές δραστηριότητες και να διαθέσουμε το χρόνο μας σε καλλιτεχνικές δεξιότητες. - Ας οραματιστούμε τον εαυτό μας να πραγματοποιεί τα μεγαλύτερα όνειρά μας κάτω από αυτό το μαγικό φεγγάρι.

Επηρεάζονται κυρίως Ταύροι, Καρκίνοι, Ιχθύες, οι οποίοι θα νιώσουν περισσότερο τα αποτελέσματα αυτής της Νέας Σελήνης.

Κυριότερες Πλανητικές Διελεύσεις.

03-Φεβ-23, Ήλιος 15° 01' Υδροχόου Τετράγωνο Ουρανός: Έντονη ανησυχία και ανατροπές σχεδίων με αιφνιδιαστικές αλλαγές, δίνουν την τάση για νευρικά ξεσπάσματα. Προσπαθήστε να κρατήσετε μια πιο ευέλικτη στάση, αποφεύγοντας ξεροκεφαλιά και έτσι με μικρές αλλαγές κινήσεων να φτάσετε στο στόχο σας.

Επηρεάζει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του β' δεκαημέρου.

05-Φεβ-23, Αφροδίτη 11° 14' Ιχθύων Τετράγωνο Άρης: Ερωτικές διεκδικήσεις, ζήλειες και έντονες σεξουαλικές προκλήσεις. Το πάθος κυριαρχεί και αν δεν προσέξετε οδηγεί σε εντάσεις μεταξύ εραστών. Χρησιμοποιώντας με υγιή τρόπο αυτό το πάθος και την ερωτική έλξη φέρνει συμφιλίωση.

Επηρεάζει κυρίως τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του β' δεκαημέρου.

06-Φεβ-23, Ερμής 23° 47' Αιγόκερω εξάγωνο Ποσειδώνας: Αυξημένη έμπνευση , διαίσθηση, κατανόηση και υψηλά ιδεώδη. Καλλιτεχνικές δυνατότητες αφού η φαντασία καλπάζει και μπορεί να σχεδιάζει δημιουργικά έργα.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια Μεταβλητού- Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες και Παρορμητικού σταυρού-Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους, του γ' δεκαημέρου.

08-Φεβ-23, Αφροδίτη 15°03' Ιχθύων εξάγωνο Ουρανός: Μπορεί να υπάρξουν νέες γνωριμίες και ασυνήθιστες επιλογές να χαρακτηρίζουν τις ημέρες. Ένας ξαφνικός έρωτας, μια απρόβλεπτη αλλαγή στις σχέσεις που θα δώσει χαρά και ευχαρίστηση.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια Μεταβλητού- Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες και Σταθερού σταυρού-Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, του β' δεκαημέρου.

10-Φεβ-23 Ερμής 28° 58' Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Πλούτωνα : Οι μέρες έχουν κάποια ένταση και τα λόγια κρύβουν δυσπιστία. Επικεντρώνεστε στην βαθύτερη έννοια κάθε πληροφορίας και διερευνάται για να φτάσετε στην καρδιά του θέματος. Μπορείτε να εστιάσετε σε ιδέες που έχετε βαθιά ριζωμένες στο μυαλό σας και να βρείτε λύσεις κάποιων προβλημάτων.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού-Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους, του γ' δεκαημέρου.

15-Φεβ-23, Η Αφροδίτη 24° 04΄Ιχθύων σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα: Η αγάπη και ο ρομαντισμός εκφράζονται μέσα από ειδυλλιακές στιγμές με έντονα συναισθήματα και τάση εξιδανίκευσης. Μπορεί να είστε ιδιαίτερα συμπονετικοί και γεμάτοι κατανόηση με τους αγαπημένους σας. Η δημιουργικότητα είναι ιδιαίτερα τονισμένη.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια Μεταβλητού- Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του γ' δεκαημέρου.

16-Φεβ-23, Ήλιος 27° 44' Υδροχόου σε σύνοδο με τον Κρόνο : Εργαστείτε σκληρά με ωριμότητα και κάντε το σωστό. Η πρόοδος θα φανεί αργά και σταθερά, έτσι το κάθε μικρό βήμα προς ένα στόχο θα το αισθανθείτε ότι κερδίζετε μια πίστα και προχωράτε..- Ωστόσο, προσπαθήστε να μην αναλαμβάνετε ευθύνης ή καθήκοντα υπερβολικά για τις δυνατότητες σας..

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια Σταθερού σταυρού-Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, του γ' δεκαημέρου.

17-Φεβ-23, Ερμής 9° 29' Υδροχόου εξάγωνο Δίας: Αυξημένη επικοινωνία και ευχάριστες ειδήσεις. Η αισιοδοξία μπορεί να φτάσει στα ύψη μέσα από ευνοϊκές συναντήσεις για να προωθήσετε τις ιδέες σας. Ευχάριστες μετακινήσεις και θετική προοπτική που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες ευκαιρίες. Θετική εξέλιξη σε θέματα εμπορίου. Καλές ημέρες για την απόκτηση μεταφορικού μέσου.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια Παρορμητικού- Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους και Σταθερού σταυρού-Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, του α' δεκαημέρου.

19-Φεβ-23, Αφροδίτη 29° 15' Ιχθύων εξάγωνο Πλούτωνα: Έρωτες με βαθιά αισθήματα κάνουν πιο παθιασμένες τις σχέσεις αυτές τις μέρες. Επιθυμία έντονη να πιστέψουμε σε σχέσεις που μας ενδιαφέρουν και να αναπτύξουμε μεγαλύτερο δέσιμο. Ευνοούνται συμφωνίες που έχουν τις προϋποθέσεις κέρδους.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια Μεταβλητού- Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες και Παρορμητικού σταυρού-Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους, του γ' δεκαημέρου.

21-Φεβ-23, Ερμής 15° 20' Υδροχόου Τετράγωνο Ουρανός: Έντονη υπερδιέγερση με τάση για απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά και μια χωρίς αιτία επιθετικότητα, οπότε τα λόγια σήμερα θέλουν προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσουν εκνευρισμό και εύκολα να τσακωθείτε. Ίσως ζημιές τεχνολογικού εξοπλισμού ή μεταφορικού μέσου να σας απογοητευόσουν. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε λίγο τις σκέψεις από θέματα που επιδεινώνουν το άγχος και την ανησυχία.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια Σταθερού σταυρού-Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, του β' δεκαημέρου.

22-Φεβ-23, Ο Ερμής 16° 45' Υδροχόου τρίγωνο Άρης: Μεγάλη αποφασιστικότητα και ισχυρή ενέργεια που βοηθά να πάρετε πρωτοβουλίες με ιδιαίτερη ευστροφία και να δράσετε γρήγορα για την διεκπεραίωση τους. Μπορείτε να ασχοληθείτε δυναμικά με τεχνικές εργασίες και να αναζητήσετε ευκαιρίες να προωθήσετε έξυπνες ιδέες.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια Μεταβλητού- Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες και Σταθερού σταυρού-Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, του β' δεκαημέρου.

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε