Τετράγωνο Αρη-Πλούτωνα 9.10.2020

2020-10-12

Το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα θα κορυφωθεί στις 9 Οκτωβρίου 2020 αλλά η επιρροή του έχει ξεκινήσει από 13 Αυγούστου, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τους συνάντηση και θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2020 κλείνοντας σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο καταστάσεις που εξελίσσονται σε αυτό το διάστημα με αρχή(Αύγουστος), μέση (Οκτώβριος) και τέλος(Δεκέμβριος).

Ο Άρης είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός και επιθετικός πλανήτης που αντιπροσωπεύει τη δράση, την ορμή, την ενέργεια μας ,το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και επιβίωσης αλλά και το σεξουαλικό ένστικτο.

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της μεταμόρφωσης, θεωρείται η ανώτερη οκτάβα του Άρη και αντιπροσωπεύει την δύναμη, την ισχυρή θέληση, το θάνατο και την αναγέννηση, τα υπόγεια και κρυφά πράγματα. Διέπεται από επιμονή και εμμονή να χειριστεί και να ελέγξει τα πάντα μέχρι και να τα γκρεμίσει από τα θεμέλια.

Όταν αυτοί οι δυο πλανήτες συναντιούνται ιδιαίτερα σε μια γωνία σύγκρουσης όπως το τετράγωνο , οι δύσκολες ενέργειες τους , θα φέρουν κορύφωση σε καταστάσεις και θα πυροδοτηθούν εμπόλεμες συνθήκες , το κλίμα γίνεται επαναστατικό, δημιουργούνται εξεγέρσεις με αυτοκαταστροφικό χαρακτήρα είτε στοχευμένα , είτε τυχαία. Ευνοούνται οι μυστικές ενέργειες ενώ ενδέχεται λεκτική ή σωματική βία καθώς τα απωθημένα και οι ανασφάλειες σιγοβράζουν ήδη από καιρό στο παρασκήνιο και αυξάνονται τα επιθετικά ξεσπάσματα και οι βίαιες αντιδράσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο, η επιρροή αυτή μπορεί να ενισχύσει εντάσεις, παιχνίδια ανταγωνισμού, εξουσίας και να αυξήσει επικίνδυνα την επιθυμία να κάνουμε παρορμητικές αλλαγές στη ζωή μας. Κάτω από μια τέτοια επιρροή, αισθανόμαστε ανασφάλεια και φόβους ιδιαίτερα σε σχέση με άτομα που αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν περισσότερη δύναμη ή μας ασκούν κάποιο έλεγχο. Ενδέχεται να αισθανόμαστε μια αυξημένη επιθυμία για ανεξαρτησία και την ανάγκη να κάνουμε τα πράγματα με έντονο τρόπο.

Σε συλλογικό επίπεδο, το τετράγωνο του Άρη - Πλούτωνα μπορεί να προκαλέσει βαθμιαία αύξηση της έντασης σε ήδη έκρυθμες καταστάσεις και μπορεί να μεγεθύνει μια αίσθηση γενικότερης ανησυχίας και επιθετικότητας , η οποία μπορεί να καταλήξει σε εχθρότητα.

Ο καλύτερος τρόπος για τη διαχείριση αυτής της έντασης είναι η αξιοποίηση όλης αυτής της συσσωρευμένης ενέργειας δημιουργικά για να λειτουργήσει όχι μόνο αρνητικά αλλά και θετικά.

Σε μια τέτοια επιρροή η επιθυμία να πραγματοποιηθούν τα σχέδια μας και να βγούμε νικητές, είναι πάρα πολύ έντονη αλλά προκύπτουν πολλές δυσκολίες οι οποίες μπορεί να μας αναγκάσουν να διαφοροποιήσουμε την αρχική μας συμπεριφορά. Σε αυτό το σημείο είναι που πρέπει να καταφέρουμε να εξισορροπήσουμε την εσωτερική μας δύναμη και να τη χρησιμοποιήσουμε θετικά για να πάρουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να βλάψουμε τους άλλους.

Αποφεύγουμε συμπεριφορές απότομες καθώς και συναισθήματα ζήλειας και εκδίκησης , συναισθήματα που πολλές φορές τυφλώνουν και οδηγούν στην αυτοκαταστροφή.

Ο πανικός και η βιασύνη θέλουν προσοχή καθώς δεν βοηθούν να αξιοποιηθεί η εσωτερική δύναμη και η σωματική ενέργεια σε χρήσιμες δραστηριότητες.

Κάτω από αυτή την ενέργεια καλό είναι να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε, παρά στα πράγματα που δεν μπορούμε.

Να δούμε την πρόκληση αυτή σαν μια ευκαιρία να κοιτάξουμε πού εστιάζουμε τη δύναμή μας ,που νιώθουμε δυνατοί και που αδύναμοι , τι φόβους και τι ανασφάλειες πρέπει να ξεπεράσουμε σε προσωπικό επίπεδο. Ο Άρης - Πλούτωνας λειτουργούν ως καθρέπτες και προβάλλουμε τις ανασφάλειες και τους φόβους σε άλλους ενώ είναι δικές μας καταστάσεις που πρέπει να διαχειριστούμε.

Να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη και το θάρρος του Άρη για να ωφεληθούμε από αυτή την επιρροή και να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους φόβους και να κινηθούμε πάνω σε αλλαγές ή μεταμορφώσεις και μετασχηματισμούς που φέρνει ο Πλούτωνας είτε είναι επιθυμητές, είτε ανεπιθύμητες.

Η επιβράδυνση της ενέργειας του Άρη μας καλεί τώρα να δούμε και να αισθανθούμε καλύτερα κάποια θέματα που δεν είχαμε το χρόνο να δούμε, να κάνουμε την ενδοσκόπηση μας και να αντιμετωπίσουμε  τα πράγματα διαφορετικά, να απελευθερωθούμε από παλιά απωθημένα , διαφορετικά θα εκραγούμε με επικίνδυνες συνέπειες που δύσκολα θα διαχειριστούμε.

Η όψη τετραγώνου θα επηρεάσει περισσότερο τους εκπροσώπους του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) που έχουν γεννηθεί στις αρχές του 2ου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στην 22η μοίρα που πραγματοποιείται η όψη. 

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε