Στο μήνα των Ιχθύων 19.2-20.3- το τέλος του Ζωδιακού Κύκλου.

2020-02-22

Κάθε χρόνο σε τούτη τη χρονική περίοδο μεσουρανεί το ζώδιο των Ιχθύων, το τελευταίο του ζωδιακού κύκλου δείχνοντας μας συμβολικά το τέλος μιας πορείας που αρχίζει από το ζώδιο του Κριού. Σε αυτό τον μήνα, ανεξάρτητα σε ποιο ζώδιο είναι γεννημένος ο καθένας αλλά ανάλογα τον οίκο και το ζώδιο που εξουσιάζεται από τους Ιχθύες στο χάρτη του, μπορεί να βρίσκεται στη φάση που κλείνει έναν κύκλο εμπειριών , καταστάσεων, δοκιμασιών και προετοιμάζεται για τον επόμενο κύκλο που θα ξεκινήσει στην εποχή του Κριού.

Το ζώδιο των Ιχθύων κυβερνάται από τον Ποσειδώνα και το Δία και αντιστοιχεί στο 12ο φυσικό οίκο του ωροσκοπίου που αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο μας, την πνευματική ζωή, τους κρυφούς εχθρούς, τη θεϊκή δύναμη. Ανήκει στο στοιχείο του νερού (συναίσθημα) και στην μεταβλητή ποιότητα(προσαρμοστικότητα), και εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών οι ιχθύες έχουν την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τις πιο ευαίσθητες αποχρώσεις των συναισθημάτων. Είναι ένα Ζώδιο μελαγχολικό, ευαίσθητο, συμπονετικό, με καλλιτεχνική κλίση και υπερδραστήρια φαντασία, με ανησυχίες που δεν πατούν στο γήινο κόσμο αλλά μοιάζουν να βρίσκονται σε ένα ονειρικό κόσμο , να ξεφεύγουν σε ένα πιο πνευματικό επίπεδο , μια άλλη διάσταση από τον πραγματικό κόσμο.

Οι Ιχθύες μας ωθούν να αντιληφθούμε την ολότητα και ότι εμείς και ο συνάνθρωπος είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Δημιουργείτε η τάση να νιώθουμε παγιδευμένοι στην αντίθεση πνεύματος - ύλης και μια δυσκολία να τα συνδέσουμε, η οποία προκαλεί προβλήματα. Στους Ιχθύς καλούμαστε να αντιληφθούμε πως μέσα από τη διάλυση του εγώ, θα αναπτυχθεί η προσωπική αυτογνωσία του εαυτού και θα μας επιτρέψει να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος δημιουργίας. Στους Ιχθύες σκιαγραφείται το τέλος μιας πορείας, ο θάνατος και η ζωή,  συναντιούνται το τέλος και η αρχή « Τα πάντα ρει και ουδέν μένει».

Στη διάρκεια του μήνα των Ιχθύων μπορεί να νιώθουμε κουρασμένοι και δημιουργείται εντονότερη επιθυμία να απαγκιστρωθούμε από υποχρεώσεις και να φύγουμε μακριά από όλα αναζητώντας την ηρεμία και τη γαλήνη. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ποια κατεύθυνση επιδιώκει να ακολουθήσει ο καθένας. Ο Οίκος που επηρεαζόμαστε από τους Ιχθύες, είναι ο τομέας που μας καλεί να έρθουμε σε καλύτερη επαφή με το βαθύτερο εαυτό μας ,ενώνοντας την προσωπική μας θέληση με την πνευματική δύναμη για να πραγματοποιήσουμε αποτελεσματικά την αποστολή μας στον γήινο κόσμο.

Σε αυτή την εποχή το βασικότερο θέμα είναι η συνειδητοποίηση της ρευστότητας σε καθετί γήινο και η ανάγκη να απαλλαγούμε από όλα αυτά που μας προκαλούν ανησυχία και ανασφάλεια σε υλικό επίπεδο.

Να αντιληφθούμε πως βρισκόμαστε ανάμεσα στη διαχωριστική γραμμή που κλείνουμε ένα κύκλο εμπειριών και προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο την άνοιξη και πρέπει να λειτουργήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με προσωπική προσπάθεια ο καθένας με τον δικό του διαφορετικό τρόπο.

Είναι ένα διάστημα που μπορούμε να λάβουμε περισσότερο υπόψη τη διαίσθηση μας, να ερευνήσουμε και να εμβαθύνουμε περισσότερο πνευματικά, να επιδιώξουμε εσωτερική αρμονία, να προσευχηθούμε, να διαλογιστούμε, να δεχτούμε την παγκόσμια αγάπη για τον άνθρωπο να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουν όρια στην αγάπη. Να αναζητήσουμε το βάλσαμο της ψυχής μας. Καλό διάστημα για εσωτερική ενδοσκόπηση και απολογισμό , καλλιτεχνικά θέματα , αλλά προσοχή στις εξαπατήσεις καθώς η γενικότερη ατμόσφαιρα και λόγω ανάδρομου Ερμή στους Ιχθύες είναι μπερδεμένη και θολή και σου λέει να μην εμπιστευτείς «οτιδήποτε» ακούσεις και να μην υπογράψεις χωρίς να ελέγξεις διπλά.


https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!