Τα μικρό σου αστεράκι και η διάθεση του για μάθηση στο σχολείο με οδηγό το ζώδιό του!

2020-10-21

Η επαφή των παιδιών με το σχολείο και τη μάθηση δεν αντιμετωπίζεται από όλα τα παιδιά με την ίδια συμπεριφορά και την ίδια ικανότητα προσαρμογής. Ορισμένα προσαρμόζονται πιο εύκολα και άλλα θέλουν το χρόνο τους. Κάποια βασικά χαρακτηριστικά μπορούν να γίνουν σημαντικός οδηγός για να μας βοηθήσει να γνωρίζουμε αν θα συναντήσει δυσκολίες το παιδί μας και κατά πόσο θα είναι επιμελής , κοινωνικό πειθαρχημένο ή ατίθασο. 

Τα υπέροχα πιο κοινωνικά και ελεύθερα παιδιά : Λέων - Ζυγός - Δίδυμοι

🎈Δίδυμοι♊💖

Ένα παιδί στο ζώδιο του Διδύμου είναι ένα χαρούμενο πανέξυπνο και αξιαγάπητο παιδί, προσαρμοστικό που χρειάζεται συνεχώς νέα ερεθίσματα για να μην βαριέται. Ήδη από την πρώτη μέρα στο σχολείο είναι χαρούμενο και η ένταξη και η κοινωνική του προσαρμογή είναι εντυπωσιακή. Η ανάγκη του για γνώση και πληροφορία είναι ποσοτική με αποτέλεσμα να κυνηγά την γνώση χωρίς να την αφομοιώνει και να την κατανοεί σε βάθος. Αυτό ίσως να έχει σαν αποτέλεσμα να φέρει μια μέτρια βαθμολογία τριμήνου παραμελώντας τα μαθήματα του για να μάθει κάτι άλλο ή επειδή ξεχνιέται στο παιχνίδι. Χρειάζεται την καθοδήγηση των γονιών για να μπορέσει να εμβαθύνει ποιοτικά στην ουσία και να κάνει την πληροφορία γνώση. Έχει μεγάλη ευφράδεια λόγου και καταφέρνει με πονηριά να ξεγλιστρήσει με δικαιολογίες όταν αισθανθεί ότι περιορίζεται. Γενικά όμως οι σχολικές του επιδόσεις είναι πολύ καλές και είναι πολύ καλό στις ξένες γλώσσες ή στο διάβασμα λογοτεχνικών κειμένων. Βρίσκει συναρπαστικό να κάνει θεατρικές παραστάσεις, να μιμείται , ενώ μπορεί να εκφραστεί ιδανικά μέσα από το χορό και τις τέχνες.

🎈Λέων♌💖

Το παιδί λιονταράκι θα το αναγνωρίσετε αμέσως καθώς είναι ένα παιδί χαρούμενο εξωστρεφές και λαμπερό που δεν περνά απαρατήρητο μέσα στην αυλή του σχολείου. Στην τάξη κυριαρχεί και δείχνει την ανάγκη του να είναι στο επίκεντρο και να κλέβει την παράσταση. Με αναπτυγμένα τα αντανακλαστικά του ιππότη θα το δούμε να υπερασπίζεται και να κάνει το Ζορό στις παρέες του για να υπερασπιστεί με θάρρος τους άλλους. Είναι πολύ περήφανο και η παραμικρή κριτική το απογοητεύει, ενώ η επιβράβευση με ζεστασιά και αγάπη θα το βοηθήσει να κάνει μόνο του την προσπάθεια να βελτιωθεί και να λειτουργήσει καλύτερα τόσο στα μαθήματα του όσο και στο προαύλιο του σχολείου. Αν πάρει τον αέρα του δασκάλου μπορεί να γίνει ένας μικρός τύραννος που θα τον προβληματίσει. Είναι αρκετά έξυπνο παιδί αλλά μαθαίνει μόνο όταν αυτό θέλει γιατί έχει την τάση να χαλαρώνει και να καλοπερνά με παιχνίδι. Δώστε του αρμοδιότητες και εργασίες που να αναλαμβάνει την ευθύνη για να δουλέψει και να δει πόσο καλά μπορεί να τα καταφέρει να γίνει ο πρώτος μαθητής. Θα ονειρεύεται να γίνει ζωγράφος ή καλλιτέχνης ή ηθοποιός και αυτός που θα τιμωρεί τους κακούς.

🎈Ζυγός♎💖

Το παιδί ζυγός προσαρμόζεται εύκολα στο σχολείο και επικοινωνεί με ιδιαίτερη ευκολία δημιουργώντας γρήγορα φιλίες. Σαν μαθητής είναι λίγο αναβλητικός και θα πρέπει να μάθει να οργανώνει το χρόνο του. Πρόκειται για ένα παιδί πανέξυπνο, ευγενικό ραφινάτο και βαθιά καλλιτεχνικό. Του αρέσει να βρίσκεται συνεχώς με φίλους και παρέες και έχει το χάρισμα της διπλωματίας από μικρό. Λόγω της αναποφασιστικότητας του μπορεί να αισθάνεται πως δεν είναι καλά διαβασμένο και να παρουσιάζεται κάπως διστακτικό μέσα στην τάξη. Ενθαρρύνετε το να πιστέψει στον εαυτό του και τονώστε την αυτοπεποίθηση του για να τολμά να παίρνει πρωτοβουλία για να βελτιώσει σταδιακά την αναποφασιστικότητα του. Τα ζυγάκια γενικά είναι αρκετά ήπια και διακριτικά παιδιά με ευχάριστη προσωπικότητα, φωτεινά που έχουν τη δυνατότητα να μαλακώσουν ακόμη και τις πιο σκληρές καρδιές με το χαμόγελό τους και να κερδίσουν το ενδιαφέρον. 

Τα υπέροχα πιο ζωηρά παιδιά : Κριός - Σκορπιός - Τοξότης

🎈Κριός♈💖

Η πρώτη του επαφή του μικρού Κριού με το σχολείο μπορεί να είναι δραματική, μπορεί να ξεσπάσει σε κλάματα και να φωνάζει με θεατρικό τρόπο για να σας συγκινήσει με τη θλίψη του. Ουσιαστικά όμως με το που θα αφήσετε το μικρό Κριαράκι σας και φύγετε αυτό θα στραφεί στιγμιαία για νέου φίλους και στο παιχνίδι. Ο μαθητής με τα χαρακτηριστικά του Κριού είναι ανήσυχος και περίεργος και ανυπόμονος να μάθει, σε βομβαρδίζει με πληθώρα ερωτήσεων χωρίς να ακούει όλες τις απαντήσεις. Είναι καλός σε όλα τα μαθήματα γιατί θέλει να ξέρει τα πάντα και διψά για μάθηση. Είναι ένας παθιασμένος μαθητής που καταβροχθίζει τις γνώσεις. Στο σχολείο λατρεύει τα μαλλιοτραβήγματα και τους καβγάδες με τα φιλαράκια για να κυριαρχήσει. Αργότερα στην εφηβεία γίνεται πιο επαναστάτης και μπορεί να εμφανίσει μια πτώση στην απόδοση των μαθημάτων του την οποία πρέπει να τη διαχειριστείτε με αρκετή υπομονή και διπλωματία θίγοντας το φιλότιμό του για να πάρει μπρός. Θα ονειρεύεται να γίνει αρχηγός σε οποιαδήποτε επάγγελμα έχει εξουσία, στρατιωτικός , αστυνομικός και πρωταθλητής στον αγωνιστικό χώρο.

🎈Σκορπιός♏💖

Η πρώτη του επαφή με το σχολείο δεν θα σας προβληματίσει τόσο πολύ. Η επιθυμία του να μάθει θα είναι πιο δυνατή από την τάση για αντίσταση. Ο μικρός Σκορπιός εμφανίζει από πολύ νωρίς αυτονομία, δυναμικό χαρακτήρα και η θέληση του αναγκάζουν τους γονείς να έρθουν από πολύ νωρίς αντιμέτωποι με την ανεξαρτησία του, ενώ δεν πρέπει να το καταπιέσετε σε θέματα εκπαίδευσης, αλλά να του καλλιεργείται την αίσθηση πως κάθε χρόνο θα γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητος. Το πρόβλημα ίσως με το παιδί Σκορπιό είναι πως μπορεί να αντιδρά και να μην θέλει να διαβάσει ότι δεν του αρέσει, ιδιαίτερα αργότερα κατά την εφηβεία του. Θα παρακολουθεί τους δασκάλους που συμπαθεί και θα γίνετε αρνητικός σε όσους για κάποιο λόγο αντιπαθεί. Στην εφηβεία έχεις την τάση για συνεχής αναζητήσεις και έρευνα , μυστικές εμπειρίες, πράγμα που θέλει προσοχή για να μην οδηγηθεί σε περίεργες παρέες. Θα ονειρεύεται να γίνει ψυχολόγος , χειρουργός, θα ερευνά με πείσμα και θα εστιάζει σε καθετί που μαθαίνει σε βάθος.

🎈Τοξότης♐💖

Ο μικρός Τοξότης θέλει να μάθει τα πάντα για τον κόσμο. Η μάθηση και η κατανόηση του κόσμου που βλέπει γύρω του είναι βασικές ανάγκες του. Είναι ένα έξυπνο, ευγενικό και ζωηρό παιδί στο σχολείο που ξεχειλίζει από ενεργητικότητα, με διαρκή διάθεση για παιχνίδι ενώ του αρέσουν πολύ οι φάρσες. Παρόλο που είναι έξυπνο μυαλουδάκι, μπορεί να έχει χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο και χρειάζεται κίνητρα για να μπορέσει να συγκεντρωθεί και να διαβάσει. Δεν θέλει πιέσεις και πρέπει να έχετε αρκετή υπομονή μαζί του με αγάπη και γλυκύτητα για να το κάνετε να καταλάβει πως θα ωφεληθεί αν μάθει το μάθημα του. Είναι ένας μικρός αναζητητής που θέλει ελευθερία κινήσεων και έκφρασης και δύσκολα περιορίζεται στην τυποποιημένη εκπαίδευση γιατί θα το ελκύουν πάντα νέες γνώσεις για να ανακαλύπτει και νέοι ορίζοντες. Θα ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, δημοσιογράφος ή να ακολουθήσει επάγγελμα που έχει σχέση με ταξίδια και εξερεύνηση
Τα υπέροχα πιο επιμελή και πειθαρχημένα παιδιά:

Ταύρος -Παρθένος - Αιγόκερως

🎈Ταύρος♉💖

Ο μικρός Ταύρος είναι ένας μαθητής σοβαρός που επεξεργάζεται με υπομονή τη γνώση , κάνει τα μαθήματα του χωρίς να αφήνει τίποτα στη μέση. Στο σχολείο μπορεί να κάθεται ήσυχος σε μια γωνία, ντροπαλός και αθόρυβος. Επιζητά την αποδοχή και την προσοχή της δασκάλας μέσα στην τάξη και μπορεί να γίνει ζωηρός και ανήσυχος στην τάξη αν αισθάνεται απόρριψη. Το παιδί αυτό έχει μεγάλη ανάγκη να αισθάνεται ασφάλεια σε ότι κάνει για να μπορέσει να φτάσει το στόχο του και να ανθίσει. Ονειρεύεται να λάμψει σε καλλιτεχνικά επαγγέλματα ιδιαίτερα τα κορίτσια έλκονται από επαγγέλματα αισθητικής και ζωγραφικής, τραγούδι και χορό . Τους αρέσει να σχεδιάζουν και μπορεί να ακολουθήσουν επαγγέλματα σχετικά με αρχιτεκτονική και σχεδιασμό.

🎈Παρθένος ♍💖

Το μικρό σας στο ζώδιο της Παρθένου δηλώνει έναν μαθητή που έχει ανάγκη να αναλύει μεθοδικά και να κατανοεί κάθε λεπτομέρεια, να καταλάβει τα πάντα γύρω του. Δυνατό του χαρακτηριστικό να λύνει προβλήματα να λύνει σπαζοκεφαλιές και να συναρπάζει με το πνευματικό του ενδιαφέρον. Είναι πολύ σοβαρό και μετρημένο χωρίς τον ενθουσιασμό που εκδηλώνουν άλλες ομάδες ζωδίων. Έχει την τάση να κλείνετε στο δωμάτιο του για να διαβάσει, ή να ασχοληθεί με το ζωάκι του που υπεραγαπά. Ευαίσθητο παιδί που θα πρέπει να του φερθείτε με ευγένεια και αγάπη χωρίς να το καταπιέζετε. Καθώς δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματα του ενθαρρύνετε το να ασχοληθεί με θεατρικό παιχνίδι για να μάθει να εκφράζεται μέσα από τις εναλλαγές των ρόλων. Ονειρεύεται να κάνει ένα επάγγελμα που να είναι χρήσιμο και να προσφέρει και μπορεί να λάμψει σε ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα.

🎈Αιγόκερως♑💖

Πρόκειται για ένα σοβαρό και υπεύθυνο μαθητή που δεν αφήνει εκκρεμότητες στα μαθήματα του και οργανώνει τα πάντα με σοβαρότητα χωρίς να αφήνεται στην παιδική του παρόρμηση για παιχνίδι. Βάζει την επιτυχία του πάνω απο όλα και δεν επιτρέπει στον εαυτό του μέτρια απόδοση στα μαθήματα. Είναι ένα φιλόδοξο παιδί που από μικρό ονειρεύεται να κυριαρχήσει τις παρέες του, τον κόσμο και να πετύχει σε ότι θελήσει με πείσμα και σιγουριά.Ενδιαφέρεται να συζητά μαζί σας από μικρό με σοβαρότητα τα θέματα του και με τους φίλους του ενεργεί σαν μικρομέγαλο. Ενδείκνυτε να το προωθήσετε σε ένα χόμπυ που θα μπορεί να χαλαρώνει απο την πίεση και την ένταση του σχολείου. Ονειρεύεται να γίνει κάποιος με ισχυρή επιρροή και καριέρα. 

Τα υπέροχα πιο ονειροπόλα παιδιά : Καρκίνος - Υδροχόος - Ιχθύες


🎈Καρκίνος♋💖

Ο μικρός Καρκίνος είναι ένα έντονα συναισθηματικό παιδάκι που είναι ιδιαίτερα προσκολλημένο ση μαμά του, έτσι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο σχολείο και ίσως ψάξει και σε αυτό το χώρο να ακολουθήσει κάποιον για να προσαρμοστεί. Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο προσαρμογής αλλά μετά γίνεται ένας πολύ επιμελής μαθητής που αγαπά το διάβασμα. Έχει έφεση σε μαθήματα που χρησιμοποιεί τη μνήμη όπως ιστορία, γλώσσα και φιλολογικά. Είναι λίγο ανασφαλή παιδί που χρειάζεται συνεχώς ενθάρρυνση και επιβεβαίωση. Θα χρειαστεί λίγο υπομονή όταν εκφράζει κυκλοθυμία και γκρίνια μέχρι να συγκεντρωθεί από τον κόσμο της φαντασίας του και να διαβάσει καθώς δεν θέλει ποτέ να βγει από την παιδικότητα και να αναλάβει τις ευθύνες του. Θα πρέπει να του θυμίζετε συνεχώς τα καθήκοντά του και να το βοηθήσετε να αυτονομηθεί. Θα ονειρεύεται να ασχοληθεί με επάγγελμα που έχει σχέση με παιδιά ή θα επιθυμεί να ασχοληθεί με ακίνητα της οικογένειας. 

🎈Υδροχόος♒💖

Ο μικρός σας Υδροχόος είναι ένα αξιαγάπητο και έξυπνο παιδί αλλά και μια ιδιαίτερη περίπτωση παιδιού, ανεξάρτητο, χαρούμενο, ετοιμόλογο, ελκυστικό και συχνά με συμπεριφορά γεμάτη αντιφάσεις. Το μυαλό του είναι δυναμικό και ερευνητικό και θέλει να κάνει τα πράγματα με το δικό του μοναδικό τρόπο. Η αντίληψη του είναι γρήγορη και αν βρίσκει ενδιαφέρον το μάθημα τότε μαθαίνει πολύ γρήγορα, διαφορετικά βαριέται , ή είναι αφηρημένο και αδιαφορεί εντελώς. Μην απογοητευτείτε αν σας φέρει χαμηλή βαθμολογία, είναι ένα παιδί που δεν το ενδιαφέρει να είναι ο πρώτος μαθητής αλλά θα χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα του και θα κάνει ίσως και τα πιο δύσκολα πράγματα, ή και τα πιο δύσκολα προβλήματα στα μαθηματικά. Είναι ο τύπος του μαθητή που κουράζεται εύκολα και διαβάζει την τελευταία στιγμή. Δεν του αρέσει η πειθαρχία και θα πρέπει με γλυκό τρόπο να διδάσκεται τα όρια και τους κανόνες. Οι γονείς δώστε του να διαβάζει πολλά βιβλία που μελετούν τον πλανήτη που μας περιβάλλει. Το μυαλό του έχει κλίση περισσότερο στη θετική κατεύθυνση και είναι γεμάτο έξυπνες καινοτόμες ιδέες, του λείπει όμως η οργάνωση που χρειάζεται για γίνουν πράξη. Ονειρεύεται να ασχοληθεί με ένα διαστημόπλοιο που θα μπορεί να τον πηγαίνει στα πιο περίεργα μέρη του κόσμου.

🎈Ιχθύες♓💖

Το μικρό ψαράκι είναι ένα αξιαγάπητο παιδί που περνά την ώρα του ονειροπολώντας και παράγοντας ιστορίες μέσα στις οποίες ζει την πραγματική του ευτυχία. Η πλούσια φαντασία του το βοηθάει για να ξεγλιστρά με ευκολία από τις δυσκολίες ακόμα και μέσα στην τάξη του σχολείου. Τα ψαράκια στο σχολείο συνήθως επειδή ονειροπολούν την ώρα του μαθήματος είναι ήσυχα και γίνονται τα αγαπητά παιδιά των δασκάλων. Στη μελέτη των μαθημάτων τους χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο από άλλα παιδιά γιατί αφαιρούνται συχνά και δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν, ενώ ο δάσκαλος θα πρέπει να καταβάλει ιδιαίτερη προσοχή για να καταφέρει να τα συγκινήσει διανοητικά. Έχουν ανάγκη από ένα αρμονικό σχολικό περιβάλλον χωρίς ανταγωνισμούς στις σχολικές επιδόσεις τους, καθώς ο φόβος της αποτυχίας λειτουργεί ανασταλτικά στην απόδοσή τους. Οι γονείς θα πρέπει να τους ενισχύσουν τη αυτοπεποίθηση τους και με αγάπη να τα βοηθήσουν να μην είναι τόσο εύθραυστα αν δεν αποδώσουν τα μέγιστα αποτελέσματα.

 Το παιδί αυτό έχει πλούσια φαντασία με ιδιαίτερα ταλέντα, είναι καλόβολο αλλά με ιδιαίτερο ψυχισμό που εύκολα μπερδεύεται και χάνει τον εαυτό του. Πρέπει να το βοηθήσουν οι γονείς να μάθει να έχει τάξη και οργάνωση στο χρόνο του για να καταφέρει να ανταπεξέλθει και στις σχολικές του υποχρεώσεις. Θα ονειρεύεται να πετύχει σαν συγγραφέας γράφοντας ιστορίες , ή σαν ηθοποιός και συχνά σαν ψυχολόγος.

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε