Το Παιδί στο Ζώδιο των Ιχθύων

2021-03-11
  • 💠Γενέθλια: 21 Φλεβάρη - 20 Μάρτη
  • 💠Στοιχείο: Νερό
  • 💠Ποιότητα: Μεταβλητή
  • 🔱Κυβερνήτης Πλανήτης: Ποσειδώνας
  • 🎨Χρώματα: Ασημί, Μώβ, κίτρινο, Βιολετί,λευκό, γαλαζοπράσινο

Ο μικρός Ιχθύς είναι ένα παιδί που εκ φύσεως διαθέτει πλούσια φαντασία μέσα από την οποία δημιουργεί έναν δικό του κόσμο, όπου υπάρχουν παραμύθια με ξωτικά και νεράιδες και φυσικά ο Αγιος Βασίλης. Το παιδί Ιχθύς διακρίνεται για τους ευγενικούς του τρόπους, είναι ντροπαλό, δειλό, έξυπνο και ανήσυχο. Χαρακτηριστική είναι η υπομονή του αλλά και τα ευαίσθητα συναισθήματα του, τα οποία συχνά κρύβει. Συχνά λέει ψεματάκια για να κρύψει τις αταξίες του, γιατί φοβάται και αντιπαθεί τις τιμωρίες, την άσχημη συμπεριφορά και στεναχωριέται πολύ όταν το προσβάλλουν. Μπορεί να αποδώσει καλύτερα σε ένα περιβάλλον που ενισχύει τη φαντασία του και του επιβάλλει την πειθαρχία με το μαλακό και διακριτικά.  Έχει ανάγκη την αγάπη, την κατανόηση και το διάλογο για να νιώθει ασφαλής και να μπορεί να εκφράσει σωστά τον εαυτό του. Είναι ένα παιδί καλόβολο που προσαρμόζεται εύκολα στο περιβάλλον και τις συνθήκες ενω ταυτόχρονα και το ίδιο είναι ιδιαίτερα μεταβλητό σαν χαρακτήρας. Είναι ένα παιδί με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο που λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα παρά με τη λογική με αποτέλεσμα να πληγώνεται εύκολα και να απογοητεύεται. Το παιδί αυτό συχνά νιώθει ανασφάλεια για τις ικανότητές του και χρειάζεται διαρκώς την παρότρυνσή και την καθοδήγηση σας για να νιώσει σιγουριά και ασφάλεια. Να θυμάστε να του διδάξετε να μάθει να επιμένει, να είναι πιο αποφασιστικό και να ολοκληρώνει ότι ξεκινά. Ενα ιδιαίτερο γνώρισμα της προσωπικότητας του είναι η αναπτυγμένη διαίσθηση και ο τρόπος που λειτουργεί, σα να δημιουργεί ένα μικρό κόσμο γύρω του, γεγονός που πολλές φορές μπορεί να σας προβληματίσει στο πως να το διαχειριστείτε. Αν είστε ένας γονέας που προσπαθεί να βάλει σε ένα πρόγραμμα αυτό το παιδί να ξέρετε πως θα σας δυσκολέψει καθώς θέλει να έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα ακόμα και στα καθημερινά βασικά θέματα. Ο ονειρικός κόσμος το γοητεύει και επιμένει να παίζει- όταν κάτι εξάπτει φαντασία του-,ακόμα και αν εσεις επιμένεται οτι είναι η ώρα φαγητού. Αυτό θα φάει την ώρα που θέλει και θα κοιμηθεί όταν αυτό θα νιώσει κουρασμένο. Με βάση αυτό μάλλον θα πρέπει οι γονείς να προσαρμοστούν στο δικό του πρόγραμμα!

Στο σχολείο αν δεχτεί πίεση και αυστηρότητα δυσκολεύεται να λειτουργήσει καλά. Παράλληλα η ισχυρή του αντίληψη και παρατηρητικότητα το βοηθούν να μαθαίνει εύκολα και γρήγορα!

Να θυμάστε ότι ο μικρός Ιχθύς έχει ανάγκη τον έπαινο και την επιβράβευση για να νιώσει δύναμη και σιγουριά για τις ικανότητες του, για αυτό να θυμάστε να του δίνετε την απαραίτητη προσοχή και δηλώνετε το θαυμασμό σας. Θα χρειαστεί από νωρίς να του μετριάσετε την ευαισθησία του,η οποία πολλές φορές φτάνει στα όρια της υπερβολής. Είναι καλύτερα να το αφήσετε μόνο του όταν θέλει να απομονωθεί στο δωμάτιο του, μέχρι να αποφασίσει αυτό να επανέλθει. Θα πρέπει να ενθαρρύνεται την ευαίσθητη, καλλιτεχνική του φύση, να εκφραστεί μέσω της ζωγραφικής, ποιημάτων ή άλλων μορφών τέχνης. Λατρεύει τη φύση και τις εκδρομές ιδιαίτερα στη θάλασσα! Μην μπλοκάρεται τη φαντασία του γιατί τη χρειάζεται, αλλά προσπαθήσετε με γλυκό τρόπο να το κατεβάζεται απαλά στη γη, για να μάθει να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα της ζωής. Με τη φαντασία του σίγουρα θα σας εμπνέει για την ίδια τη ζωή και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αφιερώσετε πολλές ώρες διαβάζοντας παραμύθια και κάνοντας συζητήσεις για φανταστικά πλάσματα!

Ο Πλανήτης Ποσειδώνας κυβερνά το ζώδιο των Ιχθύων και αντιπροσωπεύει το ταλέντο να εξελιχθούμε από τον υλικό κόσμο στον πνευματικό. Οι ιδιότητες του είναι συνυφασμένες με το ευμετάβλητο ζώδιο των Ιχθύων δίνοντας τους την ευκολία να μπορούν να προσαρμόζονται στις εξωτερικές περιστάσεις. Η έξαρση του βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα, βρίσκεται σε εξορία στην Παρθένο και σε πτώση στον Υδροχόο.Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τη θυσία, το όνειρο, τις ψευδαισθήσεις, τις χαώδεις καταστάσεις ζωής, την ουτοπία, την σύγχυση,την πνευματική ανάπτυξη, το ρομαντισμό. Προσδίδει στους εκπροσώπους του ενδιαφέρον για τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων, εκφράζει τη συμπόνοια, την κατανόηση και την ακραία ευαισθησία.Είναι ο κατεξοχήν πλανήτης που σχετίζεται με τα ταλέντα και δηλώνει την έμπνευση, τη φαντασία, την ανώτερη σε ποιότητα τέχνη, τον κινηματογράφο, τη μουσική, γενικότερα τις τέχνες και προσδίδει δημιουργικότητα, υψηλούς πνευματικούς στόχους και λεπτή ευαισθησία. Ο Ποσειδώνας στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει τα πόδια, τα υγρά του σώματος, την επίφυση, τα λεμφικά αγγεία.

  • Επαγγελματική κλίση όταν μεγαλώσει: Επαγγέλματα που έχουν σχέση με την τέχνη, μουσικός,ποιητής, φωτογράφος, εναλλακτικός θεραπευτής, φαρμακοποιός, ψυχολόγος, ψυχίατρος, ναυτικός, χορευτής, ηθοποιός, Νοσηλευτής.
  • Υγεία: Παρουσιάζουν ευαισθησία στο ανοσοποιητικό σύστημα, στα έντερα, επιπεφυκίτιδα, χαμηλό σίδηρο, έχουν ευαίσθητο σημείο τα πέλματα, ευαισθησία σε πλατυποδία. Οι συναισθηματικές καταστάσεις επιδρούν αρνητικά στην υγεία των Ιχθύων και μπορεί να δημιουργήσουν ψυχοσωματικές ανισορροπίες.

🧜‍♂️ Γεννήθηκε: 20-29 Φεβρουαρίου

➰Μοίρες 1ο δεκαήμερο από 00° -09° 59

➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Ποσειδώνας (Δίας)

Ο μικρός Ιχθύς του πρώτου δεκαημέρου δέχεται την διπλή επιρροή του ονειροπόλου Ποσειδώνα και εκπέμπει μεγάλη γοητεία και ιδιαίτερα ταλέντα. Ως γνήσιο παιδί του Ποσειδώνα είναι εξαιρετικά διαισθητικό και ονειροπόλο και μπορείτε να το αναγνωρίσετε από το βαθύ και ταξιδιάρικο βλέμμα του! Η δημιουργικότητα και η φαντασία του μπορούν να βρουν θετική διέξοδο σε κάθε μορφή τέχνης, γεγονός που μπορεί να το αναδείξει σε επιτυχημένο καλλιτέχνη. Το παιδί αυτό είναι ιδιαίτερα υπερευαίσθητο, τρυφερό και συμπονετικό αλλά θα χρειαστεί τη βοήθεια και την καθοδήγηση των γονιών του για να αξιοποιήσει πλήρως και σωστά το δυναμικό του. Έχει ανάγκη ένα αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον και οι γονείς με τρυφερότητα, σταθερότητα και πειθαρχία να το θωρακίσουν απέναντι στις δυσκολίες της ζωής. 

Το παιδί Ιχθύς αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο την πραγματικότητα. Μέσα στον φανταστικό του κόσμο διαμορφώνει μια ρευστή και άπιαστη ουσία της προσωπικότητας του με αποτέλεσμα πολλές φορές μεγαλώνοντας να αναζητά τρόπους να εδραιώσει την πραγματική ταυτότητα του. Αυτό αποτελεί ένα αδύναμο σημείο του που θέλει προσοχή γιατί μπορεί να αναπτύξει επαφές με άτομα που μπορεί να το επηρεάσουν αρνητικά και να το παρασύρουν σε άσχημα μονοπάτια. Οι γονείς με τα σωστά κίνητρα μπορούν να βοηθήσουν αυτό το παιδί να συνδεθεί ομαλά με την πραγματικότητα και να μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε αυτή.. 

🧜‍♂️ Γεννήθηκε: 1-9 Μαρτίου

➰Μοίρες 2ο δεκαήμερο από 10° -19° 59

➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Ποσειδώνας -Σελήνη


Ο μικρός Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου δέχεται την επιρροή της ευμετάβλητης και συναισθηματικής Σελήνης. Είναι ένα παιδί με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και πολλά σκαμπανεβάσματα στην διάθεση του. Έχει πολλές ευαισθησίες και έχει την τάση να προσκολλάται συναισθηματικά στους ανθρώπους που αγαπάει και να αποκτά συναισθηματικές εξαρτήσεις. Ιδιαίτερα με τη μητέρα του διατηρεί μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο και έχει μεγάλη ανάγκη τη σιγουριά και τη συναισθηματική θρέψη για να καταφέρει να χτίσει την μετέπειτα αυτοπεποίθηση και αυτάρκειά του. Η συμπονετική φύση του Ποσειδώνα και η διαισθητική δύναμη της Σελήνης αυξάνουν την ικανότητά του να «αφουγκράζεται» τα συναισθήματα των άλλων και το καθιστά ιδιαίτερα «δεκτικό» στις διαθέσεις των άλλων και ιδιαίτερα η ψυχολογική διάθεση και το άγχος της μητέρας επιδρά στο αίσθημα της ασφάλειας του. Η διάθεσή του να ικανοποιήσει τους γύρω του, αλλά και η τάση να αποφεύγει τη σκληρότητα της πραγματικότητας, θολώνει την οπτική του και μπορεί να το οδηγηθεί στη διαστρέβλωσης της αλήθειας. Δυσκολεύεται να ξεπεράσει καταστάσεις που το πλήγωσαν και συνήθως το οδηγούν σε συναισθηματική σύγχυση ενώ δραματοποιεί τα συναισθήματα του. 

Είναι σημαντικό οι γονείς να το βοηθήσουν να μάθει να αναγνωρίζει τα προσωπικά του όρια και να αναπτύξει ένα ρεαλιστικό τρόπο διαχείρισης των καταστάσεων και της αντιμετώπισης των σχέσεών του. Η στήριξη των γονιών του είναι πολύ σημαντική στο να διαμορφώσει την προσωπικότητα του, να αποκτήσει αυτονομία για να μπορέσει να σταθεί εκτός οικογένειας και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της ζωής. Η ανάγκη του για φροντίδα και στοργή είναι μεγάλη καθώς επίσης και η ανάγκη να φροντίσει το ίδιο. Αυτό ενδέχεται να σας αναγκάσει να του έχετε κάποιο μικρό ζωάκι για να δείξει τη φροντίδα του. Είναι ιδιαίτερα δημιουργικό παιδί που ξεχωρίζει για τις δημιουργικές του τις ιδέες, την έμπνευση και τη φαντασία του. Οι γονείς μπορούν να το βοηθήσουν να καλλιεργήσει και να αναπτύξει σωστά τα πνευματικά του χαρίσματα και να λάμψει.  

🧜‍♂️ Γεννήθηκε: 10-20 Μαρτίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Ποσειδώνας -Πλούτωνας
➰Μοίρες 3ο δεκαήμερο από 00° -29° 59


Ο μικρός Ιχθύς του 3ου δεκαημέρου δέχεται την επιρροή του αινιγματικού και μυστικοπαθή Πλούτωνα. Ο συνδυασμός του Ποδειδώνα -Πλούτωνα δίνει ένα χαρακτήρα πιο δυνατό απο τα υπόλοιπα δεκαήμερα. Ο Πλούτωνας ενισχύει το χαρακτήρα του με μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης και αντοχής παράλληλα όμως ενισχύει την κρυφή και δυσνόητη φύση του. Διαθέτει έντονο ιδεαλισμό,την έμπνευση, την δημιουργικότητα και την φαντασία που προσδίδει ο Ποσειδώνας. Παράλληλα διαθέτει την επιμονή, πείσμα, δύναμη, αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα του Πλούτωνα στοιχεία,που το βοηθούν να έχει πιο δυναμικό χαρακτήρα από τα άλλα ψαράκια. Το παιδί αυτό έχει ένα ιδιαίτερα βαθύ και διαπεραστικό βλέμμα και αναζητά επίμονα το δικό σας υποστηρικτικό βλέμμα για να νιώθει οτι εισπράττει την προσοχή σας. Τα συναισθήματα του εκφράζονται πολύ πιο έντονα και παίρνει πολύ πιο σοβαρά τις προσβολές και τις τιμωρίες. Η αντίδρασή του συχνά απο ονειρική και αλλοπαρμένη και μπορεί να σας κατακεραυνώσει με τον αιχμηρό του λόγο. Το παιδί αυτό λειτουργεί απο πολύ μικρό με το ένστικτό και το συναίσθημα του περισσότερο, παρά με τη λογική. Βιώνει τα συναισθήματά του έντονα αλλά δεν τα μοιράζεται με ευκολία και συχνά απομονώνεται όταν θέλει να αποφορτιστεί συναισθηματικά. Είναι σημαντικό να το μάθετε να βρεί τρόπους να εκφράζει τα έντονα συναισθήματα του και τις συναισθηματικές του ανάγκες και να μην περιμένει να τα μαντέψετε μέσα απο την μπερδεμένη συμπεριφορά του. Είναι ιδιαίτερα ρομαντικό και βαθιά αισθαντικό παιδί με μεγάλη ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, χάδι γλυκόλογα, παιχνιδιάρικη διάθεση και έχει έντονη ανάγκη να το τραβήξετε στην αγκαλιά σας και να το βοηθήσετε να γκρεμίσει το δίκτυ της απομόνωσης που χτίζει συνειδητά ή ασυναίσθητα. Δώστε σε αυτό το παιδί τα εφόδια και τα μέσα να δημιουργήσει καλλιτεχνικά, δώστε του τα πνευματικά και διανοητικά ερεθίσματα και εκείνο θα βρει τον δικό του δρόμο για να διαμορφώσει ένα πολύ δυνατό και ξεχωριστό χαρακτήρα.

Η φαντασία όπως σε όλα τα ψαράκια είναι το δυνατό του σημείο αλλά ταυτόχρονα στο 3ο δεκαήμερο η επιρροή του Πλούτωνα μπορεί να δημιουργήσει κάποιο προβληματισμό. Η έντονη φαντασία του μπορεί να παράγει το φόβο ευκολότερα και έτσι το παιδί να βλέπει τρομακτικά όνειρα ή να φοβάται σκιές και φαντασματα. Όσο μεγαλώνει θα θέλει να είναι πιο ανεξάρτητο και θα αποζητά να έχει τον έλεγχο της ζωής του και να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις. Δώστε του κίνητρα και ερεθίσματα για να αναπτυχθεί και να εξοπλίσει τον εαυτό του με θάρρος και την πίστη στις δυνάμεις του ώστε να αναπτύξει το πλήρες δυναμικό του και να φτάσει στα όνειρά του! 

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε