Οι 3 κατηγορίες των ζωδίων-τετραπλότητες

2019-11-04

Οι τρεις Τετραπλότητες των ζωδίων περιγράφουν την ποιότητας τους και κάθε μία περιλαμβάνει 4 ζώδια από διαφορετικό στοιχείο. Η κατανόηση της ποιότητας των ζωδίων είναι πολύ βασική καθώς μας βοηθάει να κατανοήσουμε, πως ουσιαστικά οι δονήσεις τους περιγράφουν 3 συνειδησιακές καταστάσεις σε νοητικό πεδίο και να διακρίνουμε τον τρόπο που αντιδρούν στο περιβάλλον τους κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Η Θεμελιώδης ή Παρορμητική ποιότητα περιλαμβάνει τα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερω. Περιγράφει μια συνειδησιακή κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος λειτουργεί δημιουργικά και ενεργοποιείται το δυναμικό του πιο άμεσα. Τα ζώδια του παρορμητικού σηματοδοτούν την έναρξη μιας εποχής για αυτό και συμβολίζουν τα νέα ξεκινήματα και την αλλαγή.

 Ο Κριός σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης, Ο Καρκίνος την έναρξη του Καλοκαιριού, ο Ζυγός την έναρξη του Φθινοπώρου και ο Αιγόκερως την έναρξη του χειμώνα. Τα παρορμητικά ζώδια δίνουν την ενέργεια, μια εσωτερική τάση για δράση, για προχώρημα, για ανέβασμα. Κινητήριος δύναμη τους η δράση και το όραμα για ξεκινήσουν νέα πράγματα , τα διακρίνει ιδιαίτερη θέληση και ενθουσιασμός στο να ξεκινήσουν νέους στόχους, να εκδηλώσουν αυτό που νιώθουν με εκρηκτικό ταμπεραμέντο. 

Ο Κριός ξεκινά βιαστικά απλά για να ξεκινήσει ακόμα και αν πέσει σε τοίχο, σε συνδυασμό με τη φωτιά του ζωδίου μπορεί να δώσει ένα ριψοκίνδυνο αλλά και πρωτοπόρο χαρακτήρα.

Ο Καρκίνος θα την εκφράσει μέσα από το παρορμητικό συναίσθημα του, μέσα στα θεμέλια της οικογένειας. Η συναισθηματική ορμή του Νερού τον κάνει πιο ζεστό και  μπορεί να καταφέρει πολλά αρκεί να βρίσκεται σε γνώριμη, οικεία ή οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Ο Αιγόκερως θα ξεκινήσει με πρόγραμμα και δεν θα αποσπαστεί από το στόχο του, ο Ζυγός θα εκφράσει την παρόρμηση του μέσα από τον τομέα των σχέσεων, τις οποίες μπορεί να ξεκινήσει με ευκολία, αφού διαθέτει μεγαλύτερη ρευστότητα και ευελιξία λόγω του αέρα.

Η Παρορμητική ποιότητα δυναμώνεται από τη φωτιά και τον αέρα γίνεται πιο εξωστρεφής και περιορίζεται από το νερό και τη Γη και γίνεται πιο εσωστρεφής .

Η Σταθερή ποιότητα περιλαμβάνει τα ζώδια του Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου. Περιγράφει μια συνειδησιακή κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος λειτουργεί πιο αργά , πιο σταθερά και πιο παθητικά. Τα ζώδια του σταθερού σταυρού δεσμεύουν και διατηρούν ,σταθεροποιούν την ενέργεια και τα ξεκινήματα των παρορμητικών. Διαθέτουν την επιμονή να σταθεροποιήσουν τις καταστάσεις, την ικανότητα να διασφαλίζουν τα αποκτήματα τους και δεν επιδίδονται σε πειραματισμούς. Η κινητήριος δύναμη των παρορμητικών , εδώ κατασταλάζει γειώνεται και μετασχηματίζεται για να σταθεροποιηθεί . Εκφράζεται ισχυρά με πείσμα για την επιθυμητή σταθεροποίηση και μισεί την αλλαγή και την μετατόπιση. Η σταθερότητα αυτή τους δημιουργεί ισχυρές συνήθειες στην καθημερινότητας τους την οποία δυσκολεύονται μετά να αλλάξουν.

Ο Ταύρος, επιμένει σε υλικά αποκτήματα και πράγματα του φυσικού κόσμου, ή σε πράγματα σχετικά με τις αισθήσεις. Η σταθερότητα του γίνεται δυσκαμψία και αδράνεια καθώς η γη τους δυναμώνει τη στατικότητα.

Ο Λέοντας, επιμένει στην απασχόληση με τον εαυτό του, τον εγωισμό του, αλλά η φωτιά του τον κάνει λιγότερο αδρανή λόγω του ενθουσιασμού του. 

Ο Σκορπιός, επιμένει στις συναισθηματικές του εμπειρίες , η ένωση της συναισθηματικής ιδιότητας του νερού με την σταθερή ποιότητα του, τον κάνει ιδιαίτερα υπομονετικό και επίμονο. Προχωρεί αθόρυβα με σταθερή ροή  και δια πυρός και σιδήρου τελικά φθάνει το στόχο του.

Ο Υδροχόος, λόγω του αέρα έχει ιδιαίτερη νοητική κινητικότητα αλλά επιμένει στις ιδέες του και κυριαρχείται από ορισμένα σταθερά κανάλια σκέψης και απόψεων.

Η μεταβλητή ποιότητα περιλαμβάνει τα ζώδια των Διδύμων, Παρθένου, Τοξότη και Ιχθύων. Περιγράφει μια συνειδησιακή κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος ουσιαστικά λειτουργεί και με τις δύο καταστάσεις ,μεταξύ παρόρμησης και σταθερότητας, ενεργητικά και παθητικά, με αποτέλεσμα ουσιαστικά η λειτουργικότητα του να είναι μεταβλητή, ρευστή σαν κατάσταση. Τα μεταβλητά ζώδια συμβολίζουν το τέλος εποχής και την προσαρμογή στη νέα εποχή. Στα μεταβλητά ζώδια η ενέργεια ξεδιπλώνεται από την σταθερότητα , παίρνει άλλη μορφή διακινεί ιδέες, κινεί καταστάσεις και αναπτύσσεται, επικοινωνεί, διδάσκει και υπηρετεί, είναι μια κατάσταση παροχής. Η μεταβλητή ποιότητα διαχειρίζεται καλά τον αόρατο και πνευματικό κόσμο, αλλά έχει δυσκολίες στον υλικό και πρακτικό κόσμο και ο πλεονασμός της σε ένα ωροσκόπιο μπορεί να υποδεικνύει μια προσωπικότητα με αστάθεια.

Ο Δίδυμος είναι ο μαθητής, αυτός που θέλει να μάθει , να πληροφορηθεί, χωρίς να εμβαθύνει και σαν μεταβλητό του αέρα έχει μια ιδιαίτερη νοητική και φυσική κινητικότητα και περιέργεια.

Η Παρθένος είναι ο αφοσιωμένος μαθητής που κινείται για να εξελιχθεί πνευματικά. Η κινητικότητα του είναι επικεντρωμένη σε πιο πρακτικά θέματα που σχετίζονται περισσότερο με την διακίνηση πρακτικών πραγμάτων και δεδομένων παρά ιδεών.

Ο Τοξότης είναι ο πνευματικός αναζητητής, σαν φωτιά ασχολείται και αυτός με ιδέες και πληροφορία στην οποία εμβαθύνει και φιλοσοφεί και οδηγείται στην σοφία.

Ο Ιχθύς είναι ο μύστης, ο οραματιστής που συνδυάζει την κινητικότητα με την ευαισθησία και το συναίσθημα , την κατανόηση.

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!