Οι Βασικοί Σχηματισμοί όψεων:

2019-09-25

Οι βασικοί Σχηματισμοί όψεων:

  • Το Ταυ-Τετράγωνο (T-Square)
  • Το Μεγάλο Τρίγωνο (Grand Trine)
  • Το Μεγάλο Τετράγωνο (Grand Square)


Ο Δάχτυλος του Θεού (Yod)
Ο Χαρταετός (Kite)
Το Μυστικό Τετράπλευρο(Mystic Rectangle)
Η Διευκολυμένη Αντίθεση ή Σφήνα(Wedge)
Το Μπούμερανγκ (Bumerang)
Η Πολυαστρία (Stellium ή Stellitium)Ταυ-τετράγωνο

Ο σχηματισμός αυτός αποτελείται από δύο πλανήτες που βρίσκονται σε αντίθεση (απόσταση 180°) και στο μεσοδιάστημα τους βρίσκεται ένας τρίτος. Αυτός σχηματικά δημιουργεί ένα τετράγωνο με τον καθένα πλανήτη της αντίθεσης. Αυτός  ο πλανήτης συντελεί πολύ σημαντικό ρόλο καθώς αποτελεί το σημείο εξόδου της συνολικής ενέργειας που δημιουργείται από την όψη αντίθεσης τω δυο πλανητών. Ο πλανήτης κορυφής διατελεί το ρόλο του εξισορροπιστή και καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο το άτομο θα λειτουργήσει , το πως θα διοχετευθεί και θα αξιοποιηθεί η ενεργειακή δομή του σχηματισμού.Ο σχηματισμός λειτουργεί με ένα διαφορετικό τρόπο όταν σχηματίζεται σε παρορμητικά ζώδια συνδέεται με εσωτερική δράση και εξωστρεφή συμπεριφορά, σε σταθερά ζώδια δεν παρουσιάζει έντονη δράση αλλά τείνει να αποθηκεύει αρκετή ενέργεια  και να εκδηλώνει ελάχιστη, δεν βιάζεται, δεν διασπάται και δεν εγκαταλείπει εύκολα. 

Μεγάλο Τρίγωνο  

Ο σχηματισμός δημιουργείται από τη θέση τριών πλανητών, οι οποίοι σχηματίζουν μεταξύ τους ένα τρίγωνο. Οι πλανήτες πρέπει να βρίσκονται σε ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο, π.χ. να έχουμε τρία ζώδια του νερού, φωτιάς, αέρα, γή. Θεωρείται ένας θετικός σχηματισμός και στην παραδοσιακή αστρολογία υποδηλώνει δημιουργικές ικανότητες, ευμάρεια, ενόραση, υψηλό ιδεαλισμό, ενώ στη σύγχρονη έχει και αρνητικά στοιχεία. Οι ευκολίες του τριγώνου σε αυτό το σχηματισμό πολλαπλασιάζονται καθώς υπάρχουν τρία τρίγωνα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Δίνει προοπτικές στο χάρτη του ατόμου για να κερδίσει πράγματα χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες. Σηματοδοτεί και ένα πεδίο παθητικότητας στην αρνητική του έκφραση, όπου το άτομο δεν κοπιάζει για να κερδίσει καλύτερα πράγματα και παραμένει στα έτοιμα που του έδωσε  απλόχερα η ζωή, παρουσιάζοντας μια έλλειψη δραστηριότητας στο να αξιοποιήσει τα ιδιαίτερα ταλέντα του .

Μεγάλο Τετράγωνο- Σταυρός

Ο σχηματισμός αυτός δημιουργείται από δύο αντιθέσεις και τέσσερα τετράγωνα. Αυτό σημαίνει ότι δύο ζευγάρια πλανητών βρίσκονται σε αντίθεση και ταυτόχρονα κάθε πλανήτης σχηματίζει τετράγωνο με τον άλλον. Σχηματισμός μέγιστης επιρροής διαμόρφωσης της προσωπικότητας του ατόμου. Λειτουργεί σαν τροχοπέδη στη δραστηριότητα του ατόμου όταν δεν υπάρχει αυτοπειθαρχία. Δημιουργεί στατικότητα και εγκλωβισμό που δεν  βοηθά το άτομο να αντεπεξέλθει σε βασικά του θέματα και υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να διογκώνει τα προβλήματα του και να του δημιουργείται έντονο άγχος , εντάσεις και συναισθηματικό μπλοκάρισμα. Το άτομο νιώθει μια εσωτερική πάλη , εσωτερικές συγκρούσεις και μια αγωνία ιδιαίτερα όταν πρόκειται να πάρει σημαντικές αποφάσεις.


Σχηματισμοί

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε