Νέα Σελήνη στο Ζυγό 16.10.20: Μάχη ή Συμφιλίωση;

2020-10-18

Ο Οκτώβριος 2020 έχει χαρακτηριστεί σαν ένας μήνας γεμάτος με δύσκολες αστρολογικά όψεις και γεγονότα. Με τη Νέα Σελήνη στις 16 Οκτωβρίου 2020 βρισκόμαστε ουσιαστικά στη μέση του πλανητικού κυκλώνα στο δύσκολο αυτό μήνα. Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται λαμβάνει χώρα στο διπλωματικό και αρμονικό ζώδιο του Ζυγού , στην 23ο♎ 53΄, ένα ζώδιο που προδιαθέτει στην εξισορρόπηση των αντιθέσεων.

Η Νέα Σελήνη πάντα αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου 28 ημερών και την έναρξη ενός νέου. Είναι μια ιδανική στιγμή για μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα , είναι μια εξαιρετική στιγμή για να γυρίσουμε σελίδα βρίσκοντας νέους τρόπους και ιδέες για να εξελιχθούμε.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Ζυγού είναι η ανάγκη του για αρμονία, συνύπαρξη, ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής του, αποστρέφεται τις διαμάχες και δηλώνει την ανάγκη μας για ειρήνη, συντροφικότητα και δικαιοσύνη.  Παρόλα αυτά στο συγκεκριμένο φεγγάρι οι προκλήσεις και τα εμπόδια προκαλούν κρίσεις και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πετύχουμε αυτές τις ισορροπίες μέσα σε ένα πλανητικό σκηνικό όπου η ατμόσφαιρα κοχλάζει, σε ενα περιβάλλον εξαιρετικά εκρηκτικό, δημιουργώντας εντάσεις, καθυστερήσεις και προβλήματα.

Το Ταξίδι αυτής της Νέας Σελήνης ξεκινά στο ζώδιο του Εμείς, ενεργοποιώντας  την πρόθεση να ενσωματώσουμε τις αντιθέσεις σε θέματα σχέσεων, τονίζοντας την ανάγκη δικαιοσύνης και ισορροπίας, ενώ επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στον τομέα που αφορά τα παιδιά, τον έρωτα και τη δημιουργικότητα. 

Η Αφροδίτη κυβερνήτης της Νέας Σελήνης βρίσκεται σε αδυναμία και σε δύσκολη γωνία με τον Ποσειδώνα αποτελώντας ένα δυνατό παράγοντα για ψέματα, ψευδαισθήσεις και απομυθοποιήσεις που μπορεί να αποκαλυφθούν αυτή την περίοδο και να οδηγήσουν σε αποπροσανατολισμό.  Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό μπορεί ήδη να έχει φέρει απρόσμενα κάποιες νέες ευκαιρίες σε οικονομικά και ξαφνικές ερωτικές γνωριμίες, που ευνοούνται μεν απο τη θετική γωνία με το Δία αλλα που πρέπει να διερευνήσουμε πιο προσεκτικά με σύνεση και χωρίς υπερβολές.  Το τρίγωνο με τον Κρόνο θα βοηθήσει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και να βρούμε λύσεις για ασφαλή διαχείριση οικονομικών πόρων και μεγαλύτερη συναισθηματική σταθερότητα.

Ο Ωροσκόπος της νέας Σελήνης AC: 1°  ♋44' Καρκίνου, προβάλλει αστάθεια συναισθηματική και την ανάγκη να δημιουργήσουμε σταθερές οικογενειακές βάσεις με κινητήριο συναίσθημα την αγάπη. Η Σελήνη στο ζυγό έχει ανάγκη τις σχέσεις , ενδιαφέρεται για τη δικαιοσύνη και αποσταθεροποιείται από τις συγκρούσεις. Η πρόκληση είναι να εκφράσουμε τον εαυτό μας μέσα από τις σχέσεις , να επικοινωνήσουμε με ειλικρίνεια τα συναισθήματα μας και να γεφυρώσουμε τις διαφορές ώστε να επιτύχουμε την ισορροπία.

Το Μεσουράνημα της Νέας Σελήνης MC: 10° ♓38' Ιχθύων, τονίζει την εικόνα της ρευστότητας των καταστάσεων και την ανάγκη να υπάρξει ένα όραμα, η πίστη που θα μας κρατήσει την ελπίδα ζωντανή για να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας. Ταυτόχρονα τονίζει τον κίνδυνο να μπερδευτούμε και να χαθούμε μέσα σε ασάφειες και ψέματα αν δεν φανούμε λογικοί και πρακτικοί .

 Η Αντίθεση Ν. Σελήνης με τον Άρη υποδηλώνει διαφωνίες και συναισθηματικές εντάσεις, έντονη νευρικότητα και καβγάδες, σκληρότητα και επιθετικότητα, σκηνές ζήλιας ενώ οι ισχυρές επιθυμίες θα δημιουργήσουν ανταγωνιστικές συμπεριφορές και έντονα πάθη .

Το τετράγωνο Ν. Σελήνης με τον Κρόνο δημιουργεί δυνατές προκλήσεις, περιορισμούς και δοκιμασίες ,απαισιόδοξες σκέψεις που βαραίνουν την ψυχολογία, αυξάνουν το άγχος και την ανασφάλεια με αποτέλεσμα να  δημιουργείται μια έντονη δυσαρέσκεια και εξάντληση που στερεί από τη ζωτικότητα μας

Το τετράγωνο Ν. Σελήνης με τον Πλούτωνα προκαλεί τεράστια συναισθηματική ένταση ενεργοποιεί βαθιά κρυμμένους φόβους και καταθλιπτικές συμπεριφορές, αυξάνεται η ανάγκη για έλεγχο , ασκείται μεγάλη επιρροή στο κοινό, προκαλεί ακραία γεγονότα και μεγάλη δίψα για εξουσία.
Το τετράγωνο Ν. Σελήνης με το Δία θα δώσει μια υπέρμετρη αισιοδοξία για επέκταση η οποία θα οδηγήσει σε υπερβολές και σπατάλες που δεν εγγυούνται επιτυχία. Οι ευνοϊκές όψεις με τους Δεσμούς δίνουν κάποια βοήθεια σε σχέση με ομάδες και δυνατότητα συλλογικής προσπάθειας ομάδων που μπορεί να συμβάλλει για το κοινό καλό και να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε μέσα από τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια.

Ωστόσο ο Ερμής ανάδρομος στο Σκορπιό σε αντίθεση με τον Ουρανό συνεχίζει να μας ξαφνιάζει και να προξενεί συγκρούσεις με πείσμα, επιθετικότητα. Τα νεύρα είναι τεντωμένα και δηλώνουν απρόσμενα ξεσπάσματα ιδιαίτερα μέσα σε δυσλειτουργικές σχέσεις προκειμένου είτε να συμβιβαστούμε ή να οδηγηθούμε σε τελική ρήξη. Ανατροπές μπορεί να υπάρξουν σε επαγγελματικά σχέδια. Το τρίγωνο που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα ευνοεί τρυφερές σχέσεις, γλυκαίνει την έκφραση των συναισθημάτων, δίνει δημιουργική έμπνευση, ενώ θετική διέξοδος προσφέρει η προσευχή και ο διαλογισμός.

Το φεγγάρι αυτό στον παρορμητικό σταυρό έχει έντονο το στοιχείο της διαμόρφωσης και πλαισιώνεται από δύσκολες συνθήκες που θέλουν να μας διδάξουν πως μέσα από δύσκολες προκλήσεις, εμπόδια και μέσα από έντονες ψυχολογικές πιέσεις , πρέπει να  καταφέρουμε να αναπτυχθούμε και να επιτύχουμε ειρήνη και ισορροπία με τον ίδιο μας τον εαυτό και με τους άλλους.  Απαιτείται να έρθουμε σε επαφή με τις πιο μύχιες πλευρές του εαυτού μας για να αντιληφθούμε πώς βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα από τους άλλους και να αφήσουμε πίσω ότι δεν λειτουργεί και είναι τοξικό για τις σχέσεις μας.

Το διάστημα αυτό απαιτείται υπομονή και δεύτερη σκέψη,  να είμαστε ειλικρινείς με τον ίδιο τον εαυτό μας σε ότι επιζητούμε. Τα ρίσκα και οι βιασύνες θα επιφέρουν πολλαπλά προβλήματα. Η ανάληψη των ευθυνών μας και η αποφασιστικότητα θα βοηθήσουν στην σωστή αντιμετώπιση των προκλήσεων. Η συνειδητοποίηση των κρυφών μας φόβων θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε καλύτερα την εσωτερική μας δύναμη για να διοχετεύσουμε την ένταση μας με ωφέλιμο τρόπο. Τα πράγματα που μας δυσκόλεψαν είναι οι πυξίδες για να δυναμώσουμε τον εαυτό μας και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας  αλλά δημιουργούμε και συνθέτουμε μέσα από αυτές τις κρίσεις πιο ισχυρές και ουσιαστικές σχέσεις, συνεργασίες και κοινωνικές συναναστροφές. Σε αυτό δίνουν μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα δυναμική  οι σταθεροί αστέρες, Spica και Arcturus, που βρίσκονται πάνω ακριβώς στη Ν. Σελήνη. Τα δύο αυτά λαμπερά αστέρια δίνουν φως, ελπίδα , ενισχύουν την καλή τύχη, την επιτυχία με τιμές, τη φήμη και την αποφασιστικότητα αρκεί να χειριστούμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες με υπευθυνότητα.

Η Συνάντηση του Ηλίου Σελήνης στο ζώδιο του Ζυγού επηρεάζει άμεσα κυρίως τα παρορμητικά ζώδια, του 3ου δεκαημέρου και όσους έχουν πλανήτες,  Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 23η μοίρα φέρνοντας σημαντικές ανακατατάξεις σε σχέσεις καθοριστικής σημασίας που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού με το αίτημα: Διάσπαση ή Συμφιλίωση;

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε