Το Παιδί στο Ζώδιο του Υδροχόου♒

2021-01-22
    • Γενέθλια: 21 Ιανουαρίου - 21 Φεβρουαρίου
    • Κυβερνήτης Πλανήτης: Ουρανός-Κρόνος
    • Στοιχείο: Αέρα
    • Ποιότητα: Σταθερή

Το παιδί Υδροχόος είναι αξιαγάπητο και διασκεδαστικό, με μια ελαφρότητα και λάμψη που το κάνει να ξεχωρίζει αλλά είναι και ένας γρίφος για τους γονείς του. Η εκκεντρικότητα και η επαναστατική συμπεριφορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την προσωπικότητά του. Η ανυποχώρητη συμπεριφορά του συνδυάζεται με την ευαισθησία, την ευφυΐα και την συχνά απρόβλεπτη και αντιφατική στάση του. Είναι ζωηρό, δραστήριο, αντιδρά στις εντολές τις περισσότερες φορές και κάνει το αντίθετο, παράλληλα όμως είναι και το ευαίσθητο παιδί της μαμάς. Θέλει να κάνει με τη μαμά του δραστηριότητες που κάνει και με τους φίλους του, ή να πηγαίνει με τη μαμά του στις κοινωνικές της δραστηριότητες. Μην προσπαθείτε να επιβάλετε τις απόψεις σας σε ένα παιδί Υδροχόο γιατί, σαν παιδί του Ουρανού θα αντιδράσει σθεναρά εκτός αν το τουμπάρετε με το φιλότιμο. Λατρεύει τις εκπλήξεις και το ίδιο έχει απότομες εναλλαγές στη συμπεριφορά του και μη προβλέψιμες αντιδράσεις. Οι εναλλαγές των αντιδράσεων του μπορεί να προβληματίσουν τους γονείς, καθώς η ξαφνικά ηρεμία του μπορεί να μετατραπεί σε ανησυχία και αντιφατική συμπεριφορά. Όταν πρέπει να αποφασίσει για κάτι θα πρέπει να έχει το χρόνο του να σκεφτεί για να βρει την επιλογή του και το δρόμο που θα ακολουθήσει. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικό, ομιλητικό, αστείο, σπιρτόζο και ελκυστικό. Έχει ισχυρό το ένστικτο της δικαιοσύνης και προστατευτική στάση στους αδύναμους. Θέλει να βοηθά τους φίλους του αλλά δε συμπάσχει καθώς η οικειότητα δεν είναι το ισχυρό του σημείο. Αγαπάει και κυνηγά τα όνειρά του, ωστόσο, το μέλλον του εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το πώς θα διαμορφώσει την προσωπικότητά του και αυτό γιατί ενώ είναι γεμάτο καινοτόμες ιδέες, του λείπει η οργάνωση που χρειάζεται για να γίνουν πράξη. Χαρακτηριστική είναι η αφηρημάδα και η απροσεξία που μπορεί να οδηγήσει το παιδί αυτό σε ατυχήματα ή στο σχολείο συχνά να μην δίνει πάντα ιδιαίτερη προσοχή στο μάθημα. Ωστόσο τις περισσότερες φορές έχει την ευφυΐα να καταφέρει να έχει καλούς βαθμούς. Θα πρέπει να το διδάξετε να χρησιμοποιεί σωστά την ευφυΐα του , συγκεντρώνοντας τις σκέψεις του σε μια δομή και σειρά ώστε να έχουν νόημα και να μην οδηγείται σε ακρότητες. Έχει μια έντονη διαίσθηση και μπορεί να αντιληφθεί εύκολα τι συμβαίνει στο περιβάλλον του, γεγονός που εύκολα μπορεί να το οδηγεί σε συναισθηματική ανισορροπία. Να το ενθαρρύνετε να εκφραστεί με το δικό του διαφορετικό τρόπο για να προοδεύσει χωρίς να το πιέσετε να κάνει κάτι που δεν θέλει. Στηρίξτε το να αναπτυχθεί με ελευθερία και δώστε του ελκυστικά ερεθίσματα για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να ανθίσει.

Ο πλανήτης Ουρανός κυβερνά τους εκκεντρικούς και πρωτοπόρους Υδροχόους. Εξ' ορισμού είναι ένας ξεχωριστός πλανήτης που δεν ακολουθεί τη νόρμα αλλά τσουλάει πάνω στην δική του τροχιά, έτσι δικαίως αντιπροσωπεύει το ιδιαίτερο, το απροσδόκητο και το αντισυμβατικό. Συνεπώς και οι μικροί Υδροχόοι αγαπούν το απρόβλεπτο, το αδοκίμαστο και το καινούριο. Συγκυβερνήτης όμως του Υδροχόου είναι και ο Κρόνος, ο οποίος περιγράφει μια άλλη πλευρά του Υδροχόου που έχει σχέση με την ανάγκη του να κινηθεί και να επεξεργαστεί τα όρια και τους περιορισμούς στο περιβάλλον που λειτουργεί. Όσο διάνοια και να είναι πρέπει να διδαχτεί τη σημασία που έχει να οργανώνει τις σκέψεις του σε μια λογική σειρά για να γίνει πιο αποδοτικός στη ζωή του. Κάθε μικρός Υδροχόος έχει τη δυναμική να λειτουργήσει τις πρωτότυπες ιδέες του με τον ξεχωριστό τρόπο που τον διακρίνει αλλά και να εργαστεί σκληρά για να αλλάξει τις δομές και τα συμβατικά πλαίσια.

  • Επαγγελματική κλίση όταν μεγαλώσει: Προγραμματιστής, Πολιτικός, Εφευρέτης, Αστρονόμος, Κοινωνιολόγος, Τηλεπαρουσιαστής, Μεταρρυθμιστής, Αρχαιολόγος, Ανθρωπολόγος.
  •  Υγεία: Παρουσιάζουν συχνά  αλλεργίες  και έχουν ευαίσθητο σημείο στον αστράγαλο και κράμπες στα πόδια . Η σωματική τους δραστηριότητα και ζωτικότητα είναι μέτρια σε σχέση με την αυξημένη εγκεφαλική τους λειτουργία και θα πρέπει να το παροτρύνεται να συμμετέχει σε ομαδικά αθλήματα για να εξισορροπήσει την ενέργεια του σε νου και σώμα. 

1ο Δεκαήμερο Υδροχόου: 20 ως 29 Ιανουαρίου

Κυβερνήτης Ζωδίου και Δεκανού : Ο Ουρανός

Ο μικρός Υδροχόος του 1ου δεκαημέρου είναι ένα χαρισματικό παιδί, ετοιμόλογο με ιδιαίτερο πείσμα και ευστροφία, σε συνδυασμό με ένα απρόβλεπτο προφίλ , γεμάτο εκπλήξεις. Στο δεκαήμερο αυτό είναι τονισμένη η διπλή ενέργεια του Ουρανού, έτσι η εκκεντρικότητα και η ανυπακοή του είναι δυνατή, το μυαλό του ιδιαίτερα εύστροφο και εφευρετικό και το πείσμα του χαρακτηριστικό. Λόγω της ισχυρής επίδρασης του Ουρανού είναι ιδιαίτερα προσανατολισμένο σε οτιδήποτε θεωρείται διαφορετικό και το μυαλό του ανοιχτό στο καινούριο. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι που το οδηγεί να ερευνά πάντα για παραπάνω πράγματα από τα συνηθισμένα ! Θα νιώθει άνετα σε κάθε περιβάλλον που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα να εκφράσει με έντονο τρόπο τις πρωτότυπες ιδέες του. Δεν αντέχει τον περιορισμό και δεν μπορεί να λειτουργεί προσγειωμένα και σταθερά γιατί βαριέται εύκολα. Θέλει να συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες με τους φίλους του και να λαμβάνει συνεχώς νέα ερεθίσματα μέσα από συναρπαστικές περιπέτειες . Είναι σημαντικό να του διδάξετε να αφιερώνει χρόνο και στον εαυτό του και τις ατομικές του ανάγκες και να μην ψάχνει την ικανοποίηση μόνο από τις συναναστροφές με τους φίλους του. Τα ενδιαφέροντα του στρέφονται ιδιαίτερα σε οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία , το διαδίκτυο, ηλεκτρονικά παιχνίδια ή οτιδήποτε φέρει πρωτοποριακά στοιχεία. Θα έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί αν το απασχολήσετε με δραστηριότητες που τονίζουν την έμφυτη τάση του για ανεξαρτησία και παράλληλα ακονίζουν το μυαλό του. Επίσης είναι σημαντικό να το βοηθήσετε να προσαρμόζεται και να αποδέχεται τις αλλαγές γιατί είναι προσανατολισμένο κυρίως για να τις προκαλεί.

2ο Δεκαήμερο Υδροχόου: 30 Ιανουαρίου ως 8 Φεβρουαρίου

Κυβερνήτης Ζωδίου και Δεκανού: Ο Ουρανός και ο Ερμής

Το παιδί Υδροχόος του δευτέρου δεκαημέρου δέχεται την επιρροή του Ερμή, πλανήτη της επικοινωνίας και της κίνησης και ο συνδυασμός αυτός δίνει ένα γρήγορο μυαλό, ένα αεικίνητο σώμα και ένα πρωτότυπο τρόπο έκφρασης. Είναι ένα ιδιαίτερα κοινωνικό παιδί που συνήθως έχει μεγάλα ιδανικά και ένα ιδιαίτερο και αέρινο παρουσιαστικό. Θέλει συνέχεια να αποκτά νέες εμπειρίες και γνώσεις και η αστείρευτη διάθεση του για μάθηση το κάνει να ξεχωρίζει καθώς χρησιμοποιεί τη λογική με την πρωτοπορία.

Ο Ερμής και ο Ουρανός συνδυάζονται και χρωματίζουν μία προσωπικότητα που έχει την δυνατότητα να απορροφά την πληροφορία σαν σφουγγάρι, να την αναμεταδίδει και να γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό στις παρέες του. Εκφράζεται πηγαία η ανάγκη του για επικοινωνία από πολύ μικρό και η αστείρευτη έλξη του προς κάθε τι διαφορετικό το κάνει να αλλάζει παρέες και να σκαρώνει παιχνίδια δικής του επινόησης και όχι ρουτίνας και επανάληψης. Τα ενδιαφέροντα σε αυτό το δεκαήμερο, εναλλάσσονται και σχετίζονται με οτιδήποτε αφορά την επικοινωνία, την μουσική, το γράψιμο, την κίνηση, την τεχνολογία, την επιστήμη, την εφεύρεση αλλά και την αισθητική, την μόδα, την τέχνη. Αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη έλξη προς τη φιλοσοφία, τα μακρινά ταξίδια και κάθε τι ξένο ενώ συναρπάζονται από βιβλία και ντοκιμαντέρ γύρω από το άγνωστο και διαφορετικό. Το πρόβλημα για αυτό το μικρό είναι πως καταπιάνεται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και δεν καταφέρνει πάντα να ολοκληρώσει. Οι γονείς θα πρέπει να το βοηθήσουν να αναπτύξει την υπομονή και την επιμονή για να αποκτήσει τα εφόδια που θα μπορεί να ολοκληρώνει τους στόχους του και να κυνηγήσει τα όνειρά του. Ακούστε τις σκέψεις του, συζητήστε τις απορίες του και βοηθήστε το να διαμορφώσει τη δική του μοναδική οπτική για τον κόσμο και ενθαρρύνετε το να δείχνει τα συναισθήματα του στους ανθρώπους που αγαπά!

3ο Δεκαήμερο Υδροχόου: 9 ως 19 Φεβρουαρίου

Κυβερνήτης Ζωδίου και Δεκανού : Ο Ουρανός και η Αφροδίτη

Ο μικρός Υδροχόος του τρίτου δεκαημέρου διαμορφώνει μια εντελώς διαφορετική προσωπικότητα. Δέχεται την επιρροή της Αφροδίτης, πλανήτη της κοινωνικής σύνδεσης και της αρμονίας. Ο συνδυασμός της γλυκιάς Αφροδίτης με τον τρελό Ουρανό δίνει ιδιαίτερη κοινωνικότητα και μία πιο ήπια πινελιά στο χαρακτήρα του ενώ η ανάγκη για διαφορετικότητα εκφράζεται μέσα από τα ενδιαφέροντα και τις κοντινές σχέσεις. Δημιουργεί περίεργες σχέσεις και έντονα συναισθήματα που έχει ανάγκη να τα εκφράζει ιδιαίτερα. Η Αφροδίτη χρωματίζει με καλλιτεχνικές ιδέες το μικρό αυτό και τα ενδιαφέροντα του συνδέονται με την τέχνη, το χορό, τη μόδα, τη μουσική , τη διακόσμηση. Το παιδί αυτό έχει μια πιο γλυκιά και ζεστή διάθεση και προσεγγίζει τις παρέες του με διαφορετικούς τρόπους για να συνδεθεί και να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια της ομάδας. Η ικανότητα του να είναι αντιδραστικό και ταυτόχρονα συμβιβαστικό το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο κοινωνικά και ενδιαφέρεται για ανθρώπους με αναπηρία ενώ η αδικία το κινητοποιεί έντονα συναισθηματικά. Εχει ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματα του για να είναι ευτυχισμένο και οι γονείς πρέπει να το διδάξουν να τα αναγνωρίζει. Κάντε μαζί του πειράγματα, παίξτε παιχνίδια με ρόλους και μικρές ιστορίες για να εκφράσει τα συναισθήματα που βιώνει όπως αγάπη, χαρά, λύπη, έκπληξη, ντροπή,θυμό, φόβο. Δείξτε του εμπιστοσύνη και αποδοχή και πάνω απο όλα την αγάπη σας! 

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε