Το Παιδί στο Ζώδιο του Κριού

2021-04-15
  • 💠Γενέθλια: 21 Μαρτίου - 20 Απριλίου
  • 💠Στοιχείο: Φωτιά
  • 💠Ποιότητα: Παρορμητικό Ζώδιο
  • 🧨Κυβερνήτης Πλανήτης: Άρης
  • 🎨Χρώματα: Κόκκινο, λευκό

Το παιδί Κριός είναι εξωστρεφές, ζωηρό και ατίθασο ,αποτελεί πρότυπο αυθορμητισμού και ενθουσιασμού. Του αρέσει να είναι ο αρχηγός στις παρέες του, στο σχολείο του και στο παιχνίδι, διαθέτει τρομερή ενεργητικότητα, και είναι χαρακτηριστική η επιθυμία του να ηγείται και να ξεχωρίζει. Είναι ένα παιδί γεμάτο αυτοπεποίθηση και ενεργητικότητα που από μωρό, καταφέρνει να αποσπά την προσοχή και να πετυχαίνει αυτό που θέλει κυρίως με το δυνατό του κλάμα, την γκρίνια και την υπερκινητικότητα. Η σωματική του ανάπτυξη είναι γρήγορη και η ανυπόμονη φύση του το βοηθάει να περπατάει και να μιλάει νωρίτερα από άλλα μωρά. Η εξυπνάδα του είναι χαρακτηριστική και εμφανής η σπίθα στη ματιά του. Είναι ανυπόμονο και δύσκολα ακούει, λίγο ξεροκέφαλο, βαριέται εύκολα. Είναι γενναιόδωρο παιδί και συνήθως μοιράζεται τα παιχνίδια του. Επειδή είναι πολύ ζωηρό παιδί είναι επιρρεπής στα ατυχήματα και αυτό θέλει προσοχή γιατί στα πεσίματα χτυπά στο κεφάλι και το πρόσωπο. Λόγω συσσωρευμένης ενέργειας νιώθει νευρικότητα και δυσκολεύεται να χαλαρώσει την ώρα του ύπνου. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή έως να αποφορτιστεί για να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Οι γονείς πρέπει να βοηθήσουν το παιδί που έχει γεννηθεί στο ζώδιο του Κριού, να καλλιεργήσει την υπομονή , να επικεντρωθούν στη δημιουργικότητα και την αυτονομία του, χωρίς να γίνονται πολύ υπερπροστατευτικοί. Βοηθήστε το παιδί αυτό να μάθει να χειρίζεται επικίνδυνες καταστάσεις, ώστε να αποφεύγει τα ατυχήματα. Χρειάζεται ευγενική καθοδήγηση , αρκετά κίνητρα και όχι διαταγές για να πετύχει τους στόχους του.

Ο Πλανήτης Άρης κυβερνά το ζώδιο του Κριού και αντιπροσωπεύει το ένστικτο της επιβίωσης και της ασφάλειας την πρωτοβουλία, τη δράση, την επιθετικότητα, τις αθλητικές δραστηριότητες. Οι ιδιότητες του είναι συνυφασμένες με το ζώδιο του Κριού δίνοντας του την ευκολία να μπορεί να διεκδικήσει , να πολεμήσει, να αναλαμβάνει δράση για οποιοδήποτε θέμα, να πρωτοπορεί και να προκαλεί τον άλλο με τη συμπεριφορά και τον αυθορμητισμό του. Συγκυβερνήτης του Σκορπιού, έχει έξαρση στο ζώδιο του Αιγόκερω, βρίσκεται σε εξορία στον Καρκίνο και σε πτώση στον Ζυγό. Ο Άρης σχετίζεται με τη ενέργεια, την τόλμη, την παρόρμηση, τον ενθουσιασμό, την αίσθηση της περιπέτειας, καθώς και τη δύναμη του σκοπού. Προσδίδει στους εκπροσώπους το κουράγιο, την ψυχική δύναμη, τη ζωντάνια και την αποφασιστικότητα για να πετύχουν και να προχωρούν στη ζωή τους χωρίς φόβο, γεμάτοι θέληση, αποφασιστικότητα και σθένος. Ωστόσο η ιδιότητα του 'Αρη να επιδίδεται θαρραλέα χωρίς φόβο σε κάθε μάχη και να ενεργεί χωρίς να βλέπει τους κινδύνους, φέρνει τους εκπροσώπους του αντιμέτωπους με ξαφνικές επιπτώσεις των ενεργειών τους. Είναι ο κατεξοχήν πλανήτης που σχετίζεται με την ευθύτητα και την δυναμική να έρχεται κατ' ευθείαν στο θέμα, αντί να το προσεγγίζει πλαγίως.

Ο Άρης στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει γενικά τους μύες, τις αρτηρίες, την αιμοσφαιρίνη, τις φλεγμονές και τις διαπυήσεις, την κυκλοφορία του αίματος, την αδρεναλίνη.

  • Επαγγελματική κλίση όταν μεγαλώσει: Οι περισσότεροι Κριοί προτιμούν επαγγέλματα όπως οδοντίατρος, οφθαλμίατρος, πυροσβέστης, αθλητής, κομμωτής, στρατιωτικός,αστυνομικός, χειρουργός, κασκαντέρ, προπονητής, προγραμματιστής ηλεκτρονικού υπολογιστή, δικηγόρος, πωλητής, χασάπης, ψυχαγωγός, διερμηνέας, κτηματίας, .
  • Υγεία: Παρουσιάζουν ευαισθησία στα μάτια και τα αυτιά. Επιρρεπής στα ατυχήματα εξαιτίας έντονων φυσικών δραστηριοτήτων είναι συχνά και συνοδεύονται από πονοκεφάλους. Ο πυρετός είναι τυπικό χαρακτηριστικό, όπως και για όλα τα ζώδια της φωτιάς. Επίσης μπορεί να υποφέρουν από πόνο στη σιαγόνα και για αυτό ενδείκνυται να επισκέπτονται συχνά τον οδοντίατρο τους. Ο μεταβολισμός τους είναι αρκετά υψηλός και επιπλέον λόγω υπερ-δραστηριότητας θέλει κόπο για να παχύνει.

Κριός 1ου δεκαημέρου 

🤰 Γεννήθηκε: 21-31 Μαρτίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Άρης
➰Μοίρες 1ο δεκαήμερο από 00° -09° 59

Ο μικρός Κριός του πρώτου δεκαημέρου δέχεται την διπλή επιρροή του τολμηρού Άρη! Είναι το καθαρόαιμο παρορμητικό Κριάρι με υπερβολική δόση δράσης και βιασύνης. Με τονισμένα τα στοιχεία του Άρη αυτό το παιδί έχει το θάρρος και την τόλμη και κινείται γρήγορα, τολμηρά, αποφασιστικά και άκρως δυναμικά για να κατακτήσει την πρωτιά και να ξεχωρίσει. Δεν το τρομάζουν τα εμπόδια και θα δράσει με την παρόρμηση της στιγμής με αποτέλεσμα το ρίσκο να βρίσκεται στη φύση του. Είναι ακούραστο και θέλει να γίνονται τα πάντα σε γρήγορους ρυθμούς ενώ βαριέται πολύ εύκολα. Έχει αρχηγικές τάσεις και δεν αντέχει τον περιορισμό της ελευθερίας του και την ήττα. Η χαρακτηριστική έλλειψη υπομονής του το οδηγεί συχνά σε αντιπαραθέσεις και ξαφνικά ξεσπάσματα θυμού στις παρέες του. Η επαναστατική του διάθεση απέναντι σε περιορισμούς θα δημιουργεί συνεχώς κόντρες για να υπερισχύσει το εγώ του, ενώ βλέπει τον κόσμο σαν ένα πεδίο μάχης για να επικρατήσει η νίκη του. Είναι υπερήφανο παιδί και δεν δέχεται εύκολα τις συμβουλές και τις υποδείξεις των άλλων, αλλά θα διαλέξει να δράσει πάνω στην παρόρμηση της στιγμής, τόσο στον λόγο του όσο και στις πράξεις! Η διαχείριση του θυμού και τα ξεσπάσματα του είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει να το διδάξετε πως να το χειρίζεται μέσα από τη "διαπραγμάτευση".Εάν θέλετε να μην πλέκει σε φασαρίες, φροντίστε να έχει αθλητικές δραστηριότητες και να το έχετε απασχολημένο και όχι σε αδράνεια.

Ο μικρός Κριός του πρώτου δεκαημέρου είναι ένα παιδί που το χαρακτηρίζει η ειλικρίνεια και γίνεται αρκετά αφοπλιστικό με την ευθύτητα του. Οι τολμηρές σωματικές του δραστηριότητες και η βιασύνη έχουν σαν αποτέλεσμα να αυτοτραυματίζεται συχνά και να σας έρχεται με ματωμένα γόνατα, εκδορές, μελανιές! Θα πρέπει να του διδάξετε μέσα από τη λογική και την αγάπη την υπευθυνότητα και μέσα από τον έπαινο να καταλάβει το πότε κάνει τα πράγματα σωστά. Έχει μεγάλη ανάγκη την τρυφερότητα και υποφέρει αν δεν του δείξετε αγάπη ενώ χρειάζεται συνεχή διαβεβαίωση από εσάς παρόλο που το ίδιο την εκδηλώνει κάπως άγαρμπα και κτητικά! Η αγάπη και το χάδι σας την ώρα του ύπνου, θα το βοηθήσει να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και εξασφαλίστε ότι ξεκουράζεται αρκετά για να αναπληρώσει την ενέργειά του.  


Κριός 2ου δεκαημέρου 

🤰 Γεννήθηκε: 1-10 Απριλίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Άρης-Ηλιος
➰Μοίρες 2ο δεκαήμερο από 10° -19° 59

Ο μικρός Κριός του δευτέρου δεκαημέρου συγκυβερνάται από τον Ήλιο, συνεπώς δέχεται περισσότερο τη σταθεροποιητική επιρροή του Ηλίου! Η ανάγκη του για δράση και περιπέτεια παραμένει έντονη αλλά ο παρορμητισμός του μετριάζεται. Ο Ήλιος του δίνει λάμψη και γενναιοδωρία και το βοηθάει να είναι πιο υπομονετικό αλλά δραματοποιεί έντονα τις καταστάσεις. Έχει μεγάλη ανάγκη τον θαυμασμό καθώς ο Ήλιος τροφοδοτεί με τη διάθεση αυτή τον Άρη και εντείνει τη διάθεση για έλεγχο και κυριαρχία σε καταστάσεις και πρόσωπα. Είναι ένα ιδιαίτερα δημιουργικό παιδί και θα επιστρατεύσει την επιμονή και την υπομονή όσο βέβαια του επιτρέπει ο Αρης για να φτάσει το στόχο του. Ο Ήλιος του προσδίδει ηγετικές ικανότητες και το βοηθάει να ξεχωρίσει στις δραστηριότητες του ανάμεσα στις παρέες του ή στα αδέλφια του και όταν τα καταφέρει, τα μάτια του πετούν σπίθες από τη χαρά του. Είναι αρκετά δημιουργικό και δοτικό σε αυτούς που αγαπά , περισσότερο φιλόδοξο με λαμπρές ιδέες που επιδιώκει αποζητώντας και την πρωτιά και την προβολή, τον θαυμασμό. Η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας και η εφευρετικότητα του το βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων και εκπέμπει περισσότερη εμπιστοσύνη στο περιβάλλον του. 

Το βασικό του μειονέκτημα είναι ότι τα παίρνει όλα προσωπικά και η υπερήφανη φύση του σε αυτές τις περιπτώσεις καταλήγει σε αντιδράσεις δραματοποίησης. Η αμφισβήτηση και η υποτίμηση τονίζουν τον εγωισμό του, νιώθει την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και τότε οι αντιδράσεις γίνονται ακόμα πιο έντονες. Δείξετε του σεβασμό, αν θέλετε να καταλάβει κάτι και μην το συγκρίνετε με τα άλλα παιδιά , απλά παροτρύνετε το να πιστέψει στον εαυτό του, διαβεβαιώνοντας το ότι θα τα καταφέρει. Όταν νιώσει την ανάγκη να εκφράσει την αγάπη του, τα λόγια του θα είναι ζεστά και φωτεινά και η αγκαλιά του μεγάλη προστατευτική και μεγαλόπρεπη!Κριός 3ου δεκαημέρου 

🤰 Γεννήθηκε: 11-20 Απριλίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Άρης-Δίας
➰Μοίρες 2ο δεκαήμερο από 20° -29° 59

Ο μικρός Κριός του τρίτου δεκαημέρου συγκυβερνάται από τον Δία και ο χαρακτήρας του χρωματίζεται από τη δίψα για γνώση και εμπειρίες και τις επεκτατικές διαθέσεις του Δία! Επιδιώκει τη δράση την περιπέτεια, την αλλαγή και την εξέλιξη και μπορεί πιο εύκολα να προσαρμοστεί σε κάθε νέα συνθήκη. Εστιάζεται περισσότερο σε πνευματικές δραστηριότητες αλλά η ανάγκη του για δράση και περιπέτεια παραμένει δυναμική. Ο Δίας τροφοδοτεί τον Άρη από πολύ μικρή ηλικία με αισιοδοξία , σιγουριά και την πίστη για τις ικανότητές του! Το παιδί του 3ου δεκαημέρου είναι εξαιρετικά ανεξάρτητο, γενναιόδωρο αλλά και ανυπόμονο και πάντα βρίσκει τρόπους να εκφράζει με θάρρος την προσωπικότητα του. Είναι αισιόδοξο και εκπέμπει με παιδικό ενθουσιασμό τις μεγάλες ιδέες του αλλά και τις σκανδαλιές του. Αγαπάει το ρίσκο και η ανυπομονησία δεν του επιτρέπει να υπολογίζει ρεαλιστικά τις συνθήκες. Είναι καλοπροαίρετο και θέλει να λέει την αλήθεια αλλά η ευθύτητα του χαρακτήρα του δεν το βοηθά να την εκφράζει με τακτ και διπλωματία και αυτό ίσως είναι ένα σημείο που θα πρέπει να του μάθετε να διαχειρίζεται για να μην του δημιουργήσει στο μέλλον προβλήματα! 

Αντιπαθεί τους περιορισμούς και πάντα εφευρίσκει τρόπους να κάνει ζαβολιές ακόμα και στο πιο ελεγχόμενο ή ασφαλές περιβάλλον.Είναι σημαντικό να στρέψετε το ενδιαφέρον του σε κάποιο ομαδικό σπορ που θα το βοηθήσει να επιμείνει στους στόχους του για να μην εγκαταλείπει εύκολα ξεκινώντας ένα νέο. Είναι πιο εκδηλωτικό στα συναισθήματα του και εκφράζει με ευκολία την τρυφερότητα του και την αγάπη του αλλά με την γνωστή αδέξια ενέργεια του Άρη. Το χαμόγελο του, η διάθεσή του να χαροποιήσει αυτούς που αγαπάει και η έμφυτη αισιοδοξία του είναι το μεγαλύτερο δώρο του για σας! 

 


https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε