Χάρτες Εισόδου Εποχών –Ισημερίες Ηλιοστάσια-2023

2023-01-28

Αστρονομικές Παρατηρήσεις

Η ετήσια κίνηση του Ηλίου ως προς τους απλανείς αστέρες προσδιορίζει στην ουράνια σφαίρα έναν κύκλο με κέντρο τη Γη, που ονομάζεται εκλειπτική. Η εκλειπτική, είναι η προβολή της τροχιάς της Γης πάνω στην ουράνια σφαίρα.

Τα Ηλιοστάσια και οι Ισημερίες δείχνουν την Φαινόμενη κίνηση του Ηλίου ως προς τον Επίγειο παρατηρητή και αστρονομικά έχουν μεγάλη σημασία γιατί καθορίζουν την έναρξη & διάρκεια των εποχών του έτους.

 • Ισημερίες καθορίζουν την έναρξη της Άνοιξης και Φθινοπώρου.
 • Ηλιοστάσια προσδιορίζουν την έναρξη του Καλοκαιριού και του Χειμώνα.

Συμβαίνουν επειδή οι ημέρες του έτους δεν έχουν ίση διάρκεια μεταξύ τους.

Η αιτία είναι ότι η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο και ο άξονας περιστροφής της παρουσιάζει κλίση σχεδόν 23,5 μοιρών ως προς το επίπεδο περιφοράς.

Πηγή: https://el.wikipedia.org/, Η Ουράνια σφαίρα, επίπεδα εκλειπτικής και ουράνιου ισημερινού, ισημερίες, ηλιοστάσια, γωνία λόξωσης (ε) 

Αστρονομικά Στοιχεία

Η Ετυμολογική ερμηνεία της λέξης Ηλιοστάσιο: μας παραπέμπει«Ήλιος» + «στέκομαι»/«στάση». Ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του στην απόκλιση προς τα βόρεια ή προς τα νότια, από κάποιες μέρες πριν και την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνηση μηδενίζεται και αντιστρέφεται. Έτσι:

 • 21 Δεκεμβρίου: συμβαίνει το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, σημειώνεται η μεγαλύτερη νύχτα του έτους και αρχίζει ο χειμώνας για το Βόρειο Ημισφαίριο και το καλοκαίρι για το Νότιο Ημισφαίριο. Ταυτίζεται με το Βορά.
 • 21 Ιουνίου: συμβαίνει το Θερινό Ηλιοστάσιο, σημειώνεται η μεγαλύτερη μέρα του έτους και σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού για το Βόρειο και το χειμώνα για το Νότιο Ημισφαίριο της γης. Ταυτίζεται με το Νότο.

Η Ισημερία συμβαίνει όταν η γη διέρχεται από τα σημεία τομής της εκλειπτικής τροχιάς και του ουράνιου ισημερινού. Έτσι:

 • Η Εαρινή Ισημερία πραγματοποιείται περίπου 20 Μαρτίου και σημαίνει για το Βόρειο Ημισφαίριο την έναρξη της άνοιξης, ενώ για το Νότιο την έναρξη του Φθινοπώρου. Ταυτίζεται με την Ανατολή.
 • Η Φθινοπωρινή Ισημερία γίνεται περίπου 23 Σεπτεμβρίου και σηματοδοτεί την έναρξη του Φθινοπώρου για το Βόρειο , ενώ για το Νότιο την Άνοιξη. Ταυτίζεται με τη Δύση.

Διάγραμμα των εποχών όπως φαίνονται από τον Βορρά. Άκρο δεξιά: Ηλιοστάσιο Δεκεμβρίου 

Διάγραμμα των εποχών όπως φαίνονται από τον νότο. Άκρο δεξιά: Ηλιοστάσιο Ιουνίου.  Πηγή: https://el.wikipedia.org/ 

Συμβολικά οι 4 μέρες αυτές ημέρες του έτους σηματοδοτούν τις εποχές και την πάλη του φωτός ενάντια στο σκοτάδι.

 • Η είσοδος στον Κριό (00° 00′) συγχρονίζεται με την Εαρινή Ισημερία όταν ακόμα υπάρχει ίση ποσότητα φωτός και σκότους. Από εκείνο το σημείο και μετά, το φως αρχίζει να αυξάνεται και να κυριαρχεί στο σκοτάδι.
 • Η είσοδος στον Καρκίνο (00° 00′) σηματοδοτεί το Θερινό Ηλιοστάσιο, δλδ τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, με το περισσότερο φως. Από αυτήν την ημέρα και μετά, το φως αρχίζει να μειώνεται.
 • Η είσοδος στο Ζυγό (00° 00′) συγχρονίζεται με τη Φθινοπωρινή Ισημερία, όταν υπάρχει δλδ ίση ποσότητα φωτός και σκότους. Από εκείνο το σημείο και μετά, το σκοτάδι αρχίζει να αυξάνεται και να κυριαρχεί στο φως.
 • Η είσοδος στον Αιγόκερω(0° 00′) σηματοδοτεί το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, τη συντομότερη ημέρα του χρόνου, με το λιγότερο φως. Από εκείνο το σημείο και μετά, το σκοτάδι αρχίζει να μειώνεται.

Κύκλος Δημιουργίας-Εξέλιξης

Τα 4 ζώδια εισόδων του έτους σηματοδοτούν την έναρξη νέων περιόδων δημιουργίας. Κάθε εποχή σημαίνει και ένα νέο διαφορετικό ξεκίνημα που ο άνθρωπος έχει ανάγκη.

Τα Παρορμητικά ζώδια σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών και Σημείο Σταθμός είναι η είσοδος του Ηλίου στον Κριό, η οποία θεωρείται η «Πρωτοχρονιά» για την αστρολογία.

Τα Σταθερά ζώδια βρίσκονται στο μέσο κάθε εποχής με τάση να σταθεροποιούν τις συνθήκες και αποτελούν την καρδιά του κάθε τριμήνου. Έτσι ο Ταύρος αποτελεί την καρδιά της άνοιξης. Ο Λέοντας την καρδιά του καλοκαιριού, ο Σκορπιός την καρδιά του Φθινοπώρου και ο Υδροχόος την καρδιά του χειμώνα.

Τα Μεταβλητά ζώδια δείχνουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ανάμεσα στις δύο εποχές. Έτσι οι Δίδυμοι δείχνουν τις συνθήκες ανάμεσα στην Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Η Παρθένος ανάμεσα στο Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο, Ο Τοξότης ανάμεσα στο Φθινόπωρο και το Χειμώνα και οι Ιχθύες ανάμεσα στο Χειμώνα και την Άνοιξη.

Αστρολογική Προσέγγιση

Τα Ηλιοστάσια και οι δύο Ισημερίες έχουν μεγάλη σημασία για την μελέτη της κοσμικής αστρολογίας. Χρησιμοποιούνται συνήθως για πολιτική πρόγνωση αλλά και αστρολογική πρόγνωση καιρού.

Καταστρώνεται ένας χάρτης εισόδου για κάθε εποχή όπως λέγεται, για να διερευνήσουμε τις τάσεις του επόμενου τριμήνου. Η μελέτη γίνεται σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους:

 • Εκλείψεις πυροδοτούν σημαντικά γεγονότα
 • Νέα Σελήνη κάθε μήνα είναι συνυφασμένη με τον χάρτη εισόδου
 • Προοδευτικά
 • Ηλιακή επιστροφή, μεσοδιαστήματα κλπ συστήματα

Μελετώντας λοιπόν πως επιδρούν τα διαγράμματα εισόδου εποχών με το ωροσκόπιο της πρωτεύουσας μιας χώρας, μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για την κατεύθυνση στην τρέχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας και να δούμε τι είδους θέματα θα αντιμετωπίσει η χώρα τους επόμενους τρεις μήνες.

Δείκτες εξέτασης για τους Χάρτες Εισόδου-Εποχών

Δημιουργείται το διάγραμμα της εισόδου του Ηλίου στα 4 παρορμητικά ζώδια, με συντεταγμένες της πρωτεύουσας του κράτους.

Ο Χάρτης εισόδου της Εαρινής Ισημερίας δίνει την Αστρολογική εικόνα του έτους

Η διάρκεια κάθε χάρτη εισόδου έχει ισχύ ανάλογα με το ζώδιο που ανατέλλει τη στιγμή της εισόδου.

 • Ωροσκόπος σε παρορμητικό έχει διάρκεια ισχύς 3 μήνες.
 • Ωροσκόπος σε μεταβλητό έχει διάρκεια ισχύς 6 μήνες
 • Ωροσκόπος σε σταθερό τότε θα ισχύει σαν βάση 12 μήνες και όλα τα άλλα τρίμηνα είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Οι έννοιες των πλανητών ερμηνεύονται σε σχέση με το ζώδιο αλλά είναι πολύ σημαντικοί εδώ οι οίκοι, καθώς τα θέματα του οίκου επηρεάζουν το έθνος ως σύνολο.

Ο Οίκος που βρίσκεται ο Ήλιος και οι όψεις του είναι πολύ σημαντικός γιατί εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον.

Η Σελήνη και η πρώτη όψη της είναι πολύ σημαντικά, ο Ωροσκόπος , Μεσουράνημα και κυβερνήτες τους.

Εξαιρετικής σημασίας είναι οι Αργοί Πλανήτες :Δίας- Κρόνος-Ουρανός-Ποσειδώνας-Πλούτωνας γιατί θα δείξουν τα γενικά και πιο σοβαρά θέματα που ενεργοποιούνται

Θα εξετάσω για το 2023 τους χάρτες εισόδου των εποχών(με μια γρήγορη ματιά): θα ξεκινήσω από το Χειμερινό Ηλιοστάσιο 21.12.2022, στην επιρροή του οποίου βρισκόμαστε σήμερα.

Χειμερινό Ηλιοστάσιο 2022

Εαρινή ισημερία στην Ελλάδα θα έχουμε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και ώρα Ελλάδος 23:24 μ.μ (EET - Eastern European Time).


Ωροσκόπος στην 22η μοίρα της Παρθένου- και ο κυβερνήτης Ερμής στον Αιγόκερω στον 4ο οίκο. Η γενική εικόνα δείχνει μια μεταβλητή κατάσταση και δεν αναμένεται σταθερότητα. Έχουμε συνεχώς σημαντικές συζητήσεις για την επίλυση προβλημάτων, αναζητώντας ποιοτικές λύσεις και τεχνικές βελτίωσης σε πρακτικά θέματα. Θέματα που σχετίζονται με τη Δημόσια Υγεία και εργασιακά θέματα, υπηρεσίες βρίσκονται στον άξονα ενδιαφέροντος. Χρειάζεται να φροντίσουμε να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους και να προσαρμοστούμε πολλές φορές στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Με 4 πλανήτες όμως εκτός ορίων, υπάρχει αστάθεια στις καταστάσεις και μερικά θέματα όσο και αν προγραμματίζονται φαίνονται να λειτουργούν εκτός σχεδίου.

Ο Ποσειδώνας σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο δηλώνει σύγχυση, συνομωσίες, πιθανή δυσαρέσκεια σε θέματα δικαιοσύνης και παραπλάνηση.

Ο Ήλιος βρίσκεται στον 4ο οίκο σε ιδιομοιρία και όψεις με τον Αστεροειδή Υγεία και τετράγωνο με το Δία. Υπάρχει συγκέντρωση πλανητών στον 4ο οίκο στον Αιγόκερω και τονίζει τα θέματα στα οποία θα υπάρχει δραστηριότητα. Μπορούμε να περιμένουμε ότι θα κυριαρχήσουν θέματα της πατρίδας, θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, τις σοδιές, ορυκτό πλούτο, πιθανή σεισμική δραστηριότητα, θέματα υγείας με εξάπλωση, απρόβλεπτα προβλήματα στην κυβέρνηση, θέματα με την αντιπολίτευση και αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας.

Η Σελήνη σε αρνητική όψη με τον ανάδρομο και εκτός ορίων Άρη δίνει μια εικόνα επιθετικότητας, με εγκληματικές ενέργειες, προβλήματα σε εξωτερικές υποθέσεις, θρησκευτικά θέματα, κίνδυνος ατυχημάτων. Επιπλέον η επιρροή του Πλούτωνα και η συσχέτιση του με τον Αρη υπογραμμίζει αυτή την τάση για εγκληματικές ενέργειες σε γυναίκες και παιδιά.

Η φάση της Νέας Σελήνης την επόμενη ημέρα του Ηλιοστασίου επικυρώνει την πρόκληση νέα ξεκινήματα και επισημαίνει πως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε οργανωμένα και πρακτικά σχέδια για να κυνηγήσουμε τους στόχους τη νέα χρονιά.

Ο Κρόνος δείχνει τριβές και προβλήματα σε παιδιά και ασθένειες και αναγκαστικές προσαρμογές για το χειρισμό των καταστάσεων, ενώ ο Ουρανός δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες σε οικονομικά θέματα και πολιτιστικές υποθέσεις που δίνουν θετική διέξοδο.

Κοινωνική Επίδραση Χειμερινού Ηλιοστασίου 2022

στο Ωροσκόπιο Ελλάδας της 3.2.1830


Ωροσκόπος δείχνει και ενεργοποιεί το Βόρειο Δεσμό σε όψη με τη Αφροδίτη, θέματα που σχετίζονται με τις συλλογικές ή κοινωνικές αξίες προκαλούν διάλυση ή βρίσκονται σε τάση εξαπάτησης. Αναπάντεχη φήμη ή δυσφήμιση.

Το Μεσουράνημα δείχνει τη Σελήνη και ενεργοποιεί μια συστάδα πλανητών-Αφροδίτη-Αρης-Β.Δ. αναταράξεις και έντονα προβλήματα με το λαό. Η εξουσία προσπαθεί να έρθει κοντά στις ανάγκες του λαού και να υποστηρίξει, ενώ υπάρχει σύγχυση, λανθασμένες εντυπώσεις. Έρχονται στη δημοσιότητα εξαπατήσεις.

Ο Ουρανός ενεργοποιεί την αντίθεση του Ηλίου της Ελλάδας με τον Κρόνο και δηλώνει ασυνήθιστα περιστατικά, ανατροπές και κοινωνικές αλλαγές. Συναισθηματικές εντάσεις. Ξαφνική απομόνωση. Ένα ξαφνικό δυσάρεστο γεγονός.

Εαρινή Ισημερία -2023

Εαρινή ισημερία στην Ελλάδα θα έχουμε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και ώρα Ελλάδος 23:24 μ.μ (EET - Eastern European Time).


Ωροσκόπος στην 28η Σκορπιού: Αποφασιστικότητα και ανάγκη σταθερότητας και μεταμόρφωσης. Στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού τονίζεται η ανάγκη για το τέλος μιας βασανιστικής περιόδου. O κυβερνήτης Άρης, περιπλανώμενος και εκτός ορίων, ενεργοποιεί ακμή 8ου, δείχνοντας δραστηριοποίηση σε θέματα φορολογίας, το εθνικό χρέος. Δυσκολίες και ανάγκη αναπροσαρμογή δράσης.

Το Μεσουράνημα στην 11η μοίρα της Παρθένου: Ο δημόσιος τομέας και τα επαγγέλματα υγείας είναι τομείς που θα απασχολήσουν τα πρόσωπα εξουσίας. απαιτείται ψυχραιμία και λογική οργάνωση για να υπάρχει αποτέλεσμα και κατεύθυνση σε πρακτικές λύσεις.

Ο Ήλιος στον 4ο οίκο δίνει την εκκίνηση της νέας εποχή και το έναυσμα για νέες καταστάσεις που αφορούν την αντιπολίτευση και την σχέση με το κυβερνητικό σχήμα . Γρήγορες αποφάσεις σε θέματα διαχείρισης φυσικών πόρων.

Η Σελήνη με τον Ποσειδώνα δείχνει την ανάγκη του λαού να λυτρωθεί από καταστάσεις αλλά ταυτόχρονα δίνει ροπή σε εξαπάτηση και θυματοποίηση. Θέματα θαλάσσιας δραστηριότητας, φυσικό αέριο, φιλανθρωπικά ιδρύματα, σεισμική δραστηριότητα.

Ο Δίας στην 16η μοίρα του Κριού δηλώνει πως η τύχη χαμογελά από τη μια και από την άλλη υπάρχει μια τάση για κερδοσκοπία που θέλει προσοχή.

Η Αφροδίτη δείκτης των οικονομικών υποθέσεων τονίζει τις σημαντικές αξίες και δηλώνει έντονη επιθυμία για σταθεροποίηση σε οικονομικές και πολιτιστικές υποθέσεις.

Σημαντικές διελεύσεις περιόδου Εαρινής Ισημερίας-2023

21/3/2023: 0 .48΄Κριού- Επικυρώνει τη Νέα αρχή δίνει προοπτικές για να ξεκινήσουμε νέα σχέδια και δραστηριότητες.

20/4/2023: 29. 49'Κριού και Ολική έκλειψη Ηλίου- το κλείσιμο ενός κύκλου ανάγκη για δυναμικές αποφάσεις.

19/5/2023: 28.25΄Ταύρου, ενεργοποιεί νομικά θέματα, εξωτερικές υποθέσεις με συμμάχους

23.3 έως 11.6: Πλούτωνας στον Υδροχόο: Δυναμικές ομάδες. διαμορφώνει νέες ιδέες για την ανθρωπότητα

25/03 στις 11:46: Ο Άρης στον Καρκίνο, συναισθηματική στροφή ενέργειας, δράση που αφορά ακίνητη περιουσία, πατριωτισμό, εθνικισμό.

Κοινωνική Επίδραση Εαρινής Ισημερίας -2023

στο Ωροσκόπιο Ελλάδας της 3.2.1830


 • Ωροσκόπος στον 7ο οίκο του Ωροσκοπίου Ελλάδας, συμφωνίες και διαπραγματεύσεις ίσως και υπόγειες καταστάσεις από φανερούς εχθρούς.
 • Ποσειδώνας στην Αφροδίτη: κοινωνική αβεβαιότητα, διαφθορές, θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης, εύθραυστες κοινωνικές ισορροπίες, εξαπατήσεις σε συλλογικούς φορείς.
 • Ο Ερμής βρίσκεται πάνω στον Πλούτωνας ενισχύοντας την τάση για δολιοφθορά.
 • Αρης στην Σελήνη: κινητοποιήσεις, εντάσεις για οικονομικές διεκδικήσεις-οικονομικά προβλήματα
 • Υγεία στον Ουρανό στο Μεσουράνημα: θέματα που σχετίζονται με την υγεία απασχολήσουν τη στάση της κυβέρνησης, ίσως μια αλλαγή προσέγγισης

Θερινό Ηλιοστάσιο -2023

Θερινό Ηλιοστάσιο στην Ελλάδα θα έχουμε τη Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 και ώρα Ελλάδος 14:57 μ.μ (EET - Eastern European Time).


Ωροσκόπος στην 24η Σκορπιού: Σε κλείδα αλλαγής του Ουρανού

δηλώνει έντονη αποφασιστικότητα και ανάγκη αλλαγής μεταμόρφωσης και σταθερότητας σε θέματα ασφάλειας.

Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου Άρης, περιπλανώμενος στο Λέοντα στον 9ο οίκο. Η δράση επικεντρώνεται σε θέματα παιδείας, εξωτερικό.

Το Μεσουράνημα στην 5η Παρθένου: Τα πρόσωπα εξουσίας κατευθύνονται σε διαπραγματεύσεις μέσα από συμμαχίες. Με τον Ερμή κυβερνήτη του να δείχνει διαβουλεύσεις και σημαντικές διαπραγματεύσεις

Ο Ήλιος στον 8ο οίκο, επικεντρώνει το ενδιαφέρον σε θέματα επενδύσεων , δανεισμού και ασφαλιστικά θέματα, χρέος, φορολογία.

Ο Κρόνος ανάδρομος στην ακμή 4ου δίνει ανασφάλειες και σοβαρές προσπάθειες για να διατηρηθούν ισορροπίες .

Φέρνει στην επιφάνεια καλυμμένες δόλιες πράξεις από το παρελθόν. Ξεκαθαρίσματα . Εσωτερικές αναμοχλεύσεις

Ο Ουρανός στον 7ο συνεχείς αλλαγές σε συνεργασίες και διαπροσωπικές σχέσεις απρόβλεπτες επιθετικές τάσεις, ατυχήματα, αντιδράσεις και προκλήσεις από γειτονικές δυνάμεις.

Κοινωνική Επίδραση Θερινό Ηλιοστάσιο -2023


Πολυαστρία στον Λέοντα 9ου οίκου . Σελήνη-Αφροδίτη-Αρης σε σύνοδο με τον Κρόνο στον άξονα 4-10 ενεργοποιούν την αντίθεση Ηλίου-Κρόνου της Ελλάδας.

Έντονες δυσκολίες στην κυβέρνηση, Διαμάχες εσωτερικές στο πολιτικό επίπεδο, δημιουργούν τεταμένες καταστάσεις, προβλήματα οικονομικής φύσης, έντονες πιέσεις . Δραστηριοποίηση σε δύσκολες υποθέσεις, παρεμβάσεις ηγετικών φορέων σε φυσικούς πόρους , εδάφη, σεισμικές δραστηριότητες

Ουρανός -Ωροσκόπος: Εικόνα αφύπνισης και αντίδρασης. Τονίζεται η ανάγκη του λαού για αλλαγές και απελευθέρωση από καταστάσεις που πιέζουν, με έντονες αντιδράσεις.

Φθινοπωρινή Ισημερία -2023

Η φθινοπωρινή ισημερία θα συμβεί στην Ελλάδα το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα Ελλάδος 04:03 π.μ (EET - Eastern European Time).


Ωροσκόπος πάλι σε σταθερό ζώδιο στην 00.48΄Σκορπιού: Αποφασιστικότητα και ανάγκη σταθερότητας. Αλλά ο κυβερνήτης του Άρης, σε αδυναμία στο 12ο και αντίθεση Χείρωνας.

Θέματα με νοσοκομεία ,πιθανές ασθένειες.

Μεσουράνημα στην 5η Λέοντα: Η εξουσία επικεντρώνεται σε κοινωνικά προβλήματα, κρατικά συμφέροντα υπάρχει δυσκολία , στο κοινοβούλιο και θέματα νομοθεσίας.

Ο Ήλιος Στον 11ο οίκο χιαστί Κρόνος στερεί κάποια μοτίβα στην κοινωνική ζωή. Αναπροσαρμόζει θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης

Η Σελήνη στον 3ο χιαστί μεσουράνημα δημιουργεί άγχος και τριβές στον κόσμο, σε δύσκολη όψη με τον Ουρανό δείχνει αναταραχές. Σε ευνοϊκή όψη με τον Ερμή θα φέρει και κάποιες καλές ειδήσεις και αναπτέρωση ηθικού στον κόσμο για μια καλύτερη υλική βάση.

Η Αφροδίτη -Ουρανός δίνει κάποιες οικονομικές δυσκολίες, ανατροπές και τεταμένες σχέσεις αλλά και το κλειδί για τη «θεραπεία» (τρίγωνο Χείρωνα) πολλών καταστάσεων και επιτρέπει να γίνουν δημιουργικές νέες επενδύσεις.

Ο Κρόνος ανάδρομος στον 4ο οίκο σε αρμονική σχέση με τον Ωροσκόπο, δίνει αποτελεσματικές ευκαιρίες και τη γνώση πλέον για προσγειωμένες αποφάσεις

Ο Πλούτωνας ανάδρομος επιδρά καταλυτικά στον Ερμή και δίνει δυσκολίες στις συνδιαλλαγές και στο εμπόριο και προκαλεί ότι δεν αποδίδει να αναβαθμιστεί ή να σβήσει.

Κοινωνική Επίδραση- Φθινοπωρινή Ισημερία -2023


Ο Ουρανός συνεχίζει να βρίσκεται στον Ωροσκόπο προκαλώντας συνεχείς αναταράξεις

Μεσουράνημα στην ακμή 4ου οίκου στο ωροσκόπιο της χώρας, δηλώνει θέματα εξουσίας, ή αρχηγίας ίσως με υπόγειες διαμάχες, πιθανή ενασχόληση με εδαφικές ακεραιότητες.

Η Σελήνη ενεργοποιεί το τετράγωνο Δια -Πλούτωνα , δολιοφθορές, δολοπλοκίες.

Δίας= Ήλιος /Κρόνος: . Υπερβολικές απαιτήσεις και μια αίσθηση ανησυχίας που απαιτεί καλούς χειρισμούς στις συνθήκες που επικρατούν για να έχει και Θετικές κοινωνικές εξελίξεις .

Η Νέα Σελήνη στην 21η Ζυγού ενεργοποιεί τον Αρη και τριγωνίζει θετικά τη σελήνη και αυτό δηλώνει γρήγορη ανταπόκριση και επίδραση στον κόσμο και καθώς ο Βόρειος δείχνει τον αστεροειδή Υγείας και εξωτερικά η Υγεία δείχνει στον Ήλιο της Ελλάδος, ίσως κάποιου είδους ασθένειες απασχολήσουν την κυβέρνηση ή θέματα στο χώρο της υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο.

Συνοπτικά -2023

Πολυάριθμοι σημαντικοί αστρολογικοί δείκτες στους χάρτες εισόδου, υποδεικνύουν ένα έτος με σημαντικές πιέσεις για το πρώτο εξάμηνο, πιο ήπια περίοδος από τα μέσα καλοκαιριού και

διαστήματα ηρεμίας με ευκαιρίες να υλοποιήσουμε νέα σχέδια.

 • Ένας νέος εξελικτικός κύκλος ξεκινά. Η Μετακίνηση Κρόνου, Πλούτωνα , Δία σε νέες ζωδιακές περιοχές δείχνει πού αλλάζουν τις ενέργειες.
 • Έτος μετάβασης με αναγκαστικές αλλαγές και αναπροσαρμογές που αλλάζουν σταδιακά την κοσμοθεωρία μας
 • Σημαντικά γεγονότα στην κοινωνία με την μετακίνηση του Κρόνου, όπου τώρα αναδεικνύονται νέες πληγές σχετικά με παράνομες δραστηριότητες που θα πρέπει να διαχειριστούμε.
 • Ιδιαίτερη προσοχή στην περίοδο εκλείψεων Απρίλιο - Μάιο και Οκτώβριο.
 • Το πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο, διαμορφώνει νέες συμμαχίες σε κοινωνικό επίπεδο και πολιτικούς συνασπισμούς.
 • Ο Ουρανός επιτείνει την οικονομική αστάθεια και ίσως σκάσουν θέματα που αφορούν επενδυτικά κεφάλαια ή κάποιους τομείς παραγωγής.
 • Θέματα στην γεωργική παραγωγή και το εμπόριο, στον ορυκτό πλούτο και τα εδάφη, το ενεργειακό ζήτημα.
 • Ανακατατάξεις και αλλαγές στην πολιτική σκηνή της χώρας και αλλαγές σε διοικητικές δομή οργανισμών και σε θέματα ακίνητης περιουσίας.
 • Δύσκολη χρονιά για τους κυβερνώντες

Δεν χάνουμε όμως την ελπίδα και Πίστη μας γιατί με το Δία πάντα ευκαιρίες θα υπάρχουν!

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε