Αστρολογικό Ημερολόγιο Οκτωβρίου 2020

2020-10-09

Ο Οκτώβριος ξεκίνησε με μια Πανσέληνο στον άξονα Κριού-Ζυγού, «Πανσέληνος της Σοδειάς» όπως ονομάζεται η πρώτη Πανσέληνος κοντά στη Φθινοπωρινή Ισημερία και μας αποχαιρετά με μια πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, ένα Μπλε Φεγγάρι όπως ονομάζεται η δεύτερη πανσέληνος όταν συμβαίνει στη διάρκεια ενός μήνα. Ο μήνας περιλαμβάνει δύο σημαντικές αναδρομές που πρέπει να διαχειριστούμε του Άρη στον Κριό και του Ερμή στο Σκορπιό και αυτό δηλώνει μια περίοδο στην οποία επικεντρωνόμαστε στο παρελθόν, σκεφτόμαστε, αναθεωρούμε. Κοιτάζοντας πίσω προσπαθούμε να κατανοήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε με μεγαλύτερη σύνεση τις αστρολογικές επιρροές που σχηματίζονται.

2 Οκτωβρίου 2020:Πανσέληνος στην 9η Κριού- Πανσέληνος της Σοδειάς ή αλλιώς του Κυνηγού

Η Πανσέληνος όπως γνωρίζουμε αρχίζει να υλοποιεί τους στόχους και τα όνειρά που ξεκίνησαν κατά την τελευταία Νέα Σελήνη και μας ωθεί να απελευθερώσουμε τα συναισθήματα που έχουμε καταπιέσει ή δεν εκφράσαμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο, δίνοντάς μια αίσθηση ελευθερίας και εκτόνωσης. Κάθε Πανσέληνος ανάλογα με τον ζωδιακό άξονα που πραγματοποιείται έχει μια διαφορετική ενέργεια που μας καθοδηγεί .

Το ζώδιο του Κριού πάντα συνδέεται με το ξεκίνημα μιας ιδέας , μια νέας αρχής ενώ η Πανσέληνος συνδέεται με την ολοκλήρωση και το κλείσιμο μιας κατάστασης που πρέπει να αφήσουμε πίσω ή την αποδοχή ενός τέλους στη ζωή μας.

Η Πανσέληνος στον Κριό είναι ένα διάστημα που η δράση μας υποκινείται έντονα από τα ένστικτα μας, τροφοδοτείται από τα συναισθήματα μας και η κινητήριος δύναμη για κάθε πράξη μας πηγάζει μέσα από ασυνείδητες επιθυμίες μας. Ο Άρης φυσικός κυβερνήτης του Κριού , βρίσκεται φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο του και αυτό καθιστά αυτή την πανσέληνο δύσκολη . Η συναισθηματική ενέργεια μας είναι πολύ έντονη και πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά για να μην δημιουργηθούν παρενέργειες και υπερβολές που θα μας δυσκολέψουν. Ο φλογερός Κριός προκαλεί έντονα τα συναισθηματικά όρια και δοκιμάζει την υπομονή και την ψυχραιμία μας. Το κλίμα είναι εκρηκτικό σε σχέσεις και συνεργασίες και κάποιες μπορεί να οδηγηθούν σε οριστική ρήξη. Η συγκεκριμένη πανσέληνος μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα επιθετικότητας, θυμού αλλά και απογοήτευσης, ιδιαίτερα αν δεν έχουμε εκπαιδευτεί σε προσωπικό αυτοέλεγχο! Παρόλα αυτά οι καταστάσεις που συμβαίνουν αποτελούν εμπειρίες που μπορεί να μας δώσουν την ώθηση να βρεθούμε ένα βήμα παρακάτω στη ζωή μας.

3 Οκτωβρίου 2020:Η Αφροδίτη εισέρχεται στην Παρθένο έως 28/10

Η Αφροδίτη σε ζώδιο της πτώσης της γίνεται πιο πρακτική και επικεντρώνεται στην οργάνωση και μελέτη για την δομή και την τάξη. Η αγάπη εκδηλώνεται μέσα από έμπρακτους τρόπους και χειρονομίες που δείχνουν τη φροντίδα και το ουσιαστικό ενδιαφέρον. Τα οικονομικά θέματα περνάνε σε μια πιο λεπτομερής εξέταση και η κατανάλωση των υλικών πόρων για να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες μας γίνεται πιο ολιγαρκής και μετρήσιμη.

4 Οκτωβρίου 2020: Ο Πλούτωνας σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω

Ο Πλούτωνας κινείται πάλι σε ορθή πορεία. Από 25 Απριλίου βρισκόταν σε φαινομενικά ανάδρομη κίνηση. Μετά την πρώτη αντίδραση στις μεγάλες αλλαγές, η διαδρομή αυτή έδωσε ένα χρονικό διάστημα αναθεώρησης και προσαρμογής σε τεράστιους μετασχηματισμούς της κοινωνίας μας, βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες τώρα θα μπορούμε να δούμε με διαφορετικό μάτι και κρίση, λειτουργώντας πιο ουσιαστικά μέσα από δύσκολα μαθήματα για όσα μας έχουν φέρει ως εδώ.

7 Οκτωβρίου 2020:Ερμής στο Σκορπιό αντίθεση με Ουρανό στον Ταύρο

Η δυναμική αυτής της όψης δίνει αστραπιαίες ιδέες , γρήγορες πληροφορίες απρόσμενες ειδήσεις και συναντήσεις , διάσπαση της σκέψης, πράγμα  που θα μας δυσκολέψει να επικεντρωθούμε σε κάποιο σκοπό και θα μας επηρεάσει ψυχολογικά δημιουργώντας ένα στρες . Η διορατικότητα είναι αυξημένη και η παρατήρηση σε καθετί θα μπορούσε να βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα τις καταστάσεις προτού μιλήσουμε και εκφράσουμε την άποψη μας.

9 Οκτωβρίου 2020:Άρης ανάδρομος στον Κριό τετράγωνο με Πλούτωνα στον Αιγόκερω

Σε προσωπικό επίπεδο, η όψη αυτή μπορεί να φέρει αύξηση των εντάσεων, θέματα ανταγωνισμού και την έντονη επιθυμία να κάνουμε παρορμητικές αλλαγές στη ζωή μας. Οι φόβοι και οι ανασφάλειες αυξάνονται, ο έλεγχος ατόμων που βρίσκονται σε ισχυρότερη θέση γίνεται αισθητός και πιθανές εμπλοκές μπορεί να προκύψουν καθώς ο θυμός και η οργή που βράζει κάτω από την επιφάνεια θέλει ένα ελάχιστο για να σκάσει. Προσοχή σε ατυχήματα και τραυματισμούς, βίαιες συμπεριφορές .

10 Οκτωβρίου 2020:Αφροδίτη στην Παρθένο τρίγωνο με Ουρανό στον Ταύρο

Είναι μια ευεργετική όψη για να μπορέσουμε να διευρύνουμε τον κοινωνικό μας κύκλο με νέες γνωριμίες διαφορετικές από εκείνες που μέχρι τώρα συνδεόμαστε . Ίσως μας δίνετε η ευκαιρία να ακολουθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση σε θέματα ερωτικά αλλά και οικονομικά για να επιλύσουμε προσωπικά ζητήματα. Η στάση μας απέναντι σε σχέσεις που έχουν ένα αδύναμο χαρακτήρα μπορεί να αλλάξει εκεί που δεν το φανταζόμαστε. Μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά ευκαιρίες για να απαλλαγούμε από καταστάσεις που μας δημιουργούν απώλειες.

11 Οκτωβρίου 2020:Ήλιος στο Ζυγό τετράγωνο με Δία Αιγόκερω

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί αυτή η όψη καθώς μπορεί να δημιουργήσει μια υπερβολική αισιοδοξία και μια αίσθηση ότι μπορούμε να καταφέρουμε παραπάνω από αυτά που μπορούμε για να προωθήσουμε τα σχέδια μας. Υπάρχει μια αισιοδοξία ότι μπορούμε να ωφεληθούμε από κάποιες ενέργειες μας η οποία απαιτεί αυτοσυγκράτηση.

12 Οκτωβρίου 2020

  • Δίας στον Αιγόκερω εξάγωνο με Ποσειδώνα στους Ιχθύες.

Αυτή η διέλευση δημιουργεί αισιόδοξη διάθεση και αποτελεί μια καλή στιγμή για να εκφραστεί η δημιουργικότητας μας, θα ενισχύσει κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα να εκφραστεί με αρμονία και δυνατότητα ανάπτυξης. Θα βγάλει από μέσα μας πράγματα που μας έχουν απογοητεύσει αλλά είναι και μια ευκαιρία για να ξαναδούμε τις επιλογές μας. Θα ενισχύσει τις ανθρωπιστικές δράσεις , τη βοήθεια στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες, ενώ είναι ιδιαίτερα βοηθητική σε ότι αφορά την εύρεση νέων θεραπειών.

  • Ερμής στο Σκορπιό εξάγωνο με Αφροδίτη στην Παρθένο.

Η όψη αυτή βοηθά να εκφράσουμε με ακρίβεια τα βαθύτερα συναισθήματα μας, στην επικοινωνία μας καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και παρατηρητικοί σε αυτά που ακούμε . Οι κοινωνικές συναναστροφές και γνωριμίες παρόλο που μπορεί να ευνοούνται έχουν μια καθυστέρηση και επιφυλακτικότητα.

13 Οκτωβρίου 2020

  • Ήλιος στο Ζυγό αντίθεση με το Άρη στον Κριό.

Η όψη αυτή μπορεί να αναδείξει την επιθετικότητα του ανάδρομου Άρη που σιγοβράζει το τελευταίο διάστημα. Οι προκλήσεις θα είναι αρκετά έντονες και ο αυτοέλεγχος είναι πολύ εύκολο να χαθεί και να πούμε η να κάνουμε πράγματα που μπορεί να μετανιώσουμε αργότερα.

  • Ερμής σε αναδρομή στο Σκορπιό έως 3 Νοεμβρίου.

Η αναδρομή του Ερμή στο ζώδιο του Σκορπιού μπορεί να μας αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες και να βοηθήσει να αποκαλυφθούν μυστήρια που ίσως δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε το προηγούμενο διάστημα, είτε να επιλύσει καταστάσεις μέσα από κρυμμένες πληροφορίες . Μπορεί να αναζωπυρωθούν παράπονα μέσα σε σχέσεις ενώ θα μπορούμε να σκάψουμε βαθιά τις επιθυμίες μας. Καλή περίοδος για εσωτερική κάθαρση και συγχώρεση. Οικονομικές εκκρεμότητες έρχονται στην επιφάνεια για να τακτοποιηθούν.

15 Οκτωβρίου 2020:Ήλιος στο Ζυγό τετράγωνο με Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Η όψη αυτή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αν εμπλακούμε σε παιχνίδια δύναμης για εξουσία και έλεγχο. Είναι καλή στιγμή να ψάξουμε μέσα στον εαυτό μας να βρούμε την εσωτερική μας δύναμη αντί να καταναλώσουμε τεράστια ενέργεια έξω από τον εαυτό μας σε παιχνίδια εξουσίας και υπόγειες συγκρούσεις.

16 Οκτωβρίου 2020- Νέα Σελήνη στην 23η Ζυγού

Η περίοδος της Νέας Σελήνης κάθε μήνα είναι μια ευκαιρία για νέα ξεκινήματα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου της Νέας Σελήνης, μπορούμε να εστιάσουμε την ενέργεια και την προσοχή μας στα νέα ξεκινήματα που θέλουμε να ασχοληθούμε στη ζωή μας τις επόμενες 28 ημέρες μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη. Η Νέα Σελήνη στο Ζυγό εστιάζει στην ειρήνη, την αρμονία και την ισορροπία. Καλούμαστε να συνεργαστούμε, να κάνουμε συμβιβασμούς , να σκεφτούμε ο ένας τον άλλο και να λειτουργήσουμε ήρεμα και ειρηνικά. Στη συγκεκριμένη όμως Νέα σελήνη τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθώς ο Άρης ανάδρομος από το ζώδιο του Κριού μπορεί να έχει άλλα σχέδια και να διαταράξει αυτή την ισορροπία που έχουμε ανάγκη. Η ισορροπία είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί και μόνο με προσωπικό αυτοέλεγχο θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που προσπαθούν να μας διαταράξουν την αρμονία.

18 Οκτωβρίου 2020

  • Ήλιος στο Ζυγό τετράγωνο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω

Εμπόδια και καθυστερήσεις μπορεί να μας εξαντλήσουν και δεν αποκλείεται να προκύψουν κάποιες δοκιμασίες . Υποχρεώσεις που δεν μας αφήνουν να χαλαρώσουμε προκαλούν αρκετή πίεση, επίσης μπορεί να τονίσει αυτή η όψη ιδιαίτερα σκληρές συμπεριφορές και να αντιμετωπίσουμε την πειθαρχία από άτομα εξουσίας, αλλά μια ώριμη στάση και συμπεριφορά μας βοηθά να σταθούμε στα πόδια μας.

  • Αφροδίτη στην Παρθένο αντίθεση με Ποσειδώνα στους Ιχθείς

Οι σχέσεις γίνονται πολύ ευάλωτες και τα όρια χάνονται. Η φαντασία και η ανάγκη να βιώσουμε τις επιθυμίες μας χωρίς όρια μπορεί να μας δυσκολέψει σε σχέση με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η προστασία των συμφερόντων μας σε οικονομικές συναλλαγές είναι σημαντική και θέλει πολύ προσοχή για να μην μας ξεγελάσει καθετί που φαντάζει γλυκό και ιδανικό.

19 Οκτωβρίου 2020

  • Άρης στον Κριό τετράγωνο με Δία στον Αιγόκερω.

Η όψη αυτή δημιουργεί μια υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων δράσης και διεκδίκησης των επιθυμιών μας με αποτέλεσμα να παραβλέπεται κάθε αίσθηση κινδύνου προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Απαιτείται σκληρή προσπάθεια για να δημιουργήσουμε συνθήκες καλύτερες μέσα από αργές και ψύχραιμες κινήσεις.

  • Αφροδίτη στην Παρθένο τρίγωνο με Δία στον Αιγόκερω

Η αρμονική αυτή όψη φέρνει κάποια τύχη σε οικονομικά αλλά δεν μπορεί να δώσει και την μέγιστη ικανοποίηση μέσα από τα ζώδια που βρίσκονται οι πλανήτες.

21 Οκτωβρίου 2020:Αφροδίτη στην Παρθένο τρίγωνο Πλούτωνας στον Αιγόκερω

Ο όψη αυτή βοηθά στην ενίσχυση των συναισθηματικών δεσμών και της οικειότητας στις σχέσεις. Ενισχύει το πάθος και τη σαγήνη στις σχέσεις και μπορεί πιο εύκολα να βρεθεί λύση σε οικονομικά θέματα και ικανοποίηση των επιθυμιών μας.

22 Οκτωβρίου 2020:Ήλιος στο Σκορπιό

Ξεκινά ο μήνας του Σκορπιού και είναι η στιγμή που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους φόβους μας. Το μήνα του Σκορπιού μπορούμε να βουτήξουμε στα βάθη της ψυχής μας στα προσωπικά μας σκοτάδια και να αφήσουμε να περάσει το φώς του Ήλιου. Μπορούμε αυτή την περίοδο να ανακαλύψουμε την εσωτερική μας δύναμη σκάβοντας κάτω από την επιφάνεια του ίδιου μας του εαυτού.

24 Οκτωβρίου 2020:Αφροδίτη στην Παρθένο τρίγωνο με Κρόνο στον Αιγόκερω.

Αρμονική γωνία που μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα και πειθαρχία για να οργανώσουμε τα πλάνα μας για να επιτύχουμε τους στόχους . Αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις μας και τις επιθυμίες μας με υπευθυνότητα και απολαμβάνουμε τη σταθερότητα με αγαπημένα μας πρόσωπα.

25 Οκτωβρίου 2020:Ήλιος στο Σκορπιό σύνοδος με Ερμή ανάδρομο

Η όψη αυτή μπορεί να φέρει στο φως μια σημαντική ανακάλυψη . Μπορεί να δημιουργηθούν δυνατές ιδέες και ακολουθώντας το ένστικτο να οδηγήσουν σε λύσεις . Είναι μια καλή ημέρα για να αναζητήσετε πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν σε επίλυση δύσκολων θεμάτων. Έντονα διερευνητική και πρακτική σκέψη που μπορεί να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Τα πάθη στις σχέσεις και ο ερωτισμός εκδηλώνονται έντονα και οι συζητήσεις φτάνουν στο κόκκαλο.

27 Οκτωβρίου 2020

  • Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό έως 3 Νοεμβρίου και αποχωρεί στις 10 Νοεμβρίου 2020

Επιστρέφοντας ο Ερμής ανάδρομος στο Ζυγό φέρει στην επιφάνεια τα ζητήματα σχέσεων που είχαν προηγηθεί και επανεξετάζονται. Κατά την αναδρομή του στο σκορπιό σκάφτηκε σε βάθος κάθε πρόβλημα και βγήκαν στην επιφάνεια τα παράπονα και ότι κρυβόταν κάτω από τα χαλί. Τώρα είναι η ώρα της επαναξιολόγησης για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε πιο υγιής σχέσεις και να αφήσουμε πίσω αυτά τα βαριά συναισθήματα και τις πικρίες που μας εμπόδιζαν.

  • Η είσοδος της Αφροδίτης στο Ζυγό

Με την είσοδο της Αφροδίτης στο Ζυγό, το διάστημα θεωρείται ευνοϊκό καθώς μπορεί να εξασφαλίσει την αρμονία και την ισορροπία σε όλες τις σχέσεις. Η ανάγκη για συντροφικότητα θα είναι αυξημένη και θα μας δημιουργεί τη διάθεση να κάνουμε ένα βήμα πίσω προκειμένου να δεχτούμε και τις ανάγκες των άλλων. Είναι ένα ευνοϊκό διάστημα για τη δημιουργία νέων σχέσεων, αλλά και για να απολαύσετε τις ήδη υπάρχουσες.

31 Οκτωβρίου 2020- Πανσέληνος στην 8η Ταύρου

Το δεύτερο φεγγάρι του Οκτωβρίου Μπλε φεγγάρι ή « Θλιμμένη Σελήνη» , όπως λέγεται, πραγματοποιείται στην 8η μοίρα του Ταύρου. Ένα γήινο ζώδιο που ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και για τη διατήρηση των αξιών και των αποκτημάτων. Δεδομένου ότι μετέχει ο Ουρανός σε σύνοδο με την σελήνη και αντίθεση με τον Ήλιο είναι επαναστατικό και έντονα ανατρεπτικό το σκηνικό που εξελίσσεται. Προκαλούνται εντάσεις και υπερβολικά κτητικές συμπεριφορές . Ο ανάδρομος Ερμής σε προκλητικές όψεις με Δία, Κρόνο, Πλούτωνα προκαλεί εντάσεις ζήλειες και υπερβολές αλλά μας ωθεί να αναθεωρήσουμε , να επισημάνουμε παραλήψεις και λάθη όσον αφορά τη διαχείριση των υλικών πόρων και των αξιών μας. Γινόμαστε πεισματάρηδες και επίμονοι στις επιθυμίες μας και με κάθε τρόπο θα εργαστούμε για να τα καταφέρουμε. Η ανυπομονησία και οι παρορμητικές ενέργειες δεν περιορίζονται εύκολα υποκινούμενα από την έντονη λαχτάρα για αλλαγή και την ανάγκη να ξεκολλήσουμε από τη στασιμότητα.

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε