Ουρανός

2019-09-26

Ο πλανήτης Ουρανός ανακαλύφθηκε από τον Ουίλιαμ Χέρσελ το 1781. Γιός του Κρόνου κατά την μυθολογία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, δύσκολα ορατός με γυμνό μάτι, λόγω της απόστασής του από τη Γη. Το σύμβολό του αποτελείται από δύο ημισελήνους της ψυχής που συνδέονται μεταξύ τους από τον σταυρό της ύλης. Η δυαδική υπόσταση του ανθρώπου χωρίζεται από τον σταυρό της ύλης, ενώνοντάς τον με το θείο. Το σύμβολό του αντιπροσωπεύει λιγότερο την τάση του ατόμου να απελευθερωθεί από την ύλη.

Θετικά χαρακτηριστικά:  Ανθρωπισμός, φιλική διάθεση, ανεξαρτησία, πρωτοτυπία, εφευρετικότητα, ευστροφία, αντιπάθεια στους κανόνες.

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Σνομπισμός, στρυφνότητα,  εκκεντρικότητα, η τάση του ατόμου να «διαφέρει» , τάση προς τη διαστροφή, επιμονή, ξεροκεφαλιά. 

  • Κυβέρνηση: Υδροχόο
  • Έξαρση: Σκορπιός
  • Φθορά: Λέων
  • Πτώση: Ταύρος
  • Αντιπροσωπεύει: Την επανάσταση, την ελευθερία
  • Λέξη Κλειδί: Ο αφυπνιστής

Ο Ουρανός θεωρείται βαρύς πλανήτης, καθώς χρειάζεται 84 περίπου χρόνια για να ολοκληρώσει τον κύκλο του . Παραμένει περίπου 7 χρόνια σε κάθε ζώδιο και κινείται 4 μοίρες τον χρόνο. Η μέση ημερήσια κίνησή του είναι 42 δεύτερα λεπτά της μοίρας, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φθάνει τα 4 λεπτά της μοίρας. Λόγω της αργής του κίνησης, επηρεάζει για αρκετό χρονικό διάστημα το κάθε ζώδιο.

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των απροσδόκητων αλλαγών και των απρόβλεπτων γεγονότων. Σχετίζεται με την εκκεντρικότητα, την επαναστατικότητα, τον νεωτερισμό, το σπάσιμο της παράδοσης και του συντηρητισμού. Αντιπροσωπεύει τις ξαφνικές ανακαλύψεις τις εφευρέσεις, τις ασυνήθιστες και αυθεντικές νέες ιδέες. Είναι άμεσα συνυφασμένος με την αλλαγή και το χάος, ανοίγει νέους δρόμους και δεν προσκολλάται στο παρελθόν και στις παραδόσεις.  

https://visitorshitcounter.com/
© 2019 AstroRan by  Rania Markelli
AstroRan-magazine
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε