Δίας

2019-09-26

Το σύμβολο του Δία είναι το ημικύκλιο προσαρμοσμένο αριστερά πάνω στο  σταυρό της ύλης ,  δεν στρέφεται προς τα πάνω, αλλά προς τον διπλανό , προς τον συνάνθρωπο. Το ημικύκλιο της ψυχής ανυψώνεται πάνω στο σταυρό της ύλης και  δείχνει ότι οι εμπειρίες όταν συνδυάζονται αρμονικά ωριμάζουν το πνεύμα και συντελούν στην εξέλιξή του. Ο Δίας έχει άμεση σχέση με τα υψηλά ιδανικά και συμβάλλει στην διανοητική πορεία μας με ουσιαστικό τρόπο. 

Παραμένει περίπου ένα χρόνο στο κάθε ζώδιο και η πλήρη περιφορά του γύρω από τον Ήλιο χρειάζεται 11 έτη και 315 ημέρες για μια πλήρη περιστροφή. 

Θετικά χαρακτηριστικά: η επιτυχία, η  φιλοδοξία, ο πλούτος, η ανάπτυξη, η ηθική, η ευημερία, ο σεβασμός, η αισιοδοξία

Αρνητικά χαρακτηριστικά: η υπερβολή, η έπαρση, η τεμπελιά, ο φανατισμός, η υπεραισιοδοξία, απαισιοδοξία


  • Κυβέρνηση: Τοξότης
  • Έξαρση: Καρκίνος
  • Φθορά: Δίδυμοι
  • Πτώση: Αιγόκερως
  • Αντιπροσωπεύει: Την ευεργεσία, την προστατευτική ορμή
  • Λέξη Κλειδί: Επέκταση

Ο Δίας θεωρείται ο «Μεγάλος Ευεργέτης» του ωροσκοπίου, χωρίς αυτό να ισχύει απόλυτα. Είναι ο πλανήτης της επέκτασης, ο νομοθέτης, συνδέεται με τις νομικές υποθέσεις τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, τις ξένες χώρες, τα μεγάλα ταξίδια, το εξωτερικό. Η θέση του στο χάρτη δείχνει που υπάρχει αφθονία στη ζωή του ατόμου, αφθονία σε όποιο τομέα επηρεάζει με τον τρόπο που επηρεάζει, αφθονία τύχης ή ατυχίας, επιτυχίας ή αποτυχίας, καλής ή κακής υγείας. 

Η θέση του Δία στο χάρτη σε ζώδιο και οίκο δείχνει που θα υπάρχει η μεγαλύτερη καλοτυχία, σε ποιον τομέα το άτομο θα έχει διακρίσεις, εκεί που αρέσει στο άτομο να περνά τον ελεύθερο χρόνο του. Ο Δίας προάγει την άνοδο, την ευδαιμονία, το μέλλον και τη διεύρυνση των πνευματικών και ατομικών οριζόντων, αντιπροσωπεύει την πίστη στη ζωή, τα ιδανικά , την ατομική τύχη.

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε