Ολική Ηλιακή Έκλειψη & Νέα Σελήνη στον Τοξότη 14.12.20: Θολά μηνύματα φωτογραφίζουν κρυφά σχέδια!

2020-12-20

Ένα από τα πιο σημαντικά και δυνατά φαινόμενα στην Aστρολογία είναι η Ηλιακή Έκλειψη η οποία συμβαίνει πάντα με Νέα Σελήνη και αποτελεί δείκτη επιβεβλημένων αλλαγών. Η Νέα Σελήνη σηματοδοτεί πάντα μια ιδανική στιγμή για νέα αρχή η οποία σχετίζεται με τα αιτήματα του ζωδίου και η Ηλιακή έκλειψη σηματοδοτεί όλες τις δυνατότητες που μπορεί να συμβάλλουν για να βρεθούμε μπροστά σε νέους στόχους και νέες καταστάσεις που θα μας πάνε παρακάτω στη ζωή.

Η Ολική Ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 18:16, ώρα Αθήνας, στην 23 ° 08 ′ του Τοξότη κλείνει την αυλαία των εκλείψεων του 2020, μιας χρονιάς που σημάδεψε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το ζώδιο του Τοξότη συμβολίζει την αναζήτηση της γνώσης , την εξερεύνηση , την κατανόηση της πληροφορίας και τις ηθικές αξίες. Ο Τοξότης τονίζει πάντα την ανάγκη να πάψουμε να ασχολούμαστε με οτιδήποτε μας δυσκολεύει και μας στεναχωρεί και να ενθουσιαζόμαστε με νέες ιδέες που βοηθάνε  να προχωρούμε σε πιο ευχάριστα πράγματα. Η ανάγκη για ελευθερία κινήσεων στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ζωδιακής περιοχής του Τοξότη και δίνεται έμφαση σε ζητήματα που αφορούν την προσωπική εξέλιξη, την ανώτερη πνευματική διεύρυνση και την ανώτερη εκπαίδευση μας.

Οι εκλείψεις στον Τοξότη κυβερνώνται από το Δία και συνδέονται με την θρησκεία, τα οράματα, τη δικαιοσύνη , την αλήθεια αλλά και την προπαγάνδα. Ο Δίας αυτή την περίοδο σε δυσμενή θέση, βρίσκεται να διανύει τις τελευταίες μοίρες σε ζώδιο της πτώσης του τον Αιγόκερω. Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία φιλτράρεται μέσα από αυστηρά πλαίσια, συνεπώς δεν επιτρέπεται να λειτουργούμε και τόσο ανέμελα . Παρόλα αυτά αργά και σταθερά φαίνεται κάποιο φως στο τούνελ τις επόμενες μέρες που θα εισέλθει στον Υδροχόο.

Η Έκλειψη πραγματοποιείται στον 6° οίκο, ο οποίος συνδέεται με τον τομέα της υγείας, τις καθημερινές συνήθειες μας, τη ρουτίνα μας, το σωματοποιημένο άγχος, τις εργασιακές συνθήκες, τη δημόσια υγεία, τα μικρά ζωάκια που έχουμε στο σπίτι. Σε ζητήματα που αφορούν αυτούς τους τομείς διαδραματίζεται το σκηνικό της έκλειψης και ενεργοποιούνται καταστάσεις και γεγονότα σχετικά με όλα τα παραπάνω. Η Σελήνη κυβερνήτης του Ωροσκόπου μέσα από τον 6° οίκο βρίσκεται συναισθηματικά παγιδευμένη και υπερτονίζει την ευαλωτότητα σε ασθένειες.

Ο Ερμής βρίσκεται πολύ κοντά στην Έκλειψη και διαμορφώνει τα κύρια θέματα της. Όλα περιστρέφονται γύρω από την επικοινωνία, το εμπόριο, τις μετακινήσεις, τον τρόπο σκέψης μας, σπουδές, ταξίδια στο εξωτερικό. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας συζητήσεις που προκαλούν αστάθεια και ανησυχία και σχετίζονται με λανθασμένο τρόπο σκέψης και παρερμηνείες.

Η αρμονική γωνία με τον Άρη από τον Κριό, δίνει την δύναμη και την πρωτοβουλία για να κινητοποιηθούμε σε νέους στόχους, να ξεκινήσουμε με ενθουσιασμό νέες δραστηριότητες και κυνηγήσουμε τις επιθυμίες μας. Στο ξεκίνημα αυτό τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο αλλά απαιτεί σωστό σχεδιασμό και υπομονή για να το προοδεύσουμε. Ωστόσο η δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς σημαίνει πως τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας καθώς το τρίγωνο του Άρη με τον ατίθασο Τοξότη ευνοεί τη διασπορά όχι μόνο των πληροφοριών και των γνώσεων, αλλά και των ιώσεων...!! Η σύγχυση και η θολότητα δημιουργεί αυταπάτες, εξαπατήσεις, εξιδανικεύσεις και απογοητεύσεις ενώ η παραπληροφόρηση θα είναι αυξημένη. Απαιτείται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ειδήσεις που ακούμε και διαβάζουμε, καθώς θα υπάρχει μεγάλη διαστρέβλωση σε πληροφορίες που θα μας δημιουργήσει, σύγχυση, αναστάτωση και άγχος.

Επιπλέον η σύνοδος του Άρη με την Έριδα στον Κριό δηλώνει επιθετικότητα και αναστάτωση και καθιστά τους ιούς πιο επιθετικούς, συμπεριλαμβάνοντας μια πιθανή νέα έξαρση επιθετικότητας του Covid-19 ή την εμφάνιση κάποιων άλλων. Υπάρχει βέβαια και η θετική έκφανση αυτής της συνόδου που δίνει ελπίδα μέσα από το χώρο της ιατρικής με την εμφάνιση κάποιας θεραπείας.

Η Αφροδίτη ωστόσο πριν αποχαιρετήσει το ζώδιο του Σκορπιού σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Δία και τον Κρόνο από τον Αιγόκερω και δίνει κάποιες οικονομικές διευκολύνσεις μέσω τρίτων,  δηλαδή είτε από δωρεές, κληρονομιές, οργανισμούς που δίνουν μια ανάσα και σταθεροποιούν οικονομικές υποθέσεις. Σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να προσφέρει ασφάλεια συναισθηματική και δίνεται η ευκαιρία να έχουμε βελτίωση σε αισθηματικά θέματα.

Σ αυτή τη Νέα Σελήνη δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε , που είναι η αλήθεια και που το ψέμα. Όλα έχουν ένα χαρακτήρα απατηλό και μπερδεμένο. Ας επικεντρωθούμε εσωτερικά μέσα μας να αναζητήσουμε τις πνευματικές μας πηγές για να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο να χρησιμοποιήσουμε την εσωτερική μας δύναμη. Είναι μία προκλητική περίοδος που φωτογραφίζει προβλήματα που ήδη μας έχουν ρίξει σε ένα τούνελ και αναζητούμε τρόπους να απαλλαγούμε. Το ζητούμενο σε όλο αυτό είναι να χρησιμοποιήσουμε σωστά την δυναμική του Άρη και να καταφέρουμε να στηριχτούμε στην προσωπική μας δύναμη και να παλέψουμε για να βρούμε διεξόδους και λύσεις. Ο Άρης μέσα από αυτό το δυνατό τρίγωνο με τα φώτα της Έκλειψης μπορεί να βοηθήσει να κινηθούμε με αποφασιστικότητα και δυναμισμό αρκεί να μην εγκλωβιστούμε σε φανατισμό, ψευδαισθήσεις και λάθος συμπεράσματα.

Η Ηλιακή Έκλειψη επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού ( Διδύμους-Τοξότες-Παρθένους-Ιχθύες) και όσους έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες (Ήλιο-Σελήνη-Ερμή-Αφροδίτη-Αρη) από την 21° έως και 25° μοίρα στα ζώδια αυτά.


https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε