Οψεις Πλανητών

2019-09-25

Οι γωνίες που σχηματίζουν οι πλανήτες ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκονται στον αστρολογικό χάρτη ονομάζονται όψεις. Οι γωνιακές αυτές θέσεις και οι συσχετισμοί τους , ενισχύουν ή αποδυναμώνουν τα θετικά ή αρνητικά χαρακτηριστικά στοιχεία τους, επηρεάζοντας έτσι με τον ανάλογο τρόπο την ανάλυση του χαρακτήρα και των προβλέψεων.... 

Κύριες όψεις

Σύνοδος:  ( 0° ) ανοχή 0-9°  - -> Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες όψεις. Λειτουργεί όπως ο Κριός καθώς αντιστοιχεί στην 0° του Κριού , απελευθερώνει μεγάλου βαθμού ενέργεια , τονίζοντας τον παρορμητισμό, την πρωτοβουλία , τη δύναμη. Δίνει έμφαση, θετική ή αρνητική εξαρτάται από τους πλανήτες, σε τι δυναμική βρίσκονται από ζώδιο και σε οίκο. Δείχνει με ποιο τρόπο δυο διαφορετικές δυνάμεις που βρίσκονται μαζί θα συνεργαστούν για ένα νέο ξεκίνημα. 

Αντίθεση : (180°) ανοχή 0-8°  --> Η αντίθεση περιέχει το στοιχείο της αντιπαράθεσης, λειτουργεί με τον τρόπο Κριού-Ζυγού  και ενοποιεί αντίθετα ζώδια. Οι πλανήτες  βγάζοντας τη θετική πλευρά των ζωδίων που βρίσκονται μπορούν αν λειτουργήσουν συμπληρωματικά και με θετικά αποτελέσματα, διαφορετικά ο ένας θα προσπαθεί να επιβάλλεται στον άλλο , δημιουργώντας ανισορροπία κυρίως σε επίπεδο επικοινωνίας και διαπροσωπικών σχέσεων , με συνέπεια την έλλειψη σταθερότητας που εκδηλώνεται με επιθετική διάθεση. Προκαλεί μικρή δυνατότητα αυτοελέγχου, επιφέρει εσωτερικές συγκρούσεις και αναστατώσεις που διαταράσσουν την ψυχοσύνθεση του ατόμου με αποτέλεσμα κρίσεις άγχους και υπερένταση, φέρνει  συγκρούσεις με το άμεσο περιβάλλον και διλήμματα.

Τρίγωνο : (120°)  ανοχή  0-6°  -->Το τρίγωνο συμπίπτει με την φύση ζωδίων της φωτιάς Λέων -Τοξότη που εκφράζουν δημιουργικότητα και επέκταση. Είναι όψη που μας ενθαρρύνει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να δραστηριοποιηθούμε. Με το τρίγωνο επιτυγχάνουμε οφέλη χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες  και έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει τις έντονες πιέσεις που δημιουργούν οι άλλες αρνητικές όψεις. Θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στους πλανήτες και την δυναμική τους καθώς πλανήτες σε δύσκολες θέσεις που βρίσκονται σε όψη τριγώνου μπορούν με την ίδια ευκολία να λειτουργήσουν τις αρνητικές ενέργειες τους.  Γενικά όμως θεωρείται ευνοϊκή όψη που φέρνει εξέλιξη γρήγορη. Φέρνει επιτυχία, τύχη, ανάπτυξη.

Τετράγωνο:  (90°) ανοχή 0-6°  -->Το τετράγωνο σχηματίζεται από ζώδια διαφορετικού στοιχείου για αυτό και είναι δύσκολο να υπάρχει αρμονία.  Είναι μια όψη πρόκλησης, σηματοδοτεί μια σκληρή δοκιμασία την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε για να αποκτήσουμε την ωριμότητα που μας δίνει και να δικαιωθούμε.  Προκαλεί κρίσεις, εντάσεις, είναι μία όψη που δείχνει δυσκολίες, εμπόδια, προβλήματα που μόνο με αυτοκυριαρχία και λογική σκέψη αντιμετωπίζονται. Θεωρείται δύσκολη όψη που μας προκαλεί να δράσουμε κατά του πόνου και της δυστυχίας για τα οποία οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι.

Εξάγωνο (60°) ανοχή 0-4° -->Το εξάγωνο στοιχειοθετεί στοιχεία της ομάδας ζωδίων του αέρα, των Διδύμων -Υδροχόου και μας παροτρύνει προς τη μάθηση και την απόκτηση γνώσης, σηματοδοτεί ευκαιρίες , διευρύνει το πνεύμα, τον ψυχισμό, θεωρείται θετική και ευνοϊκή όψη.Βοηθά το άτομο να συνθέτει σκόρπιες εμπειρίες, πληροφορίες , να αντιλαμβάνεται και να εξισορροπεί με ευχέρεια πολύπλοκα θέματα και να τα μεταδίδει.


Δευτερεύουσες όψεις:

Ενάμισι-τετράγωνο (135°)  ανοχή 0-2° --> Το ενάμισι-τετράγωνο στοιχειοθετεί στοιχεία της ομάδας των σταθερών ζωδίων, Λέοντα-Σκορπιού και είναι μια πολύ πιεστική όψη, πολύπλοκη και δύσκολα διαχειρίσιμη. Προκαλεί έντονες εντάσεις και συναισθηματική αστάθεια, όπου συχνά το άτομο παρασύρεται από την κρίση του και συμπεριφέρεται χωρίς ψυχραιμία στον χειρισμό των υποθέσεων του δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Χιαστί  (150° ) ανοχή 0-3°  -->Το χιαστί σχηματίζεται σε τελείως διαφορετικά ζώδια που δεν έχουν καμία σχέση ούτε από στοιχείο ούτε από ποιότητα μεταξύ τους , Παρθένου-Σκορπιού και επενεργεί κάτω από πολύ μεγάλη πίεση. Δείχνει δυσκολίες προσαρμογής, κατάσταση έντασης που δεν γίνεται φανερή αλλά λειτουργεί από μέσα.

Ημιτετράγωνο  (45° )ανοχή 0-2° -->Το ημιτετράγωνο στοιχειοθετεί στοιχεία της ομάδας των σταθερών ζωδίων, Ταύρου -Υδροχόου και δηλώνει πείσμα, έλλειψη προσαρμοστικότητας , εγωισμό , μικρές εντάσεις, αναβολές ή καθυστερήσεις και χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του με αυτοέλεγχο.

Ημιεξάγωνο  (30°)  ανοχή 0-2°  -->Το ημιεξαγωνο στοιχειοθετεί στοιχεία Ταύρου και ιχθύ, εξαρτάται αν είναι ανώτερο ή κατώτερο, αν δηλαδή βρίσκεται σε προσεγγίζουσα ή αποχωρίζουσα όψη. Υπάρχει η τάση συγκέντρωσης αποθεμάτων ενέργειας , αν λειτουργεί με τα στοιχεία του Ταύρου δίνει μια τάση για την απόκτηση υλικών αγαθών, αν λειτουργεί με τα στοιχεία των ιχθύων συγκεντρώνει ακαθόριστη ενέργεια που χρησιμοποιεί για πνευματικά αποκτήματα και σε συλλογικό επίπεδο. Δείχνει την ανάγκη προσωπικής προσπάθειας για να καταφέρουμε πράγματα. Μικρές εντάσεις.https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε